مسدود کردن اینترنت و تلفن به عنوان جریمه بی حجابی فعلا تکذیب شد


بیژن نوباوه در گفت و گوی تلویزیونی از طرحی در مجلس درباره عفاف و حجاب صحبت کرد. وی با اشاره به اینکه این قانون به صورت هوشمند و غیرحضوری اجرا می شود، گفت: هشدارهایی وجود دارد که در نهایت منجر به جریمه هایی مانند مسدود شدن تلفن و اینترنت و برخورد با قوه قضائیه می شود.

اما امروز یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس گفت: طرح قطع خط تلفن و اینترنت زنان بی حجاب در دستور کار مجلس نبوده و نخواهد بود.

با وجود این تکذیب، ماجرای مجلس و حجاب و عفاف تمام نشده و نوباوه عملاً گفت طرح پیشنهادی کمیسیون فرهنگی در مجلس قرائت نشد. این کمیسیون فقط گزارشی از مصوبات عفاف و حجاب خواند و نوباوه گفت دست هایی در کار هستند که نمی خواهند این قوانین اجرا شود.

گزارش کمیسیون فرهنگی توسط احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی قرائت شد و قبل از قرائت تاکید کرد که در اجبار حجاب شکی نیست اما کسانی که آن را کامل رعایت نمی کنند نباید متهم به بی دینی شوند. و ضد انقلاب به گفته این نماینده، 32 نهاد در حوزه عفاف و حجاب وظایف مثبت و فرهنگی دارند به جز فرجا که وظیفه منفی دارد.

کمیسیون فرهنگی نیز که وظیفه نظارتی در این خصوص تعریف کرده است به این نتیجه رسیده است که 19 نهاد در انجام وظایف قانونی خود در این زمینه کوشا نبوده و گزارشی از عملکرد خود ارائه نکرده اند. کمیسیون فرهنگی نیز 18 اقدام انجام داده تا دستگاه ها به وظایف خود عمل کنند. این کمیسیون در پایان به این نتیجه رسید که عدم طبقه بندی مجازات، سهولت و پرهیز از مجازات در قوانین مرتبط با حجاب و عفاف، عدم قاطعیت در اجرای قانون، عدم شفافیت و دقیق بودن ضوابط و معیارهای اجرا و تعیین مجازات، اشکال در وضعیت مصوبات شورا است. با توجه به انقلاب فرهنگی، بی توجهی و بی توجهی برخی نهادها و ناکارآمدی نظارت به دلیل عدم ارائه ضمانت اجرایی، اقدامات دستگاه ها در برخورد با حیا مؤثر نیست.

این کمیسیون همچنین گفته است که چون «صفوف مردمی» خواستار اجرای حجاب هستند و تاکنون «طومارهایی» از سوی فعالان اجتماعی و فرهنگی سراسر کشور و اقشار مختلف دریافت شده است، دولت و قوه قضائیه باید به این موضوع پاسخ دهند. مطالبه عمومی کنند و نتیجه را به مجلس بدهند. .

خانه ملت گزارش داد که کمیسیون فرهنگی فرصتی برای ارائه پیشنهادات خود در حوزه حجاب و عفاف نداشته و چند نماینده به این ماجرا اعتراض کردند. بابایی نماینده مردم ساری با بیان اینکه مردم با وجود اینکه اولویت های دیگری دارند، در مورد عملکرد مجلس در خصوص حجاب ما را نمی بخشند. فلاحی نماینده همدان نیز از این موضوع گلایه کرد و گفت: طرح امروز مجلس قابل رای گیری و تصویب بود. نایب رئیس مجلس در نهایت گفت که دولت قرار است لایحه خود را ارائه کند و بعد مجلس وارد آن می شود.

با این حال بیژن نوباوه که اتفاقا یکی از حامیان طرح حفاظت است، جزئیات طرح این کمیسیون را که به نظر می رسد مورد تایید سران قوا قرار گرفته است، گفت. وی در گفت و گوی تلویزیونی با بیان اینکه این قانون به صورت هوشمند و غیرحضوری اجرا می شود، گفت: در قانون هیچ تماس فیزیکی با هیچ فردی دیده نشده است، اما تذکراتی که از طریق پیامک به آنها می دهد، اخطار دوم را هم می دهد در صورتی که آنها اخطار سوم را اجرا نکنند جریمه خواهند شد و در اخطار چهارم و بعدی مثلاً مسدود شدن خط تلفن و اینترنت و یا اقدامات خود قوه قضائیه این نوع تعاملات را اینگونه دانست. فعل و انفعالی که قرار است آبروی فرد را حفظ کند و اگر سهل انگاری کرده باشد امکان بازگشت دارد.

یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی گفت: به آنها گفته شده که موارد پیشنهادی در مجلس مطرح نشود. وی دیروز در مجلس گفت که همه سران قوا با هفت ماده پیشنهادی در این طرح موافق هستند. به نظر می رسد این طرح جدولی ارائه می دهد که در صورت عدم رعایت قانون حجاب و عفاف در فضای عمومی معابر، وسایل نقلیه و فضای مجازی، بر اساس آن جدول مجازات می شود.

یک روز پس از این اظهارنظر، احمد نادری، یکی از اعضای شورای حکام، در واکنش به طرح محدودیت دسترسی زنان بی حجاب به تلفن و اینترنت گفت: چنین طرحی نبوده، نیست و خواهد شد. در دستور کار مجلس قرار نگیرد و اساساً از نظر ما این طرح درستی نیست». و در هیأت رئیسه مجلس هم مطرح نمی شود».

در گفتگو با خانه ملت با تاکید بر اینکه مجلس نماینده محور است و هر نماینده ای می تواند به تعداد نامحدود طرح ثبت کند و نظر یک نماینده هرگز نظر مجلس تلقی نمی شود، خاطرنشان کرد: در مورد پروژه های مختلف، سیاست و نظر مجلس بر این است که نکند. محدود کردن یا برخورد منفی با پدیده های اجتماعی، اما اصلاح ساختارها، بر اساس قانون و رویکرد علمی و منطقی مورد نظر مجلس است، بنابراین همانطور که گفته شد این طرح در مجلس جایی ندارد.

مواد پیشنهادی کمیسیون فرهنگی هنوز مشخص نیست و در مجلس قرائت نشده است اما فعلاً می دانیم که بحث قطع دسترسی در آن مطرح شده است. هیات رئیسه گفت: چنین طرحی جایی در مجلس ندارد، اما بعید نیست مجلسی که یکی از محدودترین طرح های فضای مجازی را به نام حراست دارد، به چنین طرحی رای مثبت بدهد. مجلسی که تعداد زیادی از نمایندگان آن موافق فیلترینگ هستند و می گویند کنترل بیشتر فضای مجازی، مجلسی که از سطح متفاوت دسترسی مردم به اینترنت دفاع می کند و در کمیسیون فرهنگی خود پیشنهاد قطع دسترسی را داده است. گروهی از زنان به فضای مجازی.

اگر چنین پیشنهادی از سوی مجلس ارائه نشود، به گفته مصری، دولت در حال تهیه لایحه حجاب و عفاف است و مشخص نیست برای افرادی که این قانون را رعایت نمی کنند چه جریمه هایی در نظر گرفته شده است.