پتنت جدید هواوی نفس آمریکا را بند آورد: یک دستگاه تراشه سازی بسیار پیچیده و گران قیمت


هواوی پتنت جدیدی را با تمرکز بر دستگاه اسکنر EUV که در فرآیند ساخت تراشه استفاده می شود، به ثبت رسانده است. اگر این شرکت واقعاً توانایی تولید چنین دستگاهی و بهینه سازی عملکرد و کارایی آن را داشته باشد، تراشه سازان فعال در چین قادر خواهند بود پردازنده هایی با «لیتوگرافی زیر ۷ نانومتری» بسازند. این یک دستاورد بزرگ برای صنعت تراشه چین خواهد بود. صنعتی که در حال حاضر با شدیدترین تحریم های آمریکا دست و پنجه نرم می کند.

به گفته تامز هاردور، پتنت جدید هواوی حدود یک ماه پیش در اداره مالکیت معنوی چین ثبت شد. این پتنت “تمام بخش های حیاتی اسکنر EUV” از جمله منبع نور 13.5 نانومتری، آینه بازتابنده و سیستم لیتوگرافی را پوشش می دهد.

فراموش نکنید که ثبت اختراع به معنای تولید محصول نیست. اسکنر EUV یک دستگاه بسیار پیچیده است که از قطعات مدرن متعددی استفاده می کند. این قطعات با هم کار می کنند تا تراشه های پیشرفته ای تولید کنند که در همه چیز استفاده می شود. از گوشی های هوشمند گرفته تا ماشین ها و لوازم خانگی. علاوه بر این، تولید انبوه تراشه تنها به اسکنر EUV وابسته نیست و شرکت ها باید سایر ملزومات را نیز تحت کنترل داشته باشند.

در سال های اخیر، بسیاری از شرکت ها سعی کرده اند اسکنرهای EUV را به تنهایی بسازند. اما تولید این تجهیزات به قدری پیچیده و گران است که هر برندی توان ساخت آن را ندارد. ASML تنها شرکتی است که پس از یک دهه توسعه و به لطف حمایت های مالی شرکت هایی مانند اینتل، سامسونگ و TSMC به موفقیت های چشمگیری در این زمینه دست یافته است.

امروزه سامسونگ، SK Hynix و TSMC از دستگاه های EUV شرکت هلندی ASML استفاده می کنند. ناگفته نماند که اینتل هنوز تولید انبوه تراشه ها را با این دستگاه ها آغاز نکرده است. اینتل، میکرون، سامسونگ، SK Hynix و TSMC تنها شرکت‌هایی هستند که متعهد به توسعه فناوری‌های جدید برای استفاده حداکثری از اسکنرهای EUV هستند.

مقالات مرتبط

SMIC، یک تولیدکننده بزرگ تراشه چینی، به دلیل تحریم های ایالات متحده اجازه دسترسی به اسکنرهای EUV تولید شده توسط ASML را ندارد. به همین دلیل در تولید تراشه های پیشرفته دچار کمبود است. واضح است که تقاضا برای اسکنرهای EUV در چین زیاد است و به نظر می رسد هیچ شرکتی به اندازه هواوی انگیزه ای برای پاسخگویی به این تقاضا نداشته باشد.

هوآوی که تا حد زیادی در بازارهای بین المللی فلج شده است، هنوز یک برند بزرگ در چین است و سالانه 100 میلیارد دلار درآمد دارد. پس از تحریم، این شرکت اهداف خود را متنوع کرد تا بیش از حد به یک بازار خاص وابسته نباشد. هواوی قبلاً از طریق برند HiSilicon پردازنده های پرقدرت برای تلفن های همراه تولید می کرد. به این ترتیب، با صنعت تراشه غریبه نیست.