هند نصب اجباری برنامه های پیش فرض اندروید را سرکوب می کند


دادگاه عالی هند درخواست گوگل برای مسدود کردن حکم ضد تراست را رد کرد. این حکم که سال گذشته صادر شد، غول صنعت فناوری آمریکا را مجبور به تغییر مدل کسب و کار اندروید در یکی از مهم ترین بازارهای جهان می کند.

کمیسیون رقابت هند (CCI) سال گذشته حکم داد که گوگل از موقعیت خود در اکوسیستم اندروید سوء استفاده می کند و باید محدودیت های تولیدکنندگان گوشی های هوشمند را لغو کند. یکی از این محدودیت ها قوانین گوگل با تمرکز بر برنامه های از پیش نصب شده است. کمیسیون رقابت هند اعلام کرد که گوگل باید ۱۶۱ میلیون دلار جریمه بپردازد.

پس از رای کمیسیون رقابت هند، گوگل موضوع را به دادگاه عالی رساند و گفت که این حکم به مشتریان و کسب و کارش آسیب می رساند. گوگل گفت سرکوب توسط کمیسیون رقابت هند می تواند رشد اکوسیستم اندروید را متوقف کند و شرکت را مجبور به تجدید نظر در توافقنامه هایی که با بیش از 1100 سازنده دستگاه و هزاران توسعه دهنده برنامه امضا کرده است، کند. گوگل همچنین گفت که چنین تغییرات گسترده ای در هیچ کجای دنیا درخواست نشده است.

جلسه ای در دیوان عالی هند با حضور سه قاضی از جمله رئیس کل دادگستری این کشور برگزار شد. در نهایت دیوان عالی کشور اعلام کرد که اجرای حکم را یک هفته به تاخیر می اندازد اما برخلاف درخواست گوگل آن را لغو نمی کند. قرار بود این حکم از پنجشنبه هفته گذشته وارد مرحله اجرا شود. رئیس دادگستری هند گفت: ما نمی خواهیم در این موضوع دخالت کنیم.

بر اساس گزارش رویترز با استناد به برآوردهای موسسه Counterpoint، حدود 97 درصد از 600 میلیون گوشی فعال در هند به سیستم عامل اندروید مجهز هستند. سهم اپل در بازار هند تنها به سه درصد می رسد.

دادگاه عالی هند از دادگاه بدوی خواسته است تا در مورد درخواست های گوگل تا 31 مارس 2023 تصمیم گیری کند. گوگل به درخواست های رسانه ها برای اظهار نظر پاسخ نداد.

گوگل مجوز استفاده از سیستم عامل اندروید را به سازندگان گوشی های هوشمند می فروشد. منتقدان می گویند که گوگل با قوانینی مانند نصب اجباری اپلیکیشن های اختصاصی خود چارچوبی ضدرقابتی را بر روی گوشی های شرکت های مختلف مانند سامسونگ اعمال می کند. استدلال گوگل این است که چنین توافقاتی به شرکت کمک می کند اندروید را رایگان نگه دارد.

یک تحلیلگر مشهور در هند می گوید که حکم جدید دیوان عالی احتمالا گوگل را مجبور به تغییر مدل کسب و کار خود در هند خواهد کرد. یکی از راه حل ها دریافت کارمزد از استارت آپ ها در ازای دسترسی به پلتفرم اندروید و فروشگاه آنلاین پلی استور است.

این اولین بار نیست که نهادهای نظارتی در سراسر جهان دستورات سختگیرانه ای علیه اندروید صادر می کنند. کره جنوبی گوگل را به دلیل مسدود کردن نسخه های سفارشی اندروید و محدود کردن رقابت جریمه کرد. وزارت دادگستری ایالات متحده همچنین گوگل را به مبارزه با رقابت در اکوسیستم اندروید متهم کرده است.

کمیسیون رقابت در هند می گوید که گوگل اجازه ندارد مجوز استفاده از پلی استور را منوط به نصب برنامه های اختصاصی خود بر روی گوشی های مورد نظر کند. این برنامه ها شامل مواردی مانند خدمات جستجوی گوگل، مرورگر کروم و یوتیوب می شود.

کمیسیون CCI همچنین گفته است که گوگل باید امکان حذف برنامه های خود را بر روی تلفن های اندرویدی کاربران هندی فراهم کند. در حال حاضر اپلیکیشن هایی مانند گوگل مپ و یوتیوب در اندروید قابل حذف نیستند.