تنش سیاسی و اقتصادی بین چین و آمریکا فشار زیادی را بر شرکت های چینی در صنعت فناوری وارد کرده است. در این راستا دولت پکن به دنبال راه حل جدیدی برای خنثی سازی تحریم های شدید آمریکا است.
لیو ههمعاون نخست وزیر چین هفته گذشته گفت: این کشور باید برای حل مشکلات صنعت تراشه به سمت رویکرد “یک ملت” برود و از قدرت دولت و بازار برای رشد استفاده کند. وی در ادامه سخنان خود گفت: صنعت تراشه هسته اصلی سیستم های صنعتی مدرن است و برای امنیت ملی و نوسازی به سبک چینی از اهمیت بالایی برخوردار است.
لیو او می گوید شی جین پینگرئیس جمهور چین به طور جدی از صنعت تراشه این کشور حمایت می کند و بارها دستورات کتبی و شفاهی در این زمینه داده است.
معاون نخست وزیر چین با تاکید بر استراتژی تک ملت گفت: دولت توجه ویژه ای به صنعت تراشه دارد و به دنبال تعیین اهداف علمی برای توسعه بیشتر این صنعت است تا مشکلات ناشی از تحریم آمریکا حل شود.
بر اساس گزارش GizmoChina، دولت چین قصد دارد از رویکرد تک ملتی برای حمایت و هدایت صنعت فناوری استفاده کند، «مخصوصاً زمانی که مکانیسم بازار با شکست مواجه شود».
علاوه بر کمبود مواد اولیه و تجهیزات پیشرفته تولید تراشه، چین با کمبود نیروی کار در این زمینه دست و پنجه نرم می کند، زیرا ایالات متحده اعلام کرده است که افراد دارای تابعیت آمریکایی در صورت ادامه فعالیت با خطر لغو تابعیت خود مواجه خواهند شد. کار در صنعت تراشه چینی برای مقابله با کمبود نیروی کار، چین به ابتکار «رفتار برابر ملی» برای استخدام کارشناسان خارجی در صنعت تراشه متوسل شده است.
لیو او در سخنرانی خود گفت که چین در حال حاضر یک زنجیره تامین قوی برای صنعت تراشه دارد و یکی از بزرگترین بازارهای مصرف کننده تراشه را دارد.
رویکرد یک ملت یک سیاست دولتی است که چین قبلاً در زمینه اقتصادی از آن استفاده کرده است. چین در این رویکرد از طریق دستورات دولتی در بازار مداخله کرد تا منابع موجود در کشور بر اساس نیازهای توسعه اولویت بندی شود نه تقاضای خالص بازار.
در دهه 1970، چین استراتژی یک ملت را کنار گذاشت و به سمت اقتصاد بازار آزاد رفت. در این رویکرد، تولید و توزیع کالا و خدمات از طریق مکانیسم بازارهای آزاد انجام می شود. از سال 2019، رئیس جمهور چین بار دیگر مفهوم یک ملت را مطرح کرده است.