می خواهید بدانید بدافزار چقدر خطرناک است؟ بر اساس تحقیقات سرویس VPN Atlas، در سه ماهه اول سال 2022 حدود 62.29 میلیون بدافزار در فضای مجازی منتشر شد که تقریباً معادل 228165 تهدید بدافزار در هر روز است.
با این حال، خوشبختانه میزان تهدیدات بدافزار نسبت به سال قبل 34 درصد کاهش یافته است. با نزدیک شدن به پایان سال، میزان تهدیدات به طور پیوسته و فصل به فصل کاهش یافته است. به طوری که آمارها از کاهش 4 درصدی بدافزارها در سه ماهه دوم و کاهش 14 درصدی در سه ماهه سوم نسبت به دوره های قبل خبر می دهد.
با این حال، کاربران ویندوز نباید چشمان خود را روی خطرات احتمالی ببندند. زیرا این سیستم عامل عنوان شرم آور آسیب پذیرترین سیستم سال 2022 را از آن خود کرده است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
پنجره ها؛ برنده جایزه برای ساده ترین هدف بدافزار
به گزارش فاکس نیوز به نقل از Atlas VPN، در 9 ماهه اول سال 2022 بیش از 59.8 میلیون نمونه بدافزار در سیستم عامل ویندوز کشف شده است که 95.6 درصد از کل موارد کشف شده در مدت مذکور را تشکیل می دهد.
پس از ویندوز، لینوکس با 1.76 میلیون، اندروید با 938379 و MacOS با 8329 بدافزار در رتبه های بعدی قرار دارند.
دلیل آسیب پذیری شدید ویندوز چیست؟
ساده ترین پاسخ به این سوال، استفاده گسترده از ویندوز در دنیا و استفاده گسترده از آن است; در نتیجه تهدیدات علیه آن نسبت به سایر سیستم عامل ها بیشتر است. البته برای هکرها ایجاد بدافزار برای سیستمی که از نظر تعداد کاربران رتبه اول را در جهان دارد بسیار ارزانتر است. بنابراین، با گسترش یک بدافزار، تعداد سیستم های آلوده به طور نگران کننده و سریع افزایش می یابد.
همچنین، هنگام نصب برنامه ها از منابع نامعتبر بر روی دستگاه های ویندوز، امکان دانلود بدافزارهای ناخواسته بسیار بیشتر است. زیرا برخلاف سیستمهایی مانند مک با فروشگاه و کتابخانه اختصاصی برای دانلود نرمافزار مورد نیاز، کاربران ویندوز به چنین قابلیتی دسترسی ندارند و در اغلب موارد مجبورند برنامههای مورد نیاز خود را با استفاده از مرورگرهای استاندارد و اتصال به اینترنت دانلود کنند. بسیار آسیب پذیر است
در ادامه دلایل این امر را از منظر فنی تر توضیح خواهیم داد:
ویندوز از ابتدای پیدایش و قبل از اینکه دسترسی به اینترنت برای همه امکان پذیر شود، تنها برای استفاده شخصی یک کاربر در هر دستگاه طراحی شده بود و مانند امروز امکان تعریف چند اکانت و گذاشتن پسورد روی آن ها وجود نداشت. بنابراین ویندوز از ابتدا فاقد تدابیر امنیتی لازم مانند حساب های کاربری مناسب و دسترسی محدود به فایل ها برای محافظت از قسمت های حیاتی سیستم بود. حتی امروزه که ویندوز دارای معماری چند کاربره است، هرگز از فایروال داخلی و پیش فرض تعبیه شده در معماری سیستم عامل استفاده نکرده است.
این بدان معنی است که تا زمانی که کاربر نرم افزار امنیتی اضافی برای سیستم خود ارائه ندهد، ویندوز وی در صورت اتصال به اینترنت در برابر حملات هکرها و آلودگی بدافزار آسیب پذیر است.
برای آشنایی بیشتر با بدافزارها، پیشنهاد می کنم مقاله اختصاصی تیرازیس فایل را مطالعه کنید:
چگونه از خود در برابر بدافزار محافظت کنیم؟
بدافزارها از حامل های فیزیکی و مجازی مختلفی برای آلوده کردن دستگاه ها و شبکه ها استفاده می کنند. با این حال، می توان اقداماتی را برای جلوگیری از نفوذ آنها به سیستم و خواندن دست هکرها انجام داد.
1. نرم افزار دستگاه خود را به روز نگه دارید.
یکی از بهترین راه ها برای جلوگیری از آلودگی سیستم، به روز رسانی نرم افزار آن است. زیرا شرکت ها به طور مرتب آسیب پذیری ها را به روز می کنند و آن ها را برطرف می کنند تا محصولات خود را در برابر بدافزار مقاوم کنند. بنابراین، هرگز فراموش نکنید که دستگاه خود را به روز کنید.
اطمینان از به روز بودن دستگاه های ویندوز
-
1
مرحله 1: روی نماد شروع کلیک راست کنید.
-
2
مرحله دوم: گزینه تنظیمات را انتخاب کنید.
-
3
مرحله 3: Windows Updates یا Update & Security را باز کنید.
-
4
مرحله چهارم: روی دکمه Check for updates کلیک کنید.
-
5
مرحله 5: اگر آپدیت جدیدی در دسترس است، آن را دانلود و نصب کنید.