سال گذشته، یک شرکت چینی ناشناس به دولت بنگلادش پیشنهاد ساخت شهری هوشمند در خلیج بنگال را داد که از زیرساخت های تقویت شده با هوش مصنوعی استفاده کند. روند ساخت این کلان شهر پیشرفته هنوز آغاز نشده است. اما اگر چنین اتفاقی رخ دهد، شاید از سیستم های تشخیص چهره در روند توسعه آن استفاده شود. بدین ترتیب، شناسایی افراد مفقود شده یا ردیابی مجرمان در میان جمعیت از طریق دوربین های عمومی امکان پذیر خواهد بود. لازم به ذکر است که این سیستم مدتی است که در بسیاری از شهرهای چین مورد استفاده قرار گرفته است.
مطالعه محققان دانشگاه هاروارد و MIT که هفته گذشته توسط موسسه بروکینگز منتشر شد، نشان میدهد که ساخت یک کلان شهر هوشمند در بنگلادش از جمله پروژههایی است که چین را به رهبر جهان در صادرات فناوری تشخیص چهره تبدیل میکند.
همچنین، بررسی محققان دانشگاه هاروارد و MIT نشان میدهد که شرکتهای چینی پیشتاز بازار در صادرات فناوری تشخیص چهره هستند و 201 معامله صادراتی مرتبط با این فناوری را به خود اختصاص دادهاند. آمریکا با 128 معامله در جایگاه دوم این فهرست قرار دارد. چین همچنان در زمینه هوش مصنوعی پیشتاز است و برنده 250 معامله از مجموع 1636 قرارداد صادراتی مرتبط با هوش مصنوعی به 136 کشور شده است. این دومین صادرکننده بزرگ محصولات و فناوری های مرتبط با هوش مصنوعی در ایالات متحده است که 215 معامله در این بازار دارد.
این گزارش استدلال میکند که صادرات فناوری تشخیص چهره چینی میتواند به سایر دولتها کمک کند تا مردم را بیشتر زیر نظر بگیرند و این به ویژه به حقوق بشر شهروندان آسیب میرساند. مارتین براجااقتصاددان MIT و عضو تیم تحقیقاتی این مطالعه بیان کرد:
فناوری تشخیص چهره کاربردهای عملی زیادی دارد، از جمله باز کردن قفل گوشی های هوشمند، تأیید اعتبار برنامه ها و یافتن دوستان در پست های رسانه های اجتماعی. محققان MIT و هاروارد مطالعه خود را بر روی فناوری های شهر هوشمند متمرکز کرده اند. جایی که از تشخیص چهره برای افزایش نظارت بر افراد استفاده می شود. در این تحقیق از اطلاعات پروژه های نظارت جهانی بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی و داده های استخراج شده از شرکت های هوش مصنوعی چینی استفاده شده است.