نقد و بررسی: دروغ سنج چیست و چگونه کار می کند؟


شاید در تلویزیون و شبکه های اجتماعی دیده باشید که از دستگاه های دروغ سنج برای تایید و تایید صحت سخنان یک فرد استفاده می شود. اما آیا دروغ سنج واقعی است؟ دروغ سنج چقدر دقیق است؟ در بررسی این که دروغ سنج چیست و چگونه کار می کند، امروز در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

آموزش کار با دستگاه دروغ یاب

تست پلی گراف یا دروغ سنج چگونه کار می کند؟

اگر تا به حال یک فیلم جنایی یا برنامه تلویزیونی دیده اید، احتمالاً ایده ای از دروغ سنج دارید. این دستگاه ها که به آن پلی گراف نیز می گویند، پاسخ های فیزیولوژیکی فرد به سوالات را اندازه گیری می کنند و این پاسخ ها را ثبت می کنند. این وسایل نه تنها در جرم شناسی بلکه در جنبه های مختلف کاربرد دارند.

نام علمی دستگاه Polygraph از دو ریشه یونانی گرفته شده است، Graph در واقع معادل کلمه لاتین Writing و Poly معادل کلمه لاتین Many است. بنابراین، پلی گراف معیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی متعدد است. دروغ یاب که امروزه می شناسیم نزدیک به 100 سال قدمت دارد. قبل از آن دستگاه های دیگری وجود داشتند که در هر لحظه تنها یک شاخص بدن را اندازه گیری می کردند. برای مثال می توان به دستگاه ایتالیایی 1904 اشاره کرد که میزان تنفس را اندازه گیری می کرد. تئوری پشت هر یک از این دستگاه ها این بود که هنگام دروغ گفتن، تنفس یا فشار خون افراد افزایش می یابد.

دروغ سنج چیست؟

دروغ یاب دستگاهی است که تست دروغ یاب را انجام می دهد. این دستگاه‌ها تعدادی واکنش یا پاسخ‌های مختلف بدن را ثبت می‌کنند که می‌توان از آنها برای تعیین اینکه آیا کسی راست می‌گوید یا دروغ، استفاده کرد. این دستگاه ها مواردی مانند فشار خون، تغییرات تنفسی و عرق کف دست را اندازه گیری می کنند. دروغ گفتن می تواند استرس را افزایش دهد و با دروغ سنج می توانید تغییرات رفتاری و فیزیولوژیکی را که در هنگام استرس رخ می دهد اندازه گیری کنید.

بنابراین دروغ سنج این به طور مستقیم دروغگویی را اندازه گیری نمی کند، بلکه نشانه های احتمالی را اندازه گیری می کند که یک فرد ممکن است دیگران را فریب دهد. سپس این اطلاعات با هر چیز دیگری که در مورد شخص به دست می آید استفاده می شود تا تصویر واضح تری از اینکه آیا شخص راست می گوید یا دروغ می گوید ایجاد شود.

دروغ سنج چگونه کار می کند؟

ما قبلاً ژنراتور اکسیژن را بررسی کرده ایم، اما دروغ سنج در کشورهایی مانند ژاپن، روسیه و چین استفاده می شود، اما این فناوری ها تا حد زیادی یکسان هستند. معمولا یک مصاحبه نسبتا طولانی قبل از آزمون وجود دارد که حدود 1 ساعت طول می کشد. این مصاحبه باعث می شود که فرد روی سوالاتی که قرار است پرسیده شود متمرکز بماند و سعی کند هر گونه حواس پرتی بیرونی را از بین ببرد.

پس از آن، آزمونی انجام می شود که معمولاً تعدادی سؤال ساده می پرسد. هدف از انجام این کار کاهش استرس فرد و ایجاد احساس راحتی و حتی درک نحوه عملکرد این فرآیند است.

سپس تجهیزاتی که معمولاً شامل یک دستگاه اندازه گیری فشار خون، الکترودهایی که روی انگشتان دست یا کف دست قرار می گیرند و دو لوله که دور قفسه سینه و شکم پیچیده شده و به فرد متصل می شود.

دروغ سنج چگونه کار می کند؟

حسگرهایی که روی نوک انگشتان قرار می گیرند جریان خون را ثبت می کنند. حتی امکان استفاده از ردیاب حرکت و ثبت حرکات دست و پا وجود دارد. اتصال تجهیزات احتمالاً 10-15 دقیقه طول می کشد و فرد حدود 2 ساعت در اتاق خواهد بود.

دروغ سنج چگونه کار می کند؟

پس از اتصال تجهیزات، مصاحبه کننده تعدادی سوال می پرسد (این سوالات شامل 3 دسته سوالات مرتبط، سوالات تشخیصی و سوالات بی ربط می باشد) و پاسخ ها و واکنش های وی ثبت می شود.

