پاسخ وزارت ارتباطات به گزارش زومیت


پس از انتشار گزارش تیرازیس فایل با عنوان «فیبرنوری؛ وعده تزیینی وزارت ارتباطات»، روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پاسخی برای شفاف سازی برخی نکات ارسال کرد.

در این پاسخ آمده است: در ابتدای این مقاله به موضوع «وعده توسعه فیبر نوری و تحویل 20 میلیون پورت به خانوارها و مشاغل ایرانی» اشاره شده است، ضمن اینکه برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای ایجاد امکان دسترسی فیبر نوری برای 80 درصد جمعیت کشور که معادل 20 میلیون خانوار تا پایان دولت سیزدهم است. تعریف «خانوار» ملاک پوشش» بر اساس مصوبه 329 کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و با معیار «اتصال خانگی» متفاوت است، اینکه بگوییم 20 میلیون پورت فیبر نوری وصل شده است، درست نیست. به عبارت ساده تر، برنامه توسعه شبکه فیبر نوری است. کشور به منظور امکان اتصال 20 میلیون خانوار طراحی و در حال اجراست.

اتصال 80 درصدی فیبر نوری تا پایان سال از دیگر جمع بندی های مولف این طرح است، در حالی که از ابتدای طرح و بر اساس الزام شورای عالی فضای مجازی و مصوبه 329 کمیسیون تنظیم مقررات … ارتباطات، هدف گذاری برای پوشش 80 درصد خانوارها تا پایان دولت سیزدهم انجام شد. سال 1403) که طبق برنامه پیش بینی شده هر ساله بخشی از این پروژه محقق خواهد شد. این موضوع بارها در مصاحبه مدیران ارشد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تاکید شده است. همانطور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صحن علنی مجلس اظهار داشت انشالله تا پایان امسال کل پوشش به پنج میلیون خانوار می رسد و طبق برنامه این رقم تا پایان امسال به بیست میلیون خانوار خواهد رسید. پایان دولت سیزدهم

نگارنده در بخشی دیگر از مقاله به این نکته اشاره کرد که مردم در حال حاضر نیازمند وعده وزارت ارتباطات در خصوص طعم شیرین فناوری هستند، این نکته البته کاملاً درست است، اما همانطور که کارشناسان فنی می دانند انجام چنین پروژه های ملی مستلزم آن است. نیاز به زمان، اعتبار و هماهنگی در سطح ملی است و اگر این طرح در سال های گذشته (با تلاشی که امروز در اجرای آن وجود دارد) آغاز می شد، شاید با استفاده از این فناوری کام مردم شیرین می شد. در این راستا با پیشرفت اقدامات اولیه و ورود پروژه به فاز اصلی اجرا، به منظور تحقق هر چه سریعتر این امر، مدیر پروژه نیز جهت پیگیری اجرای این پروژه تا کنون تعیین شده است. از محیط اداری معمول

در بخشی دیگر به موضوع سرعت یک گیگابیت بر ثانیه فناوری فیبر نوری اشاره شده و آمده است که «در حال حاضر ظرفیت شبکه ملی اطلاعات و اینترنت بین‌المللی اجازه استفاده از چنین حجمی را نمی‌دهد. کشور.” در همین راستا ذکر این نکته ضروری است که بر اساس «الزامات برنامه توسعه شبکه» مصوب سی و بیست و نهمین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که متن آن در سایت سازمان تنظیم مقررات نیز موجود است، آمده است که تا پایان در سال 2013، ده درصد از کاربران (که عموماً شامل مشاغل مبتنی بر اینترنت می شود) باید به سرعت یک گیگ در ثانیه دسترسی داشته باشند، از سوی دیگر با توجه به اقدامات توسعه ای در حال انجام، نگرانی در مورد ظرفیت وجود ندارد. شبکه تا در زمان مقرر چنین سرویسی را به کاربران ارائه دهد.

نویسنده در این مقاله به این سوال که آیا فیبر نوری واقعا نیاز ضروری کشور و کاربران اینترنت در ایران است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: فناوری فیبر نوری نه تنها منجر به توسعه کیفیت و سرعت دسترسی به شبکه در اینترنت ثابت، بلکه توسعه کیفیت و سرعت دسترسی به اینترنت موبایل و حتی توسعه دسترسی به فناوری 5G با اتصال سایت های BTS شبکه تلفن همراه. حیاتی است. با اجرای این طرح ملی زیرساخت های کشور حداقل تا بیست سال آینده بیمه می شود. در بخشی دیگر از این گزارش اشاره شده است که «در حال حاضر اجرای این پروژه هزینه بالایی برای استفاده کنندگان دارد و صرفه اقتصادی ندارد»، این نکته در صورتی صحت دارد که تمامی هزینه های اجرای پروژه تامین شود. توسط کاربران، اما همانطور که بارها اعلام شده است، دولت سیزدهم حمایت های مالی لازم را در قوانین و مقررات مربوطه برای توسعه دسترسی به اینترنت از طریق فناوری فیبر نوری انجام داده است که بر این اساس بخش قابل توجهی از هزینه ها خواهد بود. توسط دولت ارائه شده است. برآورد هزینه های مربوط به اجرای پروژه فیبر نوری در کشور از دیدگاه های مختلف انجام و بیان شده است. در حال حاضر برای تحقق اهداف مورد نظر دولت و تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، حدود 20 هزار میلیارد تومان کمک مالی از دولت سیزدهم پیش بینی شده است. و در شهرهای بزرگ که اجرای این پروژه صرفه اقتصادی بیشتری دارد، خود اپراتورها نیز سرمایه گذاری لازم را انجام خواهند داد.

ورود اپراتور ایرانسل به عنوان یکی از اپراتورهای بزرگ کشور در دو ماه اخیر علیرغم گذشت نزدیک به یک سال از شروع پروژه، به معنای توجیه اجرای این طرح توسط مقررات مصوب و حمایت های دولتی است. توسط اپراتورهای اصلی و شرایط مساعد. حضور آنها فراهم شده است، از این رو یکی پس از دیگری به دنبال مشارکت در اجرای این طرح هستند.

در حال حاضر سرمایه گذاری در تمامی ابعاد ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور ضروری است، اما انجام پروژه فیبر نوری یک نیاز اساسی زیرساختی برای یک برنامه بلندمدت است که هم کیفیت شبکه تلفن همراه کشور را بهبود می بخشد و هم زمینه را برای ارتقای کیفیت خدمات بر اساس شبکه ثابت کشور. او انجام می دهد. با توجه به محدودیت های فعلی ایجاد شده در دسترسی به برخی از بسترها، همانطور که بارها اعلام شده است، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مسئولیتی در این زمینه ندارد و این تصمیمات توسط مراجع ذیصلاح امنیتی اتخاذ می شود. اما موضوع مطرح شده در خصوص توقف پروژه توسعه فیبر نوری با توجه به شرایط موجود صحیح نیست و این وزارتخانه در هر شرایطی اجرای طرح مذکور را با جدیت پیگیری خواهد کرد. لازم به ذکر است که اجرای این پروژه ملی برای بخش خصوصی کشور نیز از اهمیت راهبردی برخوردار است و طرح پیشنهادی نمایندگان محترم شورای اسلامی برای ایجاد صندوق کمک مالی برای توسعه شبکه فیبر نوری با توجه به پیگیری فعالان بخش خصوصی به ویژه اپراتورهای ثابت کشور حاکی از اعتقاد راسخ بخش خصوصی به ضرورت اجرای این طرح ملی است.