رای جدید قوه قضائیه برای پرونده مدیرعاملی تیم داوری نشان از تغییر نگاه دستگاه قضایی به فعالیت تریبون های داخلی دارد. پلتفرمها دیگر مسئولیتی در قبال مطالبی که کاربران خود پست کردهاند ندارند، اما مسئولیت تنها بر عهده کاربری است که محتوای غیرقانونی را ارسال کرده است. بر اساس این قانون پرونده اشکان میر ارمندهی پس از سه سال با تبرئه وی از حکم زندان مختومه شده است.
اشکان میرارمندی، مدیرعامل دیوار، به دلیل برخی آگهیهای منتشر شده توسط کاربران در این بستر، در آذرماه 1400 به اتهام «تأمین عامل فساد و فحشا از طریق جذب روسپی» به زندان محکوم شد. این حکم ابتدا به یک سال حبس تعزیری صادر شد اما بعداً به حبس قطعی و غیرقابل برگشت به مدت 91 روز تغییر یافت.
اگرچه پس از صدور این حکم، رئیس قوه قضائیه دستور رسیدگی مجدد به پرونده مدیرعامل وال را صادر کرده بود، اما آرمندهی در تاریخ 26 آذرماه از دریافت احضاریه برای اجرای حکم سه ماهه و سه ماهه به دادگاه اطلاع داد. حکم یک روزه
البته آرمندی پس از مراجعه به دادگاه در چهارم بهمن ماه در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که احضاریه به اشتباه برای وی ارسال شده است. ارمندهی با اعلام این خبر نوشت: در موعد مقرر به اجرای احکام رفتم و مشخص شد شعبه به اشتباه احضاریه ارسال کرده و اجرای حکم تا تشکیل دادگاه تجدیدنظر موقتاً متوقف شده است. ” تاریخ دادگاه تجدیدنظر از 4 به 17 بهمن ماه منتقل شد.
اینک در متن جدیدی که روابط عمومی دیور منتشر کرده، اشکان ارمندهی از اتهام قبلی و حکم ۹۱ روز حبس خود به طور کامل تبرئه شده است. بر اساس رای دادگاه تجدیدنظر، رأیی که پیش از این برای مدیرعامل دیوار صادر شده بود، مخدوش تلقی شد و با پذیرش اعاده دادرسی وی، اکنون اشکان ارمندهی به طور کامل تبرئه شد و این پرونده پس از سه سال به طور کامل مختومه شد.
در متن روابط عمومی دیوار درباره این موضوع آمده است: «شعبه نهم دیوان عالی کشور با این استدلال که بر اساس نظر شورای عالی فضای مجازی، مسئولیت مطالب بر عهده مطالب است. با کاربر منتشر کننده، اعاده دادرسی را توصیه و پرونده به همان شعبه ارجاع شد و در نهایت شعبه 58 دادگاه تجدیدنظر استان تهران با صدور رای برائت مدیر عامل دیوار این پرونده را مختومه اعلام کرد. در 18 بهمن 1401.
نکته حائز اهمیت در مورد این رای جدید این است که قاضی در بررسی رای صادره به یکی از قوانین شورای عالی فضای مجازی و آیین نامه حمایت قانونی از فعالیت پیام رسان های اجتماعی داخلی استناد کرده است که مسئولیت انتشار مطالب را بر عهده گرفته است. بر روی پلتفرم ها به عهده کاربر منتشر کننده است. همچنین در این قانون مدیران سیستم های ارائه دهنده خدمات هاستینگ تنها با رعایت شرایط در قبال محتوای منتشر شده توسط کاربران مسئول هستند.
بر اساس این قانون طبیعتا مدیر عامل پلتفرم وال مسئولیتی در قبال تبلیغات مشکوکی که برخی از کاربران منتشر کرده و مصداق فساد و فحشا محسوب می شوند ندارد و تمامی مسئولیت ها متوجه خود کاربران خواهد بود.
با تصمیم اخیر دادگاه مبنی بر تبرئه اشکان ارمندی، موضوع عدم مسئولیت پلتفرم در قبال محتوای منتشر شده توسط کاربران از نظر قانونی مشروعیت پیدا کرده است و این موضوع می تواند برای پلتفرم ها نویدبخش باشد و از نگرانی و نگرانی آنها بکاهد. چرا که پس از محکومیت مدیرعامل دوار، نگرانی هایی در مورد فعالیت پلتفرم های داخلی وجود داشت.
بسیاری از فعالان و اصناف حوزه فناوری کشور نسبت به محکومیت آرماندهی اعتراض کرده و باعث مخدوش شدن رابطه بین کارآفرینان و قوه قضائیه شده است. توسط کاربران، کار کنند و نگران مشکلاتی نباشند که ممکن است به این دلیل برای آنها ایجاد شود.
در بیانیه منتشر شده دیوار درباره تاثیر این حکم بر سایر بسترهای داخلی نیز آمده است: با توجه به عدم وجود قانون مشخص در خصوص حدود مسئولیت محتوای منتشر شده در بسترهای میزبانی محتوا، صدور این حکم صادر شده است. در تشریفات قضایی به ادامه فعالیت پلتفرم های کاربر محور داخلی کمک کرده و از صدور احکامی که در عملکرد این پلتفرم ها اختلال ایجاد می کند، جلوگیری می کند.»