مدیر عامل فناپ: اجازه ندهیم زمین بازی بخش خصوصی کوچکتر شود


در جلسه دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و گزارش عملکرد حوزه نوآوری و تحول دیجیتال، فرزین فردیس با اشاره به انتخابات پیش رو در خصوص عملکرد و عملکرد گفت: برنامه های گروه «ائتلاف برای فردا»: «وقتی این ائتلاف در دوره قبل وارد اتاق شد، اتاق 14 هزار نفر بود، بعد از چهار سال 29 هزار عضو دارد و نزدیک به هزار نفر از کسانی که اضافه شدند کوچک هستند و شرکت‌های دانش‌بنیان متوسط ​​که اتفاقاً سعی کردیم وسواس داشته باشیم و کسانی را وارد کنیم که واقعاً دانش هستند و در این زمینه حرفی برای گفتن دارند. نمایندگان در تمام سطوح اعضا، کمیسیون و هیئت مدیره.»

فرزین همچنین خاطرنشان کرد: برنامه ائتلاف افزایش تعداد اعضای خود به 50 هزار نفر بود که به دلیل ویروس کرونا و شرایط اینترنت محقق نشد و همین امر باعث شد اعضا بیشتر درگیر مسائل روزمره خود شوند. : “این یکی از سیاست های ائتلاف برای فردا است که تعداد اعضا را افزایش می دهد. مثلا اتاق استانبول 120 هزار عضو دارد و اتاق هایی در دنیا هستند که 800 هزار عضو دارند.” هستند، صدای آنها رساتر است و امکان نادیده گرفتن آنها کمتر است.”

به گفته وی، از این 29 هزار عضو، 1200 نفر شرکت های دانش بنیان هستند. همچنین اتاق در موضوعاتی مانند پرونده های مالیاتی به اعضای خود کمک می کند و حتی برای آنها یارانه نیز در نظر گرفته است: «سعی کردیم به اعضا وزن بیشتری بدهیم، کمیسیون اقتصادی نوآوری و تحول دیجیتال را تشکیل دادیم و همه سازمان ها را در این زمینه آوردیم. ”

وی به عنوان نمونه به همکاری با نصر اشاره کرد و گفت: سعی کردیم از اختلافات کوچک سازمان ها در این زمینه استفاده نکنیم، سعی کردیم انجمن هایی مانند فین تک و بلاک چین را بیاوریم و در نظرات کمیسیون مشارکت دهیم. داده می شود و ما بسته پیشنهادی ارائه می کنیم و بالا می رویم، واقعا نظر همه فعالان بخش خصوصی در این حوزه ها را داریم، خط قرمز ما این بود که اتاق نباید با عضوش رقابت کند.

ابعاد دیگر آسیب، ابعاد اقتصادی را تحت الشعاع قرار داده است

فرزین فردیس در بخشی دیگر از سخنان خود در پاسخ به خبرنگاران درباره ارائه آمار زیان و زیان کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال پس از محدودیت‌های اینترنتی گفت: مشکل این نیست که اعداد و ارقام را نگفتیم و اعلام نکردیم. آسیب، مشکل این نیست که نامه های ما یا صدای ما در مورد ضرر و زیان و نامه هایی که از بالاترین سطح اتاق نوشته شده و به امضای رئیس اتاق رسیده است به گوش مسئولان نرسیده است، مشکل اینجاست که جنبه های دیگر ماجرا تحت الشعاع قرار می گیرد. جنبه های اقتصادی داستان.”

وی با تاکید بر اینکه در اتاق سعی شده به آسیب های دیگر از جمله از بین رفتن سرمایه های اجتماعی و انسانی توجه شود، تاکید کرد: اگرچه در رسیدن به هدفی که داشتیم موفق نبودیم و هنوز هم به هیچ وجه نتوانستیم مشکل را حل کنیم، اما به نظر می رسید. بیشتر از ابعاد اقتصادی لازم است، ابعاد آسیب های دیگر نیز شنیده شود.»

از سوی دیگر، شهاب جوانمردی درباره پاسخ دولت به اعلام ضرر و زیان گفت: ما درگیر فشار نبودیم که بگوییم زیان را اعلام نکنید اما گفتند این اعداد را قبول نداریم: «به دنبال این بودند. مبانی که نه مرکز آمار و نه هیچ نهاد دیگری آن اطلاعات را به تفصیل ارائه نکرده است.چون ما این برآوردها را از نظر اقتصاد کلان انجام داده بودیم.

به گفته وی، دولت بسیاری از زیان ها را کوتاه مدت می دانست و به کمک هایی که قرار بود انجام دهد اشاره کرد: اما نگاه ما این بود که این خسارات بسیار عمیق و دائمی و ریشه ای است و گاهی اوقات باعث از بین رفتن آن شده است. بسیاری از این مشاغل کوچکتر، ما در واقع بر اساس بحث هایمان مشکل داشتیم و به همین دلیل این بحث ها به توافق نمی رسید و اگر به جایی می رسید که باید تصمیم می گرفت، طرف مقابل می گفت که در اختیار من نیست و قادر به حل این مشکل نیستم.

