هواوی تسلیم شد پایان فعالیت غول فناوری چین در بازارهای اروپایی


هواوی که تصمیم گرفت پس از سال 2018 به بزرگترین تولید کننده گوشی هوشمند در جهان تبدیل شود، ناگهان با تحریم های ایالات متحده مواجه شد. دولت آمریکا در سال 2019 این برند چینی را رسما در لیست سیاه قرار داد. موضوعی که باعث شروع مشکلات جدید شد. در حال حاضر آمریکا یکی از قطب های مهم صنعت گوشی های هوشمند در جهان است و به عنوان مثال توسعه اندروید و iOS به عنوان دو سیستم عامل برتر گوشی های هوشمند در شرکت های آمریکایی انجام می شود. حتی سازندگان بزرگ تراشه مانند TSMC از فناوری های آمریکایی در فرآیندهای تولید خود استفاده می کنند، بنابراین اگر این کشور بخواهد برندی را ممنوع کند، قطعا آن را از بین می برد.

شرایط فوق دقیقا برای هواوی اتفاق افتاده است. این شرکت از سال 2019 سعی در ادامه فعالیت خود داشته اما پس از مدتی مجبور به توقف تولید تراشه های سفارشی خود موسوم به Kirin شد. این شرکت چینی نیز مجبور به فروش برند فرعی Honor خود شد. حتی پس از ممنوعیت، غول فناوری چینی توانست عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی های هوشمند در جهان را به خود اختصاص دهد، اما به دلیل نداشتن فعالیت های پایدار، مدت زیادی در این جایگاه باقی نماند. هواوی با وجود تمام مشکلات چیزی جز قدرت نشان نداده و همیشه تکرار می کند که بازار گوشی های هوشمند را ترک نخواهد کرد.

یو چنگدومدیرعامل هواوی گاهی اوقات اعلام کرده است که این شرکت در بازار گوشی های هوشمند رقابت نمی کند. او معتقد است که هدف هواوی تنها ماندن در این عرصه است و در واقع با وجود همه تحریم ها همچنان در این صنعت حضور دارد اما به نظر می رسد برخی بازارها دیگر برای این شرکت ارزشی ندارند.

پایان نامه هواوی در بازار اروپا

تحریم آمریکا علیه هواوی پیامدهای زیادی برای این شرکت داشت. چین از سرویس های موبایل گوگل مانند پلی استور، جی میل، نقشه ها و غیره استفاده نمی کند و بنابراین مسدود شدن موازی چنین مواردی تفاوتی در تجربه کاربری ایجاد نخواهد کرد. یکی از چالش‌های مهم هوآوی، محدود شدن به استفاده از تراشه‌های 4G است زیرا ایالات متحده بیشترین کنترل را بر روی پتنت‌های 5G دارد. این واقعاً یک چالش نیست زیرا پردازنده های 4G چیپست های قدرتمند 5G هستند. علاوه بر این، با توجه به اینکه 5G هنوز نابالغ است، هواوی راه حلی برای بهبود شبکه 4G خود دارد تا بتواند آن را همتراز با نسل فعلی 5G قرار دهد و موفقیت در چنین تصمیمی فقط به بازاریابی خوب نیاز دارد.

رن ژنگفی

اما وضعیت هواوی در خارج از چین چگونه است؟ به نظر واضح است که هواوی نمی تواند آزادانه در سایر کشورهای جهان فعالیت کند. کاربران نمی توانند در محصولات این برند از سرویس های موبایل گوگل که پلی استور مهم ترین آن است استفاده کنند. اگرچه اکوسیستم های کاربردی جایگزین دیگری نیز وجود دارد که افراد می توانند از آنها برای نصب برنامه ها و بازی های مورد نظر خود استفاده کنند، اما به نظر می رسد که کاربران تمایل زیادی به استفاده از پلتفرم های جایگزین از فروشگاه رسمی اپلیکیشن گوگل ندارند.

گیزچینا گزارش می دهد که حضور هواوی در بازارهای اروپایی در حال کم رنگ شدن است و از طرفی دیگر امیدی به بازگشت آن نیست. غول فناوری چینی به دلیل تحریم های گسترده باید کارآمدتر کار کند و منابع کافی برای مبارزه مستمر با بی توجهی کشورهای اروپایی را ندارد.

تحریم های واقعی در درجه اول بر بازار ایالات متحده تأثیر می گذارد، با این حال، آنها بر توانایی هواوی برای فعالیت در اروپا نیز تأثیر می گذارند. این از مقاله ای در مجله Politico به دست آمده است و این شرکت را در موقعیتی قرار داده است که فعالیت در کشورهای اروپایی به عنوان بازارهای استراتژیک را رها کند. سایر اقدامات هواوی در تعدادی از کشورها ادامه خواهد یافت. کشورهایی که همچنان مایل به همکاری با هواوی هستند. اگرچه این شرکت چینی به طور گسترده به عنوان یک خطر امنیتی در نظر گرفته می شود.

هواوی یک خطر امنیتی محسوب می شود

تحریم هواوی توسط ایالات متحده

چین دولتی نیست که ایالات متحده و متحدانش در اروپا از آن حمایت کنند، بنابراین اگر ایالات متحده معتقد است که یک شرکت با دولت چین ارتباط دارد، بلافاصله آن برند را ممنوع کرده و از آن به عنوان یک خطر امنیتی یاد می کند. این دقیقاً همان چیزی است که برای هواوی رخ داده است. متحدان آمریکا در اروپا هواوی را یک خطر امنیتی می دانند. در اروپا، سال‌هاست که بر سر اینکه آیا فناوری گروه چینی باید در زیرساخت‌های ارتباطی حیاتی آن‌ها استفاده شود یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد. هواوی اکنون از نظر امکانات به قدری محدود است که دفتر مرکزی آن دیگر حتی نمی تواند جاه طلبی های سابق خود را دنبال کند و به ویژه تمام مسیرهای پیشرو شدن این شرکت چینی در بازار گوشی های هوشمند بسته شده است.

مقاله مرتبط:

یکی از مدیران هواوی که خواست نامش فاش نشود، گفت:

این دیگر شرکتی نیست که بر امواج جهانی سوار شود. هواوی شرکتی است که به تلاش های خود در بازار چین ادامه می دهد.

رن ژنگفیبنیانگذار هواوی نیز به ارزیابی مشابهی رسیده و در یک سخنرانی خصوصی اخیر برای مدیران این شرکت به صراحت اعلام کرده است:

ما از قبل آرمان هایی برای جهانی شدن داشتیم که باید به همه بشریت خدمت کنیم، اما آرمان امروز ما چیست؟ زنده ماندن.

نتیجه

مشکلات هواوی اکنون بسیار گسترده تر از فشارهای واشنگتن علیه این شرکت است. در حالی که تحریم های ایالات متحده یکی از بزرگترین ضربه ها را به برند چینی وارد کرده است، این شرکت با مسائل دیگری نیز دست و پنجه نرم می کند. از زمانی که درگیری بین روسیه و اوکراین آغاز شد، وابستگی اروپا به هر چیزی که در چین ساخته شده است به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است. در واقع دیگر نمی توان فقط به قیمت های بهتر توجه کرد. چین به طرز ماهرانه ای از روسیه حمایت می کند. اگرچه نقش آن به اندازه نقش آمریکا در حمایت از اوکراین نیست.