هواوی در حال تلاش برای بازگشت همه جانبه در صنعت تراشه است


هوآوی سنترال به نقل از دیجی‌تایمز می‌نویسد که هواوی در سال گذشته تلاش‌های خود را برای ورود مجدد به صنعت تراشه افزایش داده و ظاهراً قصد دارد یک اکوسیستم اختصاصی ایجاد کند.

گفته می شود هوآوی بی سر و صدا در حال ورود به چندین حوزه از صنعت نیمه هادی است و برای دستیابی به اهداف خود، امضای قراردادهای بلندمدت با تامین کنندگان تجهیزات و مواد خام در تایوان را آغاز کرده است. علاقه هواوی به حضور جدی در صنعت تراشه موضوع جالبی است، اما چندان ما را شگفت زده نمی کند، زیرا هوآوی سابقه فعالیت در این صنعت مهم را دارد. در حال حاضر جزئیات زیادی در مورد برنامه های جدید هواوی اعلام نشده است.

این غول فناوری چینی در سال 2019 به لیست سیاه ایالات متحده اضافه شد و همه شرکت های آمریکایی مجوز همکاری با هواوی را به جز در شرایط خاص از دست دادند. تحریم ها با گذشت زمان تشدید شد و هواوی را از فناوری های آمریکایی محروم کرد.

در نتیجه این ممنوعیت، بسیاری از مشاغل هوآوی از جمله تجهیزات مخابراتی و تلفن همراه تحت تأثیر قرار گرفتند. هواوی در سال های نه چندان دور جزو برندهای برتر بازار موبایل بود، اما امروز در بین 10 برند برتر قرار ندارد.

ایالات متحده تحریم‌های خود علیه هواوی را در سال 2020 گسترش داد تا از دسترسی این شرکت به تراشه‌های به‌روز جلوگیری کند. هواوی همچنین توانایی تولید تراشه را از طریق کارخانه های TSMC از دست داد. در نتیجه این اتفاق، هواوی تولید تراشه های سری Kirin را که همیشه جزو بهترین تراشه های دنیای موبایل بودند، متوقف کرد.

در اقدامی جداگانه، دولت آمریکا محدودیت های سخت تری را بر صنعت تراشه چین اعمال کرده است. ایالات متحده معتقد است که سازندگان تراشه چینی تهدیدی برای امنیت ملی هستند و بنابراین باید شدیدترین محدودیت ها را برای فعالیت های آنها اعمال کرد.

با وجود تحریم های سخت آمریکا، هواوی هرگز دست از تلاش برنداشته و به مرور زمان بودجه تیم تحقیق و توسعه را برای توسعه فناوری های جدید افزایش داده است. این شرکت چینی بودجه این واحد را در سال گذشته به 142.7 میلیارد یوان (20.65 میلیارد دلار) افزایش داد. این عدد معادل 22.4 درصد از کل درآمد سالانه هواوی است.

مقالات مرتبط:

گفته می شود که هواوی در حال گسترش همکاری تجاری با شرکت های چینی تراشه است و قصد دارد سایت های تولید تراشه در مناطق مختلف چین مانند پکن و ووهان ایجاد کند. هواوی احتمالا در آینده تراشه های کاربید سیلیکون تولید خواهد کرد. این قطعات نیمه هادی در خودروهای الکتریکی استفاده خواهند شد.

ظاهراً هواوی شروع به جذب استعدادها از سراسر جهان کرده است تا از تخصص آنها برای توسعه قطعات نیمه هادی استفاده کند. از یک شرکت آلمانی Infineon Technologies به عنوان شریک تجاری اصلی هواوی در نظر گرفته می شود. هوآوی همچنین به دنبال افرادی است که حوزه تخصصشان معماری واحد پردازش مرکزی (CPU) باشد.

هدف فعلی هواوی پیشرفت در تولید تراشه های مورد نیاز برای دکل های مخابراتی، دوربین های نظارتی، خودروهای برقی و گوشی های هوشمند در سریع ترین زمان ممکن است.

ظاهرا هوآوی می خواهد کل زنجیره تامین خود را بازسازی کند. یکی از تحلیلگران می‌گوید: «تقریباً غیرممکن» است که یک کشور بدون کمک سایر کشورها، به تنهایی یک زنجیره تامین کامل برای صنعت تراشه بسازد. این تحلیلگر اضافه می کند که هواوی احتمالا به یک سری مذاکرات سیاسی نیاز خواهد داشت.