عوامل موثر در جذب سرمایه
علاوه بر اشتیاق کارآفرینان، معیارهای کلیدی دیگری هنگام تلاش برای جذب و افزایش سرمایه مورد نیاز است. هر کارآفرینی معتقد است که بهترین ایده را دارد، اما اگر سرمایه گذار متقاعد شود که این ایده واقعا منحصر به فرد است، جذب سرمایه بسیار آسان تر خواهد بود.
• کشش
• تیم راه اندازی خوب Solid Team
• فرصت بازار
• فن آوری
• گزاره ارزش
• مزیت رقابتی
• فایل پیش بینی مالی Competitive Advantage
تامین مالی استارت آپ ها با توجه به سطح بلوغ آنها متفاوت است و کسب و کارها برای جذب سرمایه در رقابت دائمی با دیگر استارتاپ ها هستند. راه های مختلفی برای تامین نقدینگی سرمایه مورد نیاز استارت آپ ها وجود دارد
انواع روش های جذب سرمایه برای استارت آپ ها
جذب سرمایه نه تنها نقدینگی مورد نیاز استارت آپ ها را تامین می کند، بلکه پول هوشمندانه ای را برای کسب و کارها فراهم می کند.
پس انداز و سرمایه شخصی
در دسترس ترین سرمایه برای راه اندازی کسب و کار، سرمایه شخصی و پس انداز است. اکثر بنیانگذاران ترجیح می دهند که راه اندازی کسب و کار خود را تامین مالی کنند.
دوستان و خانواده
حلقه نزدیک هر فرد مناسب ترین گزینه برای جذب سرمایه در مراحل اولیه رشد استارتاپ است زیرا به سرمایه گذار استارت آپ و کاری که انجام می دهد اعتماد بالایی دارند.
سرمایه گذاران فرشته
سرمایه گذاران فرشته دقیقاً همان افرادی هستند که یک استارتاپ در ابتدای فرآیند توسعه خود به آن نیاز دارد. اگرچه سرمایه نقدی تزریق شده توسط فرشته سرمایه گذار زیاد نیست، اما بهترین انتخاب برای استارت آپ ها در مراحل اولیه رشد است که بسیاری از افراد حاضر به سرمایه گذاری در آن نیستند، همچنین موسسان می توانند از تجربیات دیگر این سرمایه گذاران استفاده کنند.
سرمایه گذاران سرمایه گذاری خطرپذیر
سرمایه گذاران خطرپذیر که به عنوان VC نیز شناخته می شوند، سرمایه گذارانی هستند که مایل به سرمایه گذاری در استارتاپ ها در ازای سهام هستند. اکثر سرمایه گذاران خطرپذیر ترجیح می دهند در استارتاپ هایی با پتانسیل رشد بالا سرمایه گذاری کنند.
شتاب دهنده ها
شتاب دهنده های استارت آپی معمولا ترکیبی از سرمایه و سایر خدمات را به استارت آپ ها ارائه می کنند. در صورت استفاده از این گزینه، استارتاپ ها علاوه بر جذب سرمایه اولیه، به راهنمایی افراد مجرب در این زمینه دسترسی دائمی دارند.
وام های بانکی
وام بانکی نسبت به سایر روش های جذب سرمایه سنتی تر است و برای استارتاپ هایی که به درآمد رسیده اند مناسب تر است. در صورت دریافت وام بانکی، سهام استارت آپ ها دست نخورده باقی می ماند اما باید اصل وام دریافتی و سود آن به بانک بازگردانده شود.
تامین مالی جمعی
تامین مالی جمعی اغلب به صورت آنلاین انجام می شود و شامل جمع آوری سرمایه از تعداد زیادی از مردم است. فرآیند تامین مالی جمعی آسان است و به سرمایه گذاران امکان دسترسی به مشتریان اولیه کسب و کار را می دهد.
کمک های مالی
این کمکی است که اغلب توسط دولت برای کمک به رشد استارت آپ ها در نظر گرفته می شود. کمک های بلاعوض اغلب بلاعوض هستند، اما دریافت آنها به رعایت قوانین و الزامات تعیین شده با اهداف تجاری بستگی دارد.
دوره های مختلف جذب سرمایه برای استارت آپ ها
استارت آپ ها پس از رسیدن به سرمایه اولیه نیاز به تامین نقدینگی دارند. معمولاً هیچ استارتاپی با یک دوره جذب سرمایه، تمام نقدینگی مورد نیاز خود را به دست نمی آورد و پس از دور اول (سریال جمع آوری سرمایه) سایر مراحل جذب سرمایه (B، C، D و حتی E) اتفاق می افتد.
