مدیر عامل اینتل: در دهه های آینده، صنعت تراشه مهم تر از ذخایر نفت خواهد بود


تحلیلگران بر این باورند که نفت، زمین و مذهب سه عامل مهم تأثیرگذار بر سیاست جهانی و حتی جنگ هستند. مطابق با پت گلسینگر، مدیر عامل اینتل، صنعت تراشه نیز به این لیست اضافه خواهد شد. وی معتقد است در پنج دهه آینده مکان تولید تراشه مهمتر از مکان ذخیره نفت خواهد بود.

گلسینگر در مصاحبه ای با CNN گفت که مکان ذخایر نفتی ژئوپلیتیک را در 50 سال گذشته مشخص کرده است، اما در نیم قرن آینده، معیار مهم تری در کانون توجه قرار خواهد گرفت: “زنجیره تامین فناوری کجاست و پردازنده ها کجاست. ساخته شده.”

علاوه بر سایت های تولید در اورگان، نیومکزیکو و آریزونا، اینتل در حال تولید کارخانه های جدید در ایالت اوهایو است و همزمان فعالیت های بین المللی خود را در کشورهایی مانند ایرلند، آلمان و ایتالیا گسترش می دهد. اینتل 20 میلیارد دلار در کارخانه های آمریکایی و 90 میلیارد دلار در کارخانه های جدید اروپایی سرمایه گذاری خواهد کرد.

پت گلسینگر می گوید سرمایه گذاری 90 میلیارد دلاری در اروپا نه تنها به نفع اینتل است، بلکه برای جهانی شدن حیاتی ترین منبع جهان در آینده ضروری است. به گفته گلسینگر، زنجیره تامین باید از نظر جغرافیایی متعادل و انعطاف پذیر باشد.

کمبود تراشه ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا تأثیر قابل‌توجهی بر بسیاری از صنایع، از خودرو و لوازم الکترونیکی مصرفی گرفته تا دستگاه‌های پزشکی داشته است. شرایط نابسامان در بازار تراشه، ایالات متحده را بر آن داشت تا لایحه 280 میلیارد دلاری جدیدی را امضا کند که 52 میلیارد دلار آن به صورت کمک مالی به سازندگان تراشه داده خواهد شد.

پت گلسینگر درباره کمبود تراشه می‌گوید: «اگر چیزی است که از بحران کرونا و سفر چند ساله‌ای که در آن بوده‌ایم آموخته‌ایم، این است که ما به انعطاف‌پذیری در زنجیره تامین خود نیاز داریم. گلسینگر می‌گوید اینتل و سایر شرکت‌های تراشه منتظر توزیع بودجه قانون CHIPS هستند که احتمالاً قبل از پایان سال 2023 اتفاق می‌افتد.

یکی دیگر از دلایل تاکید بر تنوع زنجیره تامین کشور تایوان است. صادرات تراشه های آی سی از تایوان که حدود 50 درصد از سهم بازار جهانی را در اختیار دارد، در سال گذشته 18.4 درصد رشد داشته است. گلسینگر قبلاً در مورد اتکای بیش از حد به تایوان هشدار داده بود که هر لحظه در معرض خطر حمله چین قرار دارد: “تایوان مکان ثابتی نیست. پکن سال گذشته 27 هواپیمای جنگی را به حریم هوایی تایوان فرستاد.”