کشنده ترین ویروس های جهان؛ از کرونا تا اچ آی وی


SARS-COV2 یا ویروس کرونا ممکن است بخش زیادی از مبتلایان را از بین نبرد، اما بیماری ناشی از این ویروس یا کووید-19 از زمان شیوع گسترده در اوایل سال 2020 به علت اصلی مرگ بسیاری از افراد در جهان تبدیل شده است. اکتبر 2022، این ویروس بیش از 57.6 میلیون نفر را در سراسر جهان کشته و بیش از 626 میلیون نفر را مبتلا کرده است.

ویروس SARS-COV-2 متعلق به خانواده ویروس های SARS-COV است که به آنها کرونا می گویند. ویروس کرونای جدید اولین بار در دسامبر 2019 در شهر ووهان چین گزارش شد. مطابق با بر اساس مطالعه سال 2021 مجله نیچر، این ویروس احتمالاً از خفاش ها منشا گرفته و از طریق یک حیوان واسط به انسان منتقل شده است.

شیوع اولیه ویروس کرونا قرنطینه گسترده ووهان و شهرهای اطراف آن منجر به محدودیت‌هایی در سفر به مناطق آسیب‌دیده و تلاش برای تولید واکسن شد. تخمین میزان مرگ و میر پس از عفونت دشوار است، اما سن نیز عامل مهمی در کشندگی ویروس کرونا بوده است. این ویروس همچنین یک تهدید جدی برای افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا یا چاقی بود.

علائم شایع کووید-19 شامل تب، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، تنگی نفس و علائم جدی‌تر از جمله مشکلات تنفسی، درد قفسه سینه و از دست دادن تحرک است. واکسن های مختلفی برای کووید 19 پیشنهاد شده است که می تواند برای کودکان و بزرگسالان استفاده شود. این واکسن ها به طور قابل توجهی شدت بیماری و مرگ را کاهش دادند.

ویروس مرس (MERS-COV)