حشره شناسان می دانستند که در طول روز و حتی در حین مانورهای هوایی، این غرایز جهت دار به حشرات پرنده کمک می کند تا موقعیت خود را در آسمان با نگه داشتن پشت خود به خورشید حفظ کنند. با این حال، تجزیه و تحلیل جدید نشان می دهد که نورهای مصنوعی در شب به نظر می رسد که این غریزه را ربوده است.
برای رسیدن به این نتیجه، دانشمندان ویدئویی از پرواز سنجاقک ها، پروانه ها و پروانه ها در اطراف یک پیاز در جنگل های ابری کاستاریکا ضبط کردند. حشرات گاهی حرکات دایره ای انجام می دادند. در مواقع دیگر، حشرات از چراغ عبور کرده و با پشت به نور به سمت بالا پرواز می کنند یا به بالای چراغ پرواز می کنند، سپس وارونه می شوند و به سمت زمین شیرجه می زنند. با این حال، در هر مورد، ویدئوهای اسلوموشن نشان داد که حشرات همیشه سعی می کردند پشت خود را به نور نگاه دارند. محققان این نتیجه را با چسباندن ردیاب های حرکتی کوچک روی حشرات تایید کردند.
محققان از طریق شبیه سازی پرواز کامپیوتری دریافتند که این مانورها می توانند مسیرهای دایره ای حشرات را در اطراف نورهای مصنوعی توضیح دهند. تایسون هدریک، کارشناس آیرودینامیک پرواز حشرات در دانشگاه کارولینای شمالی می گوید: «تاکنون این بهترین استدلالی است که برای توضیح این رفتار ارائه شده است. این یکی از آن چیزهایی است که فکر میکنیم در مورد طبیعت میدانیم، اما بعد متوجه میشویم که اصلاً درست نیست.»
مطالعه جدید همچنین به چگونگی کاهش این اثر اشاره می کند که می تواند حشرات را به روش های مختلف از بین ببرد.
محققان دریافتند که حشرات در مقایسه با نورهایی که به سمت بالا یا افقی می تابد کمتر تحت تأثیر نورهایی قرار می گیرند که به سمت پایین می تابد. این یافته با توصیه طولانی مدت محققان برای محدود کردن آلودگی نوری با استفاده از نورهای پایین که فقط زمین اطراف را روشن می کند، مطابقت دارد.
دکتر اونز گفت، علاوه بر جذب حشرات، نور مصنوعی همچنین می تواند رشد کرم های پیله را مختل کند، پلک زدن کرم شب تاب را متوقف کند، و زیستگاه گونه های شب زی را که فقط در تاریکی کامل از مخفیگاه بیرون می آیند، کاهش دهد. وی گفت: موثرترین راه برای حل این مشکل خاموش کردن دائمی چراغ ها است.