تنها دو قسمت از سریال Last of Us تاکنون پخش شده است و همه در مورد قارچ زامبی سازی صحبت می کنند که دنیای مدرن ما را به پایان خواهد رساند. برای جهانی که هنوز اثرات یک آخرالزمان واقعی را احساس می کند، سوال طبیعی این است که آیا داستان این سریال آخرالزمانی می تواند به واقعیت تبدیل شود؟
قبل از اینکه به این سوال پاسخ دهیم، پیشنهاد میکنیم تریلر زیر را تماشا کنید تا اگر هنوز فرصت تماشای The Last of Us را نداشتهاید، ایدهای کلی در مورد آنچه که قرار است در مورد آن صحبت کنیم، به دست آورید.
فیلم ها و سریال های آخرالزمانی یا پسا آخرالزمانی به مذاق همه خوش نمی آید. برخی آنها را تماشا می کنند تا در صورت وقوع یک رویداد غیرقابل کنترل و غیرقابل پیش بینی مانند شیوع ویروس مرگبار یا برخورد یک سیارک، سرنوشت جهان را ببینند. اما بیشتر مردم این داستان ها را به خاطر قهرمان ناشناخته ای دنبال می کنند که برای انجام ماموریت خود به مصاف ضد قهرمانان می رود. دیگران، مانند ما، تعجب می کنند که آیا ممکن است آنها به واقعیت تبدیل شوند یا نه.
قارچ زامبی
وقتی فیلم پسا آخرالزمانی 28 روز بعد اکران شد، هیچ کس تصور نمی کرد که یک روز در طول زندگی ما، به لطف شیوع یک ویروس، خیابان ها خلوت شود. شاید داستان ویروس برای تهیهکنندگان سریال جدید HBO که در عوض به قارچهای زامبی تکیه میکردند، خیلی به واقعیت نزدیک بود.
در مورد قارچی که می تواند موجود زنده را آلوده کند و رفتار آن را کنترل کند، فضای زیادی برای خلاقیت وجود ندارد. سارکماغاکیس نامی است که به نوعی قارچ با چنین توانایی و تقریباً از یک قرن پیش شناخته شده است. تام پچقارچ شناس بریتانیایی اولین بار در سال 1931 آنها را توصیف کرد و امروزه علم حداقل 140 گونه قارچ را شناسایی کرده است که حشرات را آلوده می کنند. آنها قبلا از فیلم ها و بازی های ویدیویی، از جمله The Last of Us الهام گرفته اند.
و بله، سرخرطومی ها حشرات را به همان روشی که قارچ زامبی در The Last of Us انسان ها را آلوده می کند، آلوده می کند. قربانیان آلوده به قارچ معمولاً کنترل خود را از دست می دهند و تحت تأثیر عفونت به سمت نقطه ای مانند یک شاخه مرتفع حرکت می کنند تا هاگ های قارچ در منطقه وسیعی پخش شوند.
آیا ممکن است انسان را آلوده کند؟
جالب اینجاست که خود سریال با توضیح سناریویی شروع می شود که در آن قارچ تکامل یافته و به جای حمله به حشرات شروع به آلوده کردن انسان ها کرده است. دلیل این امر این است که انسان ها با فعالیت های خود کره زمین را گرم کرده اند و اکنون قارچ باید برای زنده ماندن در دماهای بالاتر تکامل یابد.