  • سؤالات مرتبط سؤالاتی هستند که مستقیماً به موضوعی که مصاحبه کننده می خواهد بداند مربوط می شود.
  • سوالات نامربوط مستقیماً به موضوع مورد نظر مربوط نمی شود.
  • سوالات تشخیصی سوالاتی هستند که مصاحبه کننده برای تعیین اینکه آیا سوژه هنگام دروغ گفتن پاسخ فیزیولوژیکی ایجاد می کند یا خیر می پرسد.

هم در حین و هم بعد از تست پلی گراف، مصاحبه کننده می تواند به نمودارها نگاه کند تا ببیند آیا علائم فرد تغییر می کند یا خیر. در صورت دروغ گفتن تغییراتی در فشار خون، تنفس، نبض و تعریق ایجاد می شود. پس از انجام آزمایش، با فرد مصاحبه می شود تا واکنش هایی که داشته توضیح دهد.

دروغ سنج چگونه کار می کند؟

آیا دروغ سنج نمی تواند حقیقت را تشخیص دهد؟

ممکن است بپرسید که آیا امکان تقلب وجود دارد؟ به گفته کارشناسان، بله امکان تقلب وجود دارد، اما برای این کار باید کاملا آموزش دیده باشید. این مستلزم نشستن و تمرین با یک مصاحبه کننده آموزش دیده است. برخی از شرکت کنندگان حتی برای کاهش استرس از داروهای آرام بخش استفاده می کنند، اما معمولا کمکی نمی کند. اکثر مصاحبه‌کنندگان هرگونه تلاش پنهانی برای تقلب را تشخیص می‌دهند، بنابراین برای اینکه بتوانید تقلب کنید باید بسیار حرفه‌ای باشید.

در ادامه می توانید نتیجه آزمایش و جزئیات بیشتر در مورد دروغ سنج را مشاهده کنید:

آیا دروغ سنج واقعی کار می کند؟

آیا دروغ سنج وجود دارد؟ بله، دروغ سنج در سال 1921 اختراع شد، اما به محض اختراع، به چالش کشیده شد و بحث های زیادی در مورد آن مطرح شد. برخی از کارشناسان می گویند که دروغ سنج کامل نیست و عملکرد ناقصی دارد. پروفسور Aldert Verige در این مورد بسیار نوشته است و می گوید که دستگاه دروغگویی را که مشکل اصلی است اندازه گیری نمی کند. ایده این است که دروغگوها معمولاً به سؤالاتی واکنش نشان می دهند که افرادی که حقیقت را می گویند واکنش نشان نمی دهند.

اما هیچ نظریه معتبری برای تایید این موضوع وجود ندارد. دکتر ون درزی می گوید: از آنجایی که انجام آزمایش دروغ سنج می تواند یک تجربه استرس زا باشد، گاهی اوقات می تواند افراد بی گناه را مجرم جلوه دهد.

آیا دروغ سنج واقعی کار می کند؟

او می افزاید افرادی که با دستگاه دروغ یاب مصاحبه می شوند احتمالاً احساس استرس می کنند، بنابراین در حالی که دروغ یاب در تشخیص دروغ بسیار خوب است، اما در تشخیص حقیقت چندان خوب نیست. پروفسور گروبین می افزاید که دلایل متعددی وجود دارد که نشان می دهد آزمایش پلی گراف می تواند نتایج نادرستی بدهد. به عنوان مثال، سؤالات بد فرموله شده یا درک نادرست واکنش توسط مصاحبه کننده می تواند منجر به نتایج اشتباه شود. اگر مصاحبه کننده به خوبی آموزش دیده باشد، اگر تست به درستی انجام شود، و اگر کنترل های کیفی مناسبی وجود داشته باشد، دقت دروغ سنج حدود 8-90 درصد تخمین زده می شود.

حتی یک قربانی ممکن است هنگام بازگویی یک تجربه آسیب زا مانند یک دروغگو به نظر برسد، زیرا در یک حالت عاطفی / عاطفی قرار دارد. در نهایت، کارشناسان می گویند که عوامل مختلفی وجود دارد که می تواند منجر به یک نتیجه اشتباه شود.

در نهایت، اگر به خواندن نظراتی مانند دستگاه Android Box چیست؟ بررسی کاربردهای آن را دنبال کنید.

نظرات و پیشنهادات شما؟

دروغ سنج چیست و چگونه کار می کند؟ امروز در تیرازیس فایل در مورد تست دروغ سنج صحبت کردیم. ساخت دروغ سنج در کشورهای مختلف انجام شده است، اما هیچ یک از آنها به نتایج 100% واقعی دست نیافته اند. آنچه دیده می شود این است که وقتی فرد دروغ می گوید، تغییراتی در تنفس، نبض، فشار خون و تعریق را تجربه می کند، اما این واکنش ها در زمانی که فرد تحت استرس است نیز رخ می دهد. آیا برخورد نزدیک با یک پولیگراف واقعی داشته اید؟ به نظر شما پاسخ این دستگاه ها چقدر معتبر است؟ نظرات و پیشنهادات خود را در بخش نظرات همین مقاله با ما در میان بگذارید.