در مراسم افتتاحیه نهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، عیسی زارع پور به بیان اهمیت فناوری اطلاعات و ارتباطات، انقلاب چهارم صنعتی و اقتصاد دیجیتال پرداخت و به وظایف دولت در حوزه اقتصاد دیجیتال پرداخت. وی همچنین به نقش رئیس جمهور در اهمیت دادن به فناوری اطلاعات و درک صحیح آن اشاره کرد و گفت: ممکن است آقای رئیسی اهل فناوری اطلاعات نباشد، اما شناخت خوبی از فناوری اطلاعات دارد و با توجه به آن، ما پیشرفت خواهیم کرد. کار کن.”
به گزارش ستاد خبری این همایش، زارع پور با اشاره به اینکه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات همه عرصه های زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده و انقلابی در آن ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: تمامی خدماتی که در حوزه های کاری وجود دارد مبتنی بر فناوری اطلاعات است. چند دهه پیش، طراحی ابزاری که بتواند با فشار دادن یک دکمه به میلیونها نفر پیام بفرستد، غیرقابل تصور بود.»
وی تاکید کرد: انقلاب صنعتی چهارم تحت تاثیر فناوری اطلاعات و اینترنت اشیاء است که همگی با ابزار فناوری اطلاعات ارائه شده و محور همه تحولات زندگی بشر در دهه های آینده خواهد بود.
به گفته وی، اقتصاد دیجیتال به عنوان یکی از محورهای کلیدی وظایف دولت سیزدهم دنبال می شود. وی با اشاره به برگزاری هفتمین جلسه روز گذشته کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت، گفت: حوزه اقتصاد دیجیتال دارای 3 لایه است که هسته اصلی آن فناوری اطلاعات و ارتباطات است و لایه دوم، اقتصاد پلتفرم یا پلتفرم محور است. چه اتفاقات خوبی در کشور ما افتاده است.” حوزه بعدی کاربرد فناوری های نوین در سایر نقاط کشور است که با بحث هوشمندسازی همراه است. اینترنت پلاس نیز در این زمینه ها مطرح است و می توان آن را در این بخش از کشاورزی و دامپروری به معدن و مدیریت شهری و… تبدیل کرد.»
زارع پور با اشاره به موانع بر سر راه اقتصاد دیجیتال گفت: رفع برخی موانع نیازمند قانون است و هیات وزیران به کارگروه اقتصاد دیجیتال این اختیار را داده است که حتی لوایح مورد نیاز را بررسی کند، گفت: ظرفیت خوبی در دولت وجود دارد. در مسیر توسعه اقتصاد دیجیتال به سرعت از موانع عبور کنیم، در ابتدای دولت سهم اقتصاد دیجیتال 6.4 درصد بود و اکنون به 7.4 درصد رسیده است.هدف رسیدن به سهم 10 درصدی است. تا پایان دولت و با راهی که می رویم این سهم در سال 1404 محقق می شود.
وی همچنین به بحث اولویت ارتباطات ثابت بر موبایل پرداخت و به سراغ پروژه فیبر نوری رفت و گفت: در دهه گذشته توجه جدی به این موضوع نشده است و در بین کشورهای انتهای جدولی هستیم. آمار: برای حل این مشکل، پروژه فیبر نوری کسب و کارها را طوری طراحی کردیم که تا پایان دولت سیزدهم بتوانیم 80 درصد خانوارها را تحت پوشش فیبر نوری قرار دهیم و می خواهیم تا 3 سال آینده به این هدف برسیم. و در حال حاضر 9.5 میلیون خانوار تحت پوشش هستند.
به گفته وزیر ارتباطات، این پوشش تا سال آینده به 10 میلیون خواهد رسید و در حال حاضر در 10 استان پوشش ارائه شده و سرعت 950 مگابیت بر ثانیه نیز ارائه شده است: «این قول را می دهیم که به مرور زمان مردم طعم شیرین بالا را بچشند. سرعت اینترنت.” طعم آن را خواهند چشید.» وی تاکید کرد: تاکنون 10 اپراتور در این زمینه شناسایی شده است.
