کوالکام اجرای مستقیم هوش مصنوعی را در گوشی های اندرویدی امکان پذیر می کند


خلق آثار هنری نیاز به مهارت، خلاقیت و زمان دارد، اما امروزه می توانید به راحتی با بهره گیری از مزایای هوش مصنوعی و تنها با چند ضربه، اثر هنری مورد نظر خود را خلق کنید. تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی به قدری کیفیت بالایی دارند که برخی از آنها حتی برنده مسابقات عکاسی شده اند. بیشتر ابزارهای مولد هوش مصنوعی بر روی سرورهای ابری قدرتمند اجرا می شوند. کوالکام با جدیدترین تراشه خود مبتنی بر معماری ARM نشان داد که دسترسی به این ابزارها در گوشی های هوشمند نیز امکان پذیر است. این شرکت مولد تصویر هوش مصنوعی Stable Diffusion را برای اجرا در گوشی هوشمند بهینه کرده است و سرعت آن در حد نسخه برای دسکتاپ های قدرتمند است.

Stable Diffusion یکی از ابزارهای تولید تصویر مبتنی بر هوش مصنوعی است که با دریافت پیامک آنها را به آثار هنری جذاب تبدیل می کند. نسخه آزمایشی جدید این ابزار کوالکام برای دستگاه های اندرویدی است و همانطور که در ویدیوی زیر مشاهده می کنید، تصویری با کیفیت از یک گربه پشمالو تولید کرده است. عملیات فشرده سازی مربوط به ساخت تصویر با استفاده از تراشه Snapdragon 8 Gen 2 و موتور Stable Diffusion تنها 14.4 ثانیه طول کشید و نتیجه تصویری از گربه ای با ابعاد 512×512 پیکسل بود. در پایان سال 2022، اپل امکان اجرای Stable Diffusion را در چارچوب Core ML خود با بهینه‌سازی‌ها فراهم کرد، اما تولید تصویر با این روش در آخرین نسل آیفون حدود یک دقیقه زمان می‌برد.

کوالکام و سایر شرکت‌ها در توسعه جدیدترین تراشه‌های خود به شدت بر حجم کار یادگیری ماشین تمرکز کرده‌اند. اجرای چنین پروژه هایی برای تولید عکس در گوشی های قدیمی حتی تا یک ساعت امکان پذیر است، اما Snapdragon 8 Gen 2 با استفاده از هسته های گرافیکی پیشرفته و پردازش مرکزی این زمان را به میزان قابل توجهی کاهش داده است. دلیل اصلی پشت سر گذاشتن رکورد خیره کننده تولید تصویر هوش مصنوعی در گوشی های هوشمند، پردازنده سیگنال دیجیتال Hexagon است که پیشرفت های زیادی برای انجام عملیات های مرتبط با هوش مصنوعی در تراشه های جدید کوالکام دریافت کرده است.

به گفته ExtremeTech، مهندسان کوالکام از تکنیکی به نام کوانتیزاسیون برای فشرده سازی مدل Stable Diffusion و بهینه سازی آن برای اجرا بر روی گوشی هوشمند استفاده کردند. این کار با انتشار Stable Diffusion 1.5 در قالب FP32، با استفاده از آخرین تحقیقات هوش مصنوعی سازنده تراشه برای فشرده سازی مدل در INT8 (فضای داده 8 بیتی) آغاز شد. این مرحله باعث می شود مدل مذکور در سخت افزار موبایل به صورت کارآمدتر و سریعتر کار کند. البته کوالکام با استفاده از فناوری هایی مانند Adaptive Rounding و بدون نیاز به آموزش مجدد، دقت مدل را در نسخه فشرده در سطح نمونه اصلی حفظ کرد.

کوالکام می‌گوید فشرده‌سازی مدل‌های سنگین هوش مصنوعی آغاز راه دستیابی به هوش مصنوعی بسیار پیشرفته است. جایی که گوشی های هوشمند ما به جای تکیه بر خدمات ابری، قدرت کافی برای اجرای مدل های هوش مصنوعی را خواهند داشت. اجرای یک مدل هوش مصنوعی بزرگ و پیشرفته مانند Stable Diffusion بر روی گوشی هوشمند به این معنی است که امکان اجرای آن بر روی دستگاه های دیگر مانند هدست واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، تبلت و لپ تاپ وجود دارد.

اسنپدراگون 8 نسل 2 اواخر سال گذشته معرفی شد و اکنون در گوشی های رده بالا از جمله وان پلاس 11 و سری گلکسی اس 23 سامسونگ استفاده می شود. بنابراین انتظار می رود در سال 2023 همچنان شاهد معرفی گوشی های جدید با این تراشه باشیم. البته کوالکام در حال حاضر در حال توسعه نسخه Stable Diffusion تراشه خود برای آزمایش داخلی است و نمی دانیم چه زمانی در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.