احسان خاندوزی در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر قیمت فروش گوشی های تلفن همراه وارداتی با ارز نیمایی، گفت: نارضایتی ها در این زمینه طی روزهای اخیر به نهادهای نظارتی کشور منتقل شده است. وی تاکید کرد: واردکنندگانی که محصولات خود را با ارز نیما در کشور وارد کرده اند، طبق تعهداتی که انجام داده اند، قیمت نهایی محصول خود را با نرخ نیما در بازار عرضه کنند.
به گفته وی، مواردی از تخلفات در این زمینه از جمله تخلفات بازار موبایل به تعزیرات رسیده و اقداماتی برای پیگیری انجام شده است: «قطعا با پیگیری های انجام شده نسبت به برخورد با این تخلف اقدام خواهد شد. سازمان حمایت و سازمان تعزیرات حکومتی».
افزایش نرخ دلار در هفته های اخیر باعث افزایش چشمگیر قیمت تلفن همراه و سایر کالاهای الکترونیکی شده و با افزایش بیش از 30 درصدی مواجه شده است. در این شرایط برخی از فروشندگان گوشی هایی را که وارد کرده اند را نیم بها به قیمت دلار آزاد می فروشند و استدلالشان این است که برای تعویض آن با دلار آزاد بخرند.
روز گذشته مدیرکل دفتر صنایع لوازم خانگی و اداری وزارت حریم خصوصی از برخورد شدید با گرانفروشان خبر داد و اعلام کرد که وزارت حریم خصوصی در نظر دارد امکان دریافت مابه التفاوت را برای خریداران متضرر فراهم کند. فروشنده. علاوه بر این، به گفته محسن شکراللهی، برای متخلفان جریمه در نظر گرفته می شود و از آنجایی که وزارت حراست به دنبال تدوین برنامه رتبه بندی برای واردکنندگان و فروشندگان است، این تخلف بر رتبه آنها تأثیر می گذارد.
همه این صحبت ها در حالی است که طبق ابلاغ بانک مرکزی و به دلیل مشکلات ارزی و شرایط نامناسب اقتصادی تنها به گوشی های زیر 300 دلار ارز اسمی تعلق می گیرد. انجمن واردکنندگان تلفن همراه از این تصمیم حمایت کردند و حتی از بانک مرکزی درخواست کردند که به این گوشی ها ارز نیمایی ندهد و ارز سامانه واحد بدهد.