زارع پور همچنین به پنجره واحد هوشمند دولت اشاره کرد و با بیان اینکه تا پایان سال 1402 تمامی خدمات دولتی به این صورت ارائه می شود که 20 درصد آن هوشمند خواهد بود گفت: خدمات بانکی نیز در این پنجره قابل ارائه است و ما آماده هستیم تا مسائل امنیتی و نگرانی بانک ها را در این بخش نیز حل کنیم.»
پول امروز در حریم خصوصی تعریف می شود
در این همایش قائم مقام بانک مرکزی نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و در خصوص استفاده از پول نو گفت: اگرچه امروز به استفاده از پول نو رسیده ایم، اما خدا می داند که این پول در کنار فناوری های نوین چه چیزی برای زندگی انسان خواهد داشت. ”
به گفته اصغر ابوالحسنی، ویژگی پول اجتماعی این است که اعتماد از بین نمی رود: «اگر کاربران اعتماد و اطمینان خود را از دست بدهند، دیگر نمی توان آن را پول نامید، دو خاصیت مهم است؛ یکی خود پول است که چیزی نیست، دیگری گردش پول است که همه چیز است، همه پولی که ما در مورد آن صحبت می کنیم باید گردش کند، اما اگر گردش نکند، دیگر پول نیست، صرفاً یک دارایی است و فقط اگر ارزش آن را بپذیرند، می شود. پول باشد.”
وی به تاریخچه پول و چگونگی چرخش دستور جدید پولی در نهایت به نفع دلار پرداخت و گفت: اما اگر عقب بیفتیم، معلوم نیست که نظم جدید پولی در آینده چگونه ما را به عقب خواهد برد.
به گفته قائم مقام بانک مرکزی، این گونه همایش ها منوط به این است که بتوانیم مباحث مربوط به جمع بندی ها را عملیاتی کرده و ما را در این جنگ نابرابر و مبهم به پیروزی نزدیک کنیم: «امروز در عصر فناوری های نوین با انواع مختلف هستیم. تحولات در ارائه خدمات هم در حوزه محصولات مطرح شده است و هم اینکه مشتریان و کاربران و افرادی که از این امکانات استفاده می کنند نیازهای متفاوتی دارند.
وی با بیان اینکه ما با بستری به نام نیاز مشتری مواجه هستیم که باید به آن پاسخ دهیم، گفت: همچنین باید توجه داشته باشیم که دشمنان می توانند از آن استفاده کنند و امنیت ما مهم است و مشتریان ما نیز باید از داده های خود محافظت کنند. حریم خصوصی آنها خودشان را دارند که مهم است پول امروز یکی از مسائلی است که در حریم خصوصی و شخصی تعریف شده است و باید بتوانیم امنیت آن را تامین کنیم.
ابوالحسنی ادامه داد: در فناوری های تحول آفرین مانند بلاک چین انواع پول در آن ایجاد شد، موضوع دیگر محیط زیست است که باید در کشور و منطقه تعریف کنیم و برای ساختن آینده عقب نمانیم، موضوع دوم. بحث امنیت و حریم خصوصی و مسائل مربوط به آن است و موضوع سوم مقررات و حاکمیت است.
نهمین کنفرانس بانکداری الکترونیک و سیستم های پرداخت با محوریت موضوعاتی چون ارزش آفرینی دیجیتال در بانکداری، اکوسیستم بانکداری دیجیتال و خلق ارزش، امنیت و ثبات در خلق ارزش دیجیتال، پول دیجیتال بانک مرکزی و حاکمیت و سیاست گذاری و مقررات در حوزه دیجیتال ارزش آفرینی 1 و 1 اسفند ماه در مرکز همایش های برج میلاد برگزار می شود.