در تامین مالی مرحله A، انتظار می رود استارتاپ برنامه مدونی برای توسعه مدل کسب و کار خود داشته باشد و از سرمایه دریافتی برای درآمدزایی یا افزایش درآمد استفاده کند. کسب و کاری که نیاز به افزایش سرمایه مرحله B دارد در مرحله ای است که محصول یا خدمات خود را برای ارائه به بازار پیدا کرده و منتظر کمک برای گسترش محصول خود است. استارتاپی که به دنبال تامین مالی مرحله C است تا کنون عملکرد خوبی داشته است و آماده گسترش به بازارهای جدید یا ادغام با سایر مشاغل است. افزایش سری D و فراتر از آن به این دلیل اتفاق می افتد که استارتاپ نتوانسته است تمام انتظارات مراحل قبلی را برآورده کند. خصوصی ماندن قبل از IPO (عرضه اولیه سهام) می تواند دلیل دیگری برای نیاز به جذب سرمایه از مراحل دیگر باشد.
مراحل افزایش سرمایه
جمع آوری سرمایه یک هنر است و نیاز به تجربه زیادی دارد. نکاتی وجود دارد که شانس افزایش سرمایه را برای کسب و کارها افزایش می دهد.
محاسبه نیازهای مالی
تا حد زیادی هر کسب و کاری باید بداند که برای ادامه مسیر و رسیدن به اهدافش به چه میزان سرمایه نیاز دارد.
طرح کسب و کار یا طرح کسب و کار
اکثر سرمایه گذاران ترجیح می دهند قبل از تحویل سرمایه، طرح کسب و کار مورد نظر را ببینند. طرح کسب و کار استارتاپ شامل بودجه مورد نیاز، بازار هدف، صنعت، استراتژی بازاریابی و خلاصه ای از وضعیت مالی است.
ارزیابی سلامت مالی کسب و کار
اظهارنامه مالیاتی مشاغل و اشخاص، صورت های بانکی، صورت سود و زیان و پیش بینی درآمد معیارهایی هستند که می توانند سرمایه گذاران را از سلامت مالی کسب و کار آگاه کنند.
تنظیم طرح بازپرداخت سرمایه
جذب سرمایه در هر مرحله از سررسید کسب و کار، داشتن برنامه ای برای بازپرداخت سرمایه دریافتی ضروری است.
نتیجه
جذب سرمایه یکی از چالش برانگیزترین تصمیماتی است که استارت آپ ها دیر یا زود باید بگیرند. منابع مالی زیادی وجود دارد و مناسب ترین گزینه با توجه به اهداف شرکت تعیین می شود. کارشناسان افزایش سرمایه استارت آپی Retiba توصیه می کنند که قبل از تصمیم گیری برای افزایش سرمایه، تمام جنبه های موجود را بسنجید و سپس مناسب ترین منبع را انتخاب کنید. فرآیند تهیه مدارک لازم برای جذب سرمایه در رتیبا با توجه به سال ها تجربه به گونه ای طراحی شده است که در عین حال تمامی جوانب لازم برای تهیه مدارک جذب سرمایه را در نظر گرفته است. از نظر تعارض در تهیه اسناد کمترین فشار را به کارفرما وارد می کند و در نهایت کسب و کار می تواند فرآیند جذب سرمایه خود را سریعتر انجام دهد. آنچه باید پس از تهیه مدارک لازم برای جذب سرمایه مورد توجه موسسان کسب و کار قرار گیرد. انتخاب مدل تامین مالی و طراحی سناریوهای مختلف برای جذب سرمایه. در این راستا گزینه های مناسب برای مذاکره به صورت بهینه فهرست شده و مستندات لازم بر اساس ملاحظات آنها تهیه می شود. در نهایت، فرآیند مذاکره برای جذب سرمایه آسان تر می شود. آنچه واضح است این است که هر استارت آپی نیازهای منحصر به فرد خود را دارد و هیچ تامین مالی یکسانی برای همه کسب و کارها کارساز نخواهد بود. برای ثبت درخواست تهیه اسناد افزایش سرمایه (ارزیابی، مدلسازی مالی، فایل پیچی) و مشاوره افزایش سرمایه اینجا کلیک کنید.