تیمی از محققان از پنج دانشگاه آمریکایی تکنیکی برای گوش دادن به مکالمات افراد با گوشی های هوشمند کشف کرده اند که اطلاعات شخصی آنها را فاش می کند. در این روش از حسگرها در دستگاه های مجهز به سیستم عامل اندروید استفاده می شود.
روش حمله موسوم به EarSpy توسط محققان پنج دانشگاه آمریکایی توسعه یافته است. این راه حل از تشخیص لرزش های ارسال شده توسط اسپیکر گوشی های اندرویدی استفاده می کند. محققان در واقع از حسگرهایی مانند شتاب سنج و ژیروسکوپ که در گوشی های هوشمند اندرویدی وجود دارند برای به دست آوردن اطلاعات تماس گیرندگان استفاده می کنند و علاوه بر آن با تجزیه و تحلیل مناسب می توانند موضوع مکالمات را نیز تشخیص دهند.
به گزارش گیزچینا، محققانی از تگزاس A&M، تمپل، دیتون، راتگرز و موسسه فناوری نیوجرسی نیز روشی برای یادگیری ماشینی برای به دست آوردن اطلاعات از حسگرهای گوشی های اندرویدی توسعه داده اند. این تکنیک بدون پیشرفت های فعلی در فناوری صوتی برای گوشی های اندرویدی امکان پذیر نبود. در واقع، این محققان قبلاً از روش مشابهی در سال 2016 برای شناسایی اطلاعات تماس گیرنده در OnePlus 3T استفاده کردند، اما آزمایشات آنها هیچ نتیجه ای نداشت. با این حال، اجرای همین روش در OnePlus 9 که در سال 2021 معرفی شد، اطلاعات بسیار مهم تری را در اختیار تیم تحقیقاتی قرار داد. زیرا بلندگوهای گوشی های اندرویدی جدید به میزان قابل توجهی قدرتمندتر و دقیق تر شده اند.
اگرچه ممکن است EarSpy در نگاه اول امیدوارکننده به نظر برسد، اما داده های جمع آوری شده از طریق این روش چندان دقیق نیستند. در حال حاضر، پس از آموزش مدلهای یادگیری ماشینی با بخش محدودی از دادههای صوتی و استفاده از این تکنیک، دانشمندان تنها میتوانند جنسیت تماسگیرنده را با دقت 88.7 درصد شناسایی کنند. در این روش تشخیص صدا تنها بین 33.3 تا 41.6 درصد مواقع دقیق بوده و از سوی دیگر شناسه تماس گیرنده تنها در 73.6 درصد مواقع انجام می شده است. از آنجایی که هوش مصنوعی با سرعت سرسام آوری به رشد خود ادامه می دهد، این درصدها به زودی به 100 می رسد.
اگر از گوشی هوشمند اندرویدی استفاده می کنید، جای نگرانی نیست زیرا EarSpy نمی تواند به مکالمات شما دسترسی داشته باشد. دانشمندانی که این تکنیک را توسعه دادهاند، نیت بدی ندارند، و امیدواریم تحقیقات آنها نشان دهد که چگونه این نوع حملات روزی میتوانند آنقدر گسترده شوند که بتوانیم آنها را به طور مؤثر متوقف کنیم. بنابراین دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد.