devops چیست و یک مهندس devops چه وظایفی دارد؟


سرعت بالای پیشرفت های تکنولوژیکی و تقاضاهای روزافزون مشتریان، سازمان ها را ملزم می کند که دائماً رویکردها و راه حل های جدیدتری برای مشکلات پیدا کنند. انطباق با تغییرات و شرایط جدید برای زمینه های مترقی مانند توسعه نرم افزار فناوری اطلاعات حیاتی است. . DevOps یک ابزار یا فناوری نیست، بلکه یک فرهنگ و چارچوب در حال تکامل است که سعی می کند با تکیه بر ابزارها و فناوری ها، برنامه ها را سریعتر و بهتر توسعه دهد.

DevOps یک متدولوژی مهندسی نرم افزار است که هدف آن ادغام کار تیم های توسعه نرم افزار (Dev) و عملیات نرم افزار (Ops) با تسهیل فرهنگ همکاری و مسئولیت مشترک است.

به عبارت دیگر، شیوه‌های DevOps توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و تیم‌های عملیاتی را قادر می‌سازد تا تحویل را از طریق اتوماسیون، همکاری، بازخورد سریع و بهبود مکرر تسریع کنند.

ارتباط، همکاری، یکپارچگی، دید و شفافیت روان‌تر و مداوم بین تیم‌های توسعه برنامه و تیم عملیات فناوری اطلاعات چیزی است که با DevOps امکان‌پذیر است.

چه کسی مهندس DevOps نامیده می شود؟

تیم های توسعه (توسعه دهندگان) و تیم های عملیاتی (اپراتورها) می توانند مهارت ها و اهداف متفاوتی داشته باشند. در واقع، توسعه دهندگان می خواهند ویژگی های جدیدی را به یک برنامه معرفی کنند، در حالی که تیم های عملیاتی می خواهند ثبات یک برنامه را پس از انتشار حفظ کنند. این دو موضوع معمولاً با هم در تضاد هستند. مهندس DevOps با رفع این شکاف سعی می کند علاوه بر ایجاد امکان توسعه، بهینه سازی و افزودن قابلیت های جدید برای توسعه دهندگان، از پایداری نرم افزار نیز اطمینان حاصل کند.

هدف نهایی یک مهندس DevOps کوتاه کردن چرخه توسعه نرم افزار، افزایش دفعات به روز رسانی و برنامه ریزی برای انتشار قابل اطمینان تر است.

DevOps در مورد یکسان سازی و اتوماسیون فرآیندها است و مهندسان DevOps نقش اصلی را در یکپارچه سازی کد، نگهداری برنامه ها و مدیریت برنامه ها ایفا می کنند. همه این وظایف بر درک چرخه عمر توسعه، فرهنگ DevOps و فلسفه، شیوه ها و ابزارهای آن متکی است. بنابراین، یک مهندس DevOps نه تنها باید به همه اینها تسلط داشته باشد، بلکه باید مهارت های بین فردی برای مدیریت دو تیم توسعه و عملیات در یک محیط مشترک نیز داشته باشد.

در ادامه، برخی از مهارت‌هایی را که یک مهندس DevOps باید تسلط داشته باشد، بررسی می‌کنیم:

مهارتهای فنی

  • مدیریت پروژه: به عنوان فردی که مسئول اطمینان از به روز بودن، ایمن بودن و بدون اشکال بودن نرم افزار یک شرکت است، یک مهندس DevOps باید دائماً به دنبال و پیاده سازی هر گونه پیشرفت مرتبط باشد. یک مهندس DevOps خوب باید در تمام مراحل، از رفع اشکالات جزئی گرفته تا ارتقاهای عظیم، به خوبی آشنا باشد.
  • کد نویسی: اگرچه برخی از مهندسان DevOps ممکن است همیشه کد بنویسند، اما هنوز باید اصول زبان برنامه نویسی مورد استفاده را درک کنند. در همین حال، Python و Go از جمله زبان‌هایی هستند که مهندسان DevOps باید با آن‌ها آشنا باشند. مهارت در Bash Script نیز ضروری است. اگر به برنامه نویسی علاقه دارید، مقاله همه چیز درباره برنامه نویس شدن و بهترین برنامه ها برای برنامه نویسی تیرازیس فایل را از دست ندهید.
  • مدیریت سرور: مهندسان DevOps شبکه ها و سرورهای یک شرکت را مدیریت می کنند که در واقع میزبان نرم افزار هستند. برای جلوگیری از انجام کارهای تکراری و خودکارسازی فرآیندها در سرورها، مهندسان DevOps ممکن است از ابزارهای مدیریت پیکربندی مانند Puppet، Ansible، Chef، Saltstack و Terraform استفاده کنند.

مهارت های محل کار

مهندسان DevOps نیز بازیکنان تیمی هستند که در محیطی با افراد با پیشینه‌های حرفه‌ای مختلف کار می‌کنند. آنها برای موفقیت در محل کار باید مهارت های زیر را داشته باشند:

  • اتصالات: بخشی از اطمینان از به روز بودن و بدون اشکال بودن نرم افزار شامل صحبت با پشتیبانی فنی، شنیدن بازخورد و ارسال آن به تیم است. مهندسان DevOps باید بتوانند به طور موثر توضیح دهند که چه اتفاقی می افتد و چه کاری باید انجام شود.
  • کوچینگ: یک مهندس DevOps خوب باید همیشه به دنبال بهبود تیم و نرم افزار خود باشد. این به معنای شناسایی شکاف‌ها در مجموعه مهارت‌ها و ابداع راه‌هایی برای پر کردن آنها است که می‌تواند شامل آموزش کارکنان فعلی یا استخدام کارمندان جدید باشد.
  • انعطاف پذیری: مشکلات نرم افزاری ممکن است در هر ساعت از شبانه روز رخ دهد. مهندسان DevOps اغلب ساعات کاری نامنظمی دارند و برای حل هر مشکلی در دسترس هستند.

مزایای استفاده از DevOps

مدل DevOps پاسخ سازمان به افزایش کارایی عملیاتی، تسریع در تحویل و نوآوری محصول است.

مزایای تجاری و فنی زیادی در استفاده از Devops وجود دارد که بیشتر آنها می تواند رضایت مشتری را به همراه داشته باشد. اتخاذ یک مدل DevOps موانع را از بین می برد و به تیم های توسعه و عملیات راه کارآمدتری برای کار در کل برنامه و چرخه توسعه می دهد.

بدون DevOps، سازمان‌ها اصطکاک انتقالی را تجربه می‌کنند که تحویل نرم‌افزار را به تأخیر می‌اندازد و بر نتایج کسب‌وکار تأثیر منفی می‌گذارد. سازمان‌هایی که فرهنگ DevOps را پیاده‌سازی کرده‌اند، مزایای افزایش همکاری و زمان‌های چرخه کوتاه‌تر را تجربه می‌کنند. برخی دیگر از مزایای DevOps عبارتند از:

  • تحویل سریعتر و بهتر محصول
  • حل سریعتر مشکل و کاهش پیچیدگی
  • مقیاس پذیری و در دسترس بودن بیشتر
  • کاهش هزینه تولید
  • محیط های عملیاتی پایدارتر
  • استفاده بهتر از منابع
  • اتوماسیون بیشتر
  • مشاهده بیشتر در نتایج سیستم
  • نوآوری بیشتر

رابطه میان Agile و DevOps

برای صحبت در مورد رابطه Agile و DevApps، اجازه دهید ابتدا نگاهی به تعریف Agile بیندازیم.