سیاست گذاری در اتاق بازرگانی

افشین کلاهی یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه چند سالی است که درباره سیاست ایجاد شرکت های کوچک و استارتاپی به عنوان یک اشتباه و نتیجه تغییر دانش سیاست گذاران صحبت می کنیم، گفت: حوزه‌ی مبتنی بر ورود شرکت‌های بزرگ به حوزه دانش‌بنیان و همکاری با شرکت‌های کوچک بود. ما از کرسی های خود استفاده کردیم و دائماً نظرات خود را اعلام کردیم و نتیجه این شد که سیاست در این حوزه تغییر کرد، می توانیم این راه را ادامه دهیم و در آینده تأثیرگذار باشیم.»

به گفته وی، اگر محدودیت های اینترنتی اتفاق نمی افتاد، قانون تولید دانش بنیان می توانست سرمایه گذاری زیادی را جذب کند.

کلاهی با تاکید بر اینکه برنامه ریزی در کشور سخت است، ادامه داد: اتاق تهران در سال های اخیر تغییر کرده و چابک تر شده و سیاست های آن بهتر شده است، اما اتاق ایران از ناکارآمدی رنج می برد، گفت: اگر بتوانیم تغییرات کوچکی در اتاق بازرگانی ایجاد کنیم. من فکر می کنم ما بسیار موفق خواهیم بود.” ”

اجازه ندهیم زمین بازی بخش خصوصی کوچکتر شود

فرزین فردیس با بیان اینکه در این دوره از انتخابات قطعا برای ورود به هیئت رئیسه اتاق تلاش خواهد کرد، گفت: امسال بسیاری از افرادی که در بخش خصوصی نیستند نیز به اتاقی که خانه ما در بخش خصوصی است چشم دوخته اند و ما باید مراقب حفظ یکپارچگی اتاق باشیم، اگر در انتخابات 29 اسفند موفق شویم و وارد هیات مدیره شویم، می توان بسیاری از فرآیندها و رویه ها را در این زمینه تسریع کرد.»

سپس در مورد اهمیت حضور اعضا در این انتخابات که قرار است در 29 اسفند ماه برگزار شود صحبت کردند.

افشین کلاهی با بیان اینکه بیشترین تمرکز خود را بر دانش بنیان و ارتباط با معاونت علمی و فناوری قرار داده است، گفت: جهش دانش بنیان را دنبال کرده اند و این موضوع را تا اجرایی شدن ادامه خواهند داد. وی همچنین با تاکید بر اینکه هدف دیگرش ایجاد تغییرات اساسی در اتاق بازرگانی ایران است زیرا کارایی لازم را ندارد و درگیر تناقضات جدی است و باید حل شود، گفت: ما نمی توانیم همه چیز را قول بدهیم، در این شرایط اینترنت ما هر کاری از دستمان بر می آمد انجام دادیم، اما شاید حتی یک میلیمتر تلاشمان به نتیجه نرسید، شاید اعضا به این نتیجه برسند که نیایند و رای ندهند، اما من می گویم تا جایی که می توانیم تلاش کنیم.»

فردیس همچنین با اعلام اینکه در دوره بعدی تمام تلاش خود را می کند تا اتاق بسته سیاست داشته باشد و صرفاً منتقد نباشد، گفت: اگر بتوانیم نسخه گرا شویم بسیار موفق خواهیم بود و با توجه به تجربه ما دارای پتانسیل این موضوع و منابع مالی است که در کنار فضاسازی، رسانه‌سازی و فشار افکار عمومی برای تأثیرگذاری بر تصمیم‌گیران اقتصادی با بسته‌های سیاستی مناسب.

وی همچنین تاکید کرد که با حضور در این انتخابات از از بین رفتن ماندگارترین نفوذ بخش خصوصی جلوگیری کنیم.

شهاب جوانمردی همچنین درباره اهمیت این انتخابات گفت: نگذاریم زمین بازی بخش خصوصی از این کوچکتر شود. هر چه بیشتر عقب نشینی کنیم، دولت و اقتصاد خصوصی سهم بیشتری خواهند گرفت. بنابراین باید از سطح سیاست گذاری تا اجرا حضور داشته باشیم. سعی کنیم سهم اقتصاد نوآوری را در اقتصاد کشور افزایش دهیم. این تلاش از گره زدن بنگاه های کوچک و متوسط ​​به بنگاه های بزرگ صورت می گیرد. وقتی سرمایه گذاری خارجی کمتر شده و تزریق پول مثل قبل اتفاق نمی افتد. باید تلاش کنیم تا بنگاه های کوچک و متوسط ​​را به سمت بنگاه های بزرگ سوق دهیم و من بیشترین تلاش خود را در این زمینه به کار خواهم گرفت.»

مازیار نوربخش به عنوان نماینده نصر تهران در اتاق گفت: اگر در این انتخابات رای ندهیم و در آن قوی نباشیم، کرسی های اتاق را یا صنایع دیگر پر می کنند یا افرادی که برایشان مهم نیست. بخش خصوصی واقعی: “درخواست ما این است که در این دوره نمایندگان واقعی بخش خصوصی رای دهند تا نتیجه یا خواسته ای که همه داریم محقق شود. در ائتلاف فردا اکثریت قریب به اتفاق از بخش خصوصی واقعی هستند. بخش و با دقت انتخاب شده اند و ائتلاف می تواند تأثیر قابل توجهی بر دستاوردها داشته باشد.