جلال رشیدی کوچی می گوید در یکی از شبکه های اجتماعی فیلتر شده نظرسنجی انجام داده و در نتیجه از مجموع 30000 نفری که در این نظرسنجی شرکت کرده اند 80 درصد گفته اند که برای خرید ماهانه VPN پول زیادی می پردازند. :
من در یکی از شبکه های اجتماعی که فیلتر است نظرسنجی انجام دادم و تقریباً 30 هزار نفر در آن نظرسنجی شرکت کردند و 80 درصد گفتند که ماهیانه بیش از 100 هزار تومان برای فیلترشکن ها هزینه می کنند و همین باعث شکل گیری این گردش مالی شده است. که پیامدهای منفی برای کشور، جامعه و اقتصاد ما دارد.»
نماینده مردم مرودشت در مجلس نتیجه محدودیت ها و فیلترینگ ها را بازاری سودآور، بدون نظارت و غیرقانونی دانست و افزود: این بازار قطعاً در دست عده ای خاص است و وقتی این بازار سودآور باشد، مردم عادی نمی توانند. به آن دسترسی داشته باشید.” پیدا کردن.”
وی همچنین به میزان گردش مالی در این بازار حیله گر و سودآور اشاره کرد و به عصر ایران گفت: گردش مالی این بازار 40 تا 50 هزار میلیارد تومان است که می توانیم این موضوع را هم از نظر فنی و هم از نظر روانی بررسی کنیم.
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در مجلس افزایش میزان استفاده از اینترنت در هنگام استفاده از VPN را بخشی از هزینه های اضافی دانست که با وجود فیلترینگ به مردم تحمیل می شود و توضیح داد: زمانی که فیلترشکن نصب می کنیم. گوشی ما چقدر دیتا استفاده میکنیم برابره و این هم تو اون عدد حساب میشه.یعنی اگه یک ماه در شرایط عادی از پکیج 10 گیگ استفاده کنیم وقتی فیلترشکن روشن میشه اینترنت رو زیاد میکنه. مصرف یعنی به جای یک ماه 10 گیگ در زمان کمتر استفاده کنیم و این پول هم به جیب مخابرات می رود.
رشیدی کوچی در ادامه به آسیب های مختلف فیلترینگ اشاره کرد و گفت: وقتی می گوییم فیلترینگ به این شکل درست نیست، به این معنا نیست که مخالف ساماندهی و برخورد با بی نظمی در فضای مجازی هستیم، بلکه صحبت از این موضوع است. آسیبی که این راه به خانواده، جامعه و اقتصاد وارد میکند.»
وی ادامه محدودیت ها و ادامه فیلترینگ را نوعی لجبازی خواند و تصریح کرد: اگر بخواهیم فضای مجازی را کنترل کنیم باید به نحوی به مردم خدمت کنیم، معیشت آنها را بهبود بخشیده و زندگی آنها را در روال عادی قرار دهیم. به تمام قوانینی که ما تصویب می کنیم. اینکه مردم با عشق و علاقه به دولت نگاه کنند».
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به مشکلات روزمره مردم که موجب نارضایتی آنها شده است، خاطرنشان کرد: اکنون عموم مردم به دلیل مشکلات معیشتی در مضیقه هستند و ما با تصمیمات اشتباه خود لذت های ساده مردم را به آرزوهای دست نیافتنی تبدیل کرده ایم. “
رشیدی کوچی همچنین از اینکه مجلس با وجود اینکه باید در راس امور باشد، تصمیم گیرنده فیلترینگ نیست، انتقاد کرد. وی در این خصوص گفت: مجلس بخشی از کار است در حالی که مجلس باید در رأس امور باشد. قانون این اختیار را به مجلس داده است که در این زمینه تصمیم گیرنده باشد».