سال ها بعد، در زمانی که دونالد ترامپ در روزهای پایانی ریاست جمهوری او، دولت آمریکا مدعی شد که شیائومی جزو «شرکتهای نظامی حزب کمونیست چین» است و به همین دلیل این شرکت را در لیست سیاه قرار داد.
با ورود شیائومی به لیست سیاه وزارت بازرگانی، آمریکایی ها مجوز سرمایه گذاری در این شرکت را از دست دادند و فروش محصولات شیائومی در بازار آمریکا دشوارتر شد.
در پاسخ به تصمیم آمریکا، شیائومی از این کشور شکایت کرد و در ماه مه 2021 (اردیبهشت و ژوئن 1400) دولت جو بایدن دستور صادر شده توسط دولت ترامپ را لغو کرد.
دو سال از بلند شدن شیائومی می گذرد. اما هنوز گوشی های این شرکت به صورت رسمی در بازار آمریکا به فروش نمی رسد. تحلیلگران دو دلیل اصلی برای عدم حضور شیائومی در بازار آمریکا می دانند.
دلیل اول به مدل کسب و کار شیائومی مربوط می شود. طبق قوانین خود، این شرکت محدودیت پنج درصدی را برای سود حاصل از فروش سخت افزار اعمال می کند. این رویکرد باعث شده تا شیائومی عموما گوشی های خود را با قیمت های پایین تری نسبت به اپل، سامسونگ و بسیاری از شرکت های دیگر عرضه کند. استراتژی شیائومی در بازار آمریکا می تواند ضربه بزرگی به شرکت هایی مانند اپل وارد کند.
دلیل دوم به سیاست عرضه گوشی شیائومی برمی گردد. مدل تجاری شیائومی در تضاد با بازار ایالات متحده است که به امضای قرارداد با اپراتورهایی مانند Verizon و T-Mobile بستگی دارد. شیائومی همیشه گوشی های خود را آنلاک می فروشد.