به گفته وی، با تحقق این طرح می توان پروژه های مختلف با اشکال و مزیت های مختلف را اجرا، همکاری کرد و کاربران امکان انتخاب از بین آنها را داشته باشند. ایجاد تنوع مزیت دیگری است که انجدانی به آن اشاره کرد و افزود: با این قابلیت، ویژگی رقابت پذیری و تنوع در پیشخوان هایی که مردم با آنها تعامل دارند حفظ می شود.
مدیرعامل شرکت پیمیرسان گپ در تشریح اهمیت اجرای این طرح به قوانینی که برای اتصال پلتفرم ها در دنیا وجود دارد اشاره کرد و گفت: چندین سال است که قوانین بین المللی در خصوص ارتباط متقابل پیام رسان ها (تعامل پذیری پیام رسان ها) وضع شده است. و اکنون این موضوع یکی از تعهداتی است که دولتها در دنیا بر روی پلتفرمهای ارائه خدمات بهتر به مردم تحمیل کردهاند، مثلاً از سال 2021 در اتحادیه اروپا به قانون اجباری تبدیل شده است.»
وی با بیان اینکه اتصال پیام رسان ها به یکدیگر یک سیاست بین المللی است که هم برای پیام رسان ها و هم برای کاربران مطلوب است، یکی دیگر از مزایای تحقق این طرح را جلوگیری از ایجاد انحصار دانست و توضیح داد: موضوع جلوگیری از انحصار شدن یک بستر. یکی از مواردی است که سالها در قوانین ایالات متحده و اتحادیه اروپا مطرح شده است. «آنها قوانینی دارند که به پلتفرم اجازه نمیدهد بیش از درصد معینی از جامعه کاربر را در دامنه خود جذب کند. “
به گفته انجیدنی، طرح اتصال پیام رسان ها نیز زیرمجموعه ای از همان قوانین ضد انحصار برای جلوگیری از انحصار یک پلتفرم در بازار و ایجاد فرصت های رشد برای سایر پلتفرم های پیام رسان است.
ما به یک مسیر ارتباطی پایدار نیاز داریم
مدیرعامل گپ، آمادهسازی زیرساختهای لازم برای اجرای این طرح را ضروریترین بخشی میداند که باید از سوی وزارت ارتباطات فراهم شود: «در فرآیند اتصال پیامرسانها باید زیرساختهای لازم را فراهم کنیم که این کار را انجام نمیدهم. ‘t think فرآیندی زمانبر است، این پروژهها پروژههای بزرگ و ملی هستند و وزارت ارتباطات باید مسیر ارتباطی پایدار و مناسبی را برای آن فراهم کند، زیرا حجم کاربران در پیامرسانهای ایرانی بسیار زیاد است.
به گفته انجیدانی، کشور در زمینه فناوری های پیام رسان پیشرفت زیادی داشته و توان فنی بالایی در این زمینه وجود دارد. مدیرعامل پیام رسان گپ با تکیه بر این ظرفیت ها، تحقق این پروژه تا دهه فجر را محتمل دانست و گفت: به دلیل اینکه از جزئیات پیشرفت پروژه اطلاعی ندارم، نظری ندارم که آیا این پروژه انجام می شود یا خیر. در زمان مقرر متوجه شده یا نه، اما به نظر من غیرممکن هم نیست.» ما تجربه و دانش کافی داریم و حالا یک هفته دیر یا زود بالاخره می توانیم این طرح را محقق کنیم.»
این ارتباط باید زودتر برقرار می شد
علی محمد کرنایج، سخنگوی و مدیر ارتباطات پیام رسان های IGP در گفت و گو با تیرازیس فایل با اعلام موضع مثبت این پیام رسان در خصوص این پروژه، تحقق آن را ضروری دانست و گفت: IGP به طور کلی با موضوع اتصال پیام رسان ها به هر یک موافق است. این کار مستلزم استفاده از توان و تمام ظرفیت های موجود است، استراتژی IGP در راستای استراتژی وزارت ارتباطات است و ما از همه ابزار و توان خود برای اجرای این طرح استفاده می کنیم.
وی با اشاره به اینکه این اتفاق باید خیلی زودتر از این اتفاق می افتاد، نتیجه اتصال پیام رسان ها به یکدیگر را ایجاد یک تجربه کاربری مناسب دانست و اظهار داشت: این ارتباط باعث می شود تمام ظرفیت های پیام رسان های مختلف به اشتراک گذاشته شود و قطعا حس تجربه کاربری برای کاربر مثبت ایجاد می کند این نکته بزرگترین نقطه قوت این طرح و در کل تصمیم درستی است که وزارت ارتباطات گرفته است و همه پیام رسان ها باید در این زمینه کمک کنند.
به گفته سخنگوی IGP، وزارت ارتباطات چند فاز را برای اجرای این طرح مشخص کرده است که باید طبق جدول زمانی پیش برود: «در جلسات مختلفی که مدیرعامل IGP با بالاترین مقامات وزارت و اطلاعات داشت. سازمان فناوری این موضوع مطرح و مورد بررسی فنی و عملیاتی قرار گرفت و جدول زمانی نیز تهیه شده است که بر اساس آن مراحل مختلف این فرآیند باید انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که IGP در اجرای این پروژه در چه مرحله ای قرار دارد، گفت: روند اجرای این موضوع در پیام رسان IGP آغاز شده است و طبق برنامه زمانی که وزارت ارتباطات داده است پیش می رویم تا بتوانیم این ارتباط را به موقع برقرار کنید.” کردنایج بر این باور است که اگر همه پیامرسانها پروژه را طبق برنامه زمانبندی اعلام شده پیش ببرند و نیازمندیهای آن را آماده کنند، این طرح به موقع محقق میشود.