یک مطالعه اخیر که برای اولین بار در جهان انجام شده است، نشان می دهد که آلودگی هوا تقریباً در هیچ کجای کره زمین در سطح ایمن نیست. این مطالعه توسط دانشگاه موناش استرالیا انجام شده است و نشان می دهد که تنها 0.001 درصد از مردم جهان در سال 2019 در معرض آلودگی کم هوا بوده اند. بر اساس این بررسی میزان آلودگی هوا در 70 درصد از روزها از حد مجاز فراتر رفته است. سال در سراسر جهان
آمارها نشان می دهد که سالانه 8 میلیون نفر در جهان بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. ذرات کوچک با عرض کمتر از 2.5 میکرومتر که به عنوان PM2.5 شناخته می شوند با حمله به راه های هوایی و عروق خونی ما می توانند منجر به سکته مغزی، سرطان و بیماری های قلبی شوند.
سازمان بهداشت جهانی آستانه ایمنی برای قرار گرفتن در معرض PM2.5 را حدود 15 میکروگرم بر متر مکعب در روز اعلام کرده است. اما بین سالهای 2000 تا 2019، میانگین سطح آلودگی هوا در سراسر جهان بیش از دو برابر این میزان (32.8 میکروگرم بر متر مکعب) بوده است.
این بررسی اولین موردی است که تغییر در مواجهه جهانی با آلودگی هوا را در چند دهه گذشته نشان می دهد. داده های این مطالعه از 5446 ایستگاه مانیتورینگ در 65 کشور استخراج شده و با استفاده از یادگیری ماشین و شبیه سازی پردازش شده است.
همچنین در این گزارش به معرفی مناطقی که کمترین میزان آلودگی هوا را دارند نیز پرداخته شده است. بر این اساس استرالیا و نیوزلند با میانگین سالانه 8.5 میکروگرم بر متر مکعب PM2.5 و سایر مناطق اقیانوسیه با 12.6 میکروگرم بر متر مکعب و آمریکای جنوبی با 15.6 میکروگرم بر متر مکعب مناطقی هستند که توسط محققین برای دو دهه از نظر آلودگی وضعیت بهتری داشته اند.