شیائومی با انتشار پستی در Weibo از فناوری باتری حالت جامد خود رونمایی کرد. این فناوری جدید پتانسیل ایجاد یک تغییر بزرگ در صنعت باتری را دارد. نتایج مطالعات متعدد نشان می دهد که فناوری جدید شیائومی پیشرفت بزرگی برای گوشی های هوشمند است زیرا ظرفیت انرژی آن بسیار بالا است و امنیت بسیار بهتری نسبت به باتری های معمولی ارائه می دهد.
یکی از تفاوت های کلیدی بین باتری های حالت جامد و باتری های معمولی شکل الکترولیت است. فناوری الکترولیتی جدید باتری های فعلی را به طور کامل یا جزئی با الکترولیت های حالت جامد جایگزین می کند. این ویژگی باعث افزایش مقاومت و بهبود عمر باتری می شود.
مزایای فناوری باتری حالت جامد شیائومی
- چگالی انرژی بیش از 1000 وات ساعت در لیتر
- بهبود عملکرد تخلیه باتری در دماهای پایین تا 20٪
- افزایش مقاومت در برابر ضربه های مکانیکی
یکی از مهم ترین مزایای باتری های حالت جامد، چگالی انرژی بالای آنها است. صنعت باتری های شیمیایی برای افزایش ظرفیت ذخیره انرژی این محصولات با مشکلات مهمی مواجه شده است. با توجه به ظرفیت ذخیره سازی بالاتر، باتری های حالت جامد چگالی انرژی بالاتری دارند که حدود دو تا سه برابر بیشتر از مواد اکسید سیلیکون است. این فناوری جدید انعطاف پذیری بالاتری نیز دارد و بنابراین خطر اتصال کوتاه را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
به گفته GizChina، فناوری باتری حالت جامد شیائومی هنوز تا تولید انبوه فاصله دارد. در واقع توسعه این فناوری در حال حاضر با محدودیت های زیادی همراه است. بر اساس مطالعات آزمایشگاهی، چگالی انرژی باتری های حالت جامد به 1000 وات ساعت در لیتر می رسد. نمونه های اولیه شیائومی 13 از باتری حالت جامد با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت استفاده می کردند، اما نسخه نهایی این گوشی ها با باتری های معمولی 4500 میلی آمپر ساعتی عرضه شد. بدیهی است که فناوری جدید باتری این برند چینی ظرفیت بسیار بالاتری نسبت به مدل های فعلی ارائه می دهد.
باتری های حالت جامد به دلیل بهبود 20 درصدی عملکرد تخلیه در دماهای پایین نسبت به باتری های معمولی در زمستان قابل اعتمادتر هستند. در واقع الکترولیت های حالت جامد بهترین انتخاب برای حفظ عملکرد تخلیه حتی در دماهای پایین هستند.
در سال های آینده شاهد عرضه گوشی های هوشمند جدید شیائومی با باتری های جامد خواهیم بود. این فناوری به کاهش چشمگیر ابعاد باتری ها، افزایش ظرفیت شارژ و همچنین کاهش ضخامت گوشی ها کمک می کند.