حتی ماهی ها نیز گاهی نفس خود را در آب سرد، تاریک و عمیق حبس می کنند.
کوسه های کوبنده که در نزدیکی هاوایی زندگی می کنند روزهای خود را در آب های سطحی گرم می گذرانند. اما شب ها در اعماق اقیانوس سرد، صدها متر زیر آب، ماهی مرکب و طعمه های دیگر را شکار می کنند. محققان در 22 می ژورنال Science گزارش داد که کوسههای شناور ممکن است با خاموش کردن آبششهای خود در حین شنا در آبهای عمیق، گرمای بدن خود را در آبهای سرد حفظ کنند. این حیوانات در واقع هر بار تقریباً یک ساعت “نفس خود را حبس می کنند”.
دانشمندان می دانند که نهنگ ها و سایر پستانداران شناگر نفس خود را در آب های عمیق حبس می کنند. ولی مارک رویریک محقق فیزیولوژی و رفتار کوسه در دانشگاه هاوایی در مانوآ می گوید: «این اولین بار است که چنین رفتاری در یک ماهی شناگر در اعماق آب مشاهده می شود.
کوسه ها و سایر ماهی ها خونسرد هستند. این بدان معناست که گرمای آب اطراف آنها تا حد زیادی دمای بدن آنها را کنترل می کند. ماهی ها هنگام تنفس از آبشش ها که اکسیژن را از آب عبوری می گیرند، گرمای زیادی از دست می دهند و به دست می آورند.
رویر می گوید: آبشش ها مانند رادیاتورهای غول پیکری هستند که به سر کوسه ها بسته شده اند. به همین دلیل، بسیاری از گونههای کوسه در مناطق استوایی معمولاً از صد متر عمیقتر نمیروند و تمایل دارند روی سطح اقیانوس شنا کنند. جایی که دمای آب در حدود 26 درجه سانتیگراد است. اما برچسبهای چسبانده شده به کوسههای صدف دار، گونهای که در آبهای ساحلی در سراسر مناطق استوایی یافت میشود، نشان داد که این حیوانات تا عمق 1000 متری زیر سطح آب تا یک ساعت در شب شنا میکنند.
در چنین عمقی از دریا، دمای آب می تواند تا 5 درجه سانتیگراد کاهش یابد. چنین دماهایی برای کوسه های استوایی بسیار سرد است. بنابراین رویر و همکارانش دستگاههای مخصوصی را به پشت کوسههایی که برای جفتگیری در خلیج کم عمق اوآهو جمع شده بودند وصل کردند تا دریابند که چگونه این حیوانات دمای سرد اعماق دریا را تحمل میکنند.