متا با همکاری Magic Leap رقابت با اپل را در زمینه واقعیت افزوده داغ می کند


Magic Leap یکی از بدنام ترین شرکت ها در بازار محصولات واقعیت مجازی است. اکنون به نظر می رسد متا به Magic Leap روی آورده است تا از بخشی از فناوری بصری خود برای پروژه Metaverse خود استفاده کند. این اتفاق در حالی رخ می دهد که زمان زیادی تا معرفی هدست واقعیت ترکیبی اپل باقی نمانده است.

بر اساس گزارش فایننشال تایمز، متا در تلاش است تا با همکاری مجیک لیپ از برخی فناوری های اختصاصی خود مانند فناوری Waveguide که برای ایجاد تصاویر بر روی لنز عینک های واقعیت افزوده استفاده می شود، استفاده کند. ظاهرا همکاری دو شرکت مذکور به ساخت دستگاهی جدید ختم نمی شود، بلکه برای اهداف بلندپروازانه آنها بسیار مفید خواهد بود.

مجیک لیپ در سال 2010 تاسیس شد و به دلیل سرمایه گذاری دو میلیارد دلاری برای تولید عینک های واقعیت افزوده بسیار گران قیمت شناخته شده است. Magic Leap 2 در اواسط سال گذشته با برچسب 3300 دلاری عرضه شد و بدیهی است که چنین محصولی بیشتر برای مشاغل طراحی شده است.

در سال 2020، اعلام شد که فیس بوک قصد دارد مجیک لیپ را خریداری کند. البته متا طی سال های گذشته ماهانه مبلغ قابل توجهی بالغ بر یک میلیارد دلار برای تحقق اهداف بلندپروازانه خود در متاورس سرمایه گذاری کرده و با اخراج هزاران کارمند سعی در کاهش هزینه های خود دارد.

Gizmodo می گوید Magic Leap هنوز به خبر همکاری با متا پاسخی نداده است. البته این شرکت در مصاحبه ای با فایننشال تایمز اعلام کرد که به بررسی همکاری با برندهای دیگر ادامه خواهد داد. پگی جانسونمدیر عامل مجیک لیپ در سپتامبر گذشته در یک پست وبلاگی به علاقه سایر شرکت ها به فرنچایزهای آنها اشاره کرد.

متا علاوه بر تلاش های زیان ده فعلی خود در واقعیت مجازی و عرضه هدست Quest، جاه طلبی های واقعیت افزوده بیشتری برای سال های آینده دارد. نقشه راه اخیراً فاش شده از آزمایشگاه های این شرکت نشان می دهد که متا قصد دارد تا سال 2025 عینک های هوشمند و تا سال 2027 عینک های واقعیت افزوده کاملاً کاربردی را عرضه کند. این محصول تصاویر هولوگرام مانند را در دنیای واقعی ایجاد می کند.

خبر همکاری متا با مجیک لیپ در حالی منتشر می شود که اپل قصد دارد هدست واقعیت ترکیبی خود را معرفی کند. انتظار داریم این محصول با قیمتی در حدود 3000 دلار روانه بازار شود. هدست مذکور احتمالا در رویداد WWDC امسال معرفی خواهد شد. در حالی که Magic Leap به طور خاص برای اهداف سازمانی طراحی شده است، ما هنوز نمی دانیم که آیا هدست اپل مشتریان معمولی این شرکت را به پرداخت مبلغ قابل توجهی برای خرید آن ترغیب می کند یا خیر.

یکی از موانع ساخت عینک های واقعیت افزوده نازک و سبک، تولید صفحه نمایش های کوچک و باکیفیت است. Magic Leap 2 از عملکرد موجبر استفاده می کند و مانند HoloLens مایکروسافت، مسیر نور را برای ایجاد تصویر نهایی تغییر می دهد. شرکت های دیگری نیز در تلاش هستند تا فناوری موجبر را به محصولات خود اضافه کنند. اگرچه کیفیت تصویر نمونه های آزمایشی این عینک واقعا عالی به نظر می رسد، اما همچنان محدودیت های زیادی در پردازش داده ها و مصرف انرژی دارند که باید برطرف شود.