بر اساس گزارش Tom’s Hardware، پردازنده های اختصاصی اپل (به نام Apple Silicon) از دستورالعملی پشتیبانی می کنند که برای پردازنده اینتل 8080 طراحی شده است. پردازنده مورد بحث در سال 1974 تولید شده است برای این کار باید از یک پلاگین مخفی استفاده کنید.
روزتا 2Rosetta 2) سرویسی در قالب سیستم عامل macOS است که امکان اجرای برنامه های نوشته شده برای پردازنده های اینتل را بر روی پردازنده های اختصاصی اپل فراهم می کند. این سرویس شبیه ساز بسیار خوب کار می کند. نام این سرویس از سنگ روزتا (سنگ رشید) گرفته شده است، سنگی که باستان شناسان مصری را قادر ساخت تا زبان هیروگلیف باستانی را رمزگشایی کنند.
سرویس Rosetta اپل نیز تا حد زیادی مرموز بوده است، اما کارشناسان فناوری توانسته اند بسیاری از اسرار این شبیه ساز را فاش کنند. آخرین نمونه یک افزونه مخفی است که به طور معمول قابل دسترسی نیست. یک محقق استرالیایی میگوید که پلاگین مورد بحث نحوه ذخیره بیتهای تعادلی را تغییر میدهد تا عملکردی شبیه به Intel 8080 داشته باشد. اینتل 8080 دومین پردازنده در تاریخ اینتل است.
Apple Silicon از معماری ARM استفاده می کند و تفاوت های اساسی با پردازنده های اینتل دارد. به طور معمول، پردازندههای اپل این قابلیت را ندارند و باید یک شبیهساز روی آنها اجرا شود تا از دستورالعمل قدیمی پشتیبانی کند. بدون ابزارهای شبیه ساز، اجرای برنامه های اینتل در مک های جدید غیرممکن بود و اجرای برنامه های اینتل بدون استفاده از سیستم ذخیره سازی بیت پردازنده اینتل 8080 به پنج برابر دستورالعمل نیاز داشت. در این شرایط حتی سرعت عملکرد مک نیز کاهش یافت.
Rosetta 2 به جای ارائه یک شبیه ساز بلادرنگ، برنامه هایی را که قرار است به محض اجرا بر روی پردازنده های اینتل اجرا شوند، دوباره کامپایل می کند، اما نمی تواند استفاده برنامه از بیت های تعادل را تشخیص دهد. Rosetta 2 روشی را شبیهسازی میکند که بیتهای تعادل از پردازنده اینتل 8080 استفاده میشوند تا کارها سریعتر انجام شود.
پردازنده های ساخت اپل تنها هنگام اجرای Rosetta 2 چنین عملکردی دارند، زیرا استفاده مداوم از این روش ویژگی های رسمی معماری ARM را زیر سوال می برد. کارشناسان می گویند که این ویژگی هنگام اجرای یک ماشین مجازی لینوکس بر روی Apple Silicon کار نمی کند.