این اطلاعیه و اخبار مربوط به آن در فضای مجازی واکنش هایی را در پی داشته که عموما منفی بوده است. با انتشار این خبر بار دیگر گمانه زنی ها مبنی بر راه اندازی اینترنت کلاسی در کشور مطرح شد. اگرچه کاربران رفع محدودیت برای اعضای اتحادیه فناوران رایانه تهران را مترادف با کلید گرفتن طرح اینترنت کلاسی می دانستند، اما واقعیت این است که ایده تشدید کلاس ها به اشکال مختلف برای مدت زمان طولانی.
مدت هاست که ایده تشدید طبقاتی به اشکال مختلف مطرح و اجرا شده است.
در بیش از 100 روزی که از محدودیت اینترنت می گذرد، اخبار مختلفی از طرح هایی حکایت دارد که به طور مستقیم و غیرمستقیم به قشربندی اینترنت اشاره دارد. از نماینده مجلس که علناً اعلام می کند «فیلتر را حذف می کنیم، اما برای افراد خاص» گرفته تا طرح هایی مانند «منشور حمایت از مشاغل آزاد» که در بخشی از آن وزارت ارتباطات موظف است «زیرساخت های دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار را فراهم کند». با سطح دسترسی مناسب برای اعتبارسنجی افراد.” ارائه شده در پایه»، هر کدام به نوعی پیاده سازی گام به گام اینترنت کلاس را نشان می دهند.
اگرچه برخی این موضوعات را بی ارتباط با معضل قشربندی اینترنت دانسته و آن را به برداشت نادرست رسانه ها از برخی برنامه های دولت تعبیر کردند، اما امروزه با نگاهی به مجموع این طرح ها و برنامه ها به این نتیجه می رسیم که ایجاد سطوح مختلف دسترسی به اینترنت برای اقشار مختلف مردم به طور جدی در حال پیگیری است.
پیش از این در گزارش هایی به ابعاد مختلف موضوع اینترنت طبقاتی پرداخته و تحلیل هایی را از حقوقدانان، کارشناسان رسانه، جامعه شناسان و… درباره این موضوع گرفته و منتشر کرده ایم. این بار با ایده ارائه اینترنت با محدودیت های کمتر به کسب و کارهای حوزه فناوری، می توان واکنش ها و نظرات فعالان این حوزه را به تمامی واکنش های قبلی نسبت به این موضوع اضافه کرد.
در چند روزی که از انتشار متن اطلاعیه اتحادیه مهندسین کامپیوتر تهران می گذرد، علاوه بر کاربران، صاحبان مشاغل که برخی از آنها مشمول این طرح هستند و می توانند از این رفع محدودیت بهره مند شوند نیز از این طرح انتقاد کرد.
پس از انتشار اخباری مبنی بر ارائه اینترنت با محدودیت کمتر به مشاغل دارای مجوز اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران، رئیس این اتحادیه در گفتگو با پیوست، این طرح را اولین اقدام برای رفع فیلتر اینترنت اعضای اتحادیه دانست. ، که برای سایر اصناف نیز انجام خواهد شد. کرد گفت: برای بقیه اصناف کار را انجام می دهیم، در حال حاضر به عنوان اولین صنفی که بیشترین فعالیت را در فضای مجازی دارد نسبت به رفع فیلتر اینترنت صنف رایانه اقدام کردیم، با توجه به اینکه هستم. همچنین یکی از اعضای اتاق تهران، هدف بعدی ما بقیه اتحادیهها هستند.»
فرجی تهرانی: برای بقیه اصناف کار را پیش می بریم. در حال حاضر به عنوان اولین صنفی که بیشترین فعالیت را در فضای مجازی دارد نسبت به رفع فیلتر اینترنت صنف رایانه اقدام کردیم.
اما علاوه بر موج انتقادات و مخالفت ها با این طرح، برخی از صاحبان مشاغل و مدیران شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری، این اقدام اتحادیه را در راستای اجرای طرح اینترنت طبقاتی دانستند و با اشاره به اینکه آنها می خواهند به موضوع سطح دسترسی دامن بزنند. آنها با اینترنت در جامعه تفاوتی ندارند، آنها اعلام کرده اند که از این امتیاز ویژه استفاده نخواهند کرد.
سعید سوزنگر، مدیرعامل شرکت دانش بنیان «ایمان آریا» که در زمینه طراحی و توسعه زیرساختهای فروش، تامین سختافزار و زیرساختهای ارتباطی شبکهای فعالیت میکند، در صفحه توئیتر خود با استفاده از هشتگهایی مانند «طبقهبندی شده» به این خبر پاسخ داد. اینترنت»، «شفافیت» و «فیلترنت» نوشتند: به عنوان مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات اعلام می کنم از اینترنت کلاسی استفاده نخواهیم کرد و در مقابل این سیستم کثیف ناقض قانون می ایستیم. حقوق شهروندی اتحادیه فناوران نیز باید به دنبال منفعت جمعی مردم باشد نه ایجاد رانت.» !