کوالکام سال گذشته Nuvia را تصاحب کرد. این استارت آپ که توسط برخی از کارمندان سابق گوگل و اپل راه اندازی شده بود، بر روی یک تراشه سفارشی ARM کار می کرد و کوالکام در واقع آن را با هدف رقابت بهتر با غول فناوری کوپرتینویی خریداری کرد. از سوی دیگر، یکی از مدیران ارشد نوویا نقش معمار اصلی را در طراحی تراشه M1 اپل ایفا کرده است. گزارش های اخیر حاکی از آن است که تعدادی از نام های بزرگ در حوزه فناوری از جمله گوگل به دنبال خرید Nuvia بوده اند.
تمایل غول جستجوی اینترنتی برای خرید Nuvia جالب به نظر می رسد زیرا دلیل اصلی این امر احتمالاً بهبود تراشه های Tensor است. در حال حاضر، گوگل کنترل چندانی بر روی تراشههای Tensor سیستم روی تراشههای مورد استفاده در سری گوشیهای هوشمند پیکسل ندارد، اما دسترسی به طراحان تراشههایی که قادر به طراحی هستههای سفارشیسازی شده ARM هستند به این معنی است که این شرکت دیگر نیازی به سامسونگ برای تولید پردازندههای خود ندارد. و تراشه های اگزینوس آن وابسته هستند. دو نفر از بنیانگذاران Nuvia قبلاً در Google کار می کردند و یکی از آنها به عنوان معمار اصلی سیستم روی تراشه های شرکت (احتمالاً تراشه Tensor) خدمت می کرد.
تلاش های Nuvia در طراحی تراشه در حال حاضر در پلتفرم Qualcomm Oryon دیده می شود. یکی از سخنگویان کوالکام وقتی از او پرسیدند که آیا Oryon تراشه ای است که Nuvia قبلاً روی آن کار می کرد یا خیر، گفت:
شاید در نگاه اول به نظر برسد که دو تیم جداگانه روی تراشه های Oryon کار کرده اند، اما مهندسان Nuvia به مهندسان کوالکام نیز معروف هستند. به گفته XDA، گوگل با خرید Nuvia نه تنها به تخصص یک تیم در سطح جهانی که با طراحی سیستم روی تراشه آشنا هستند دسترسی پیدا میکند، بلکه میتواند از قابلیتهای استارتآپ فوقالذکر در ساخت نیز استفاده کند. نسخه جدید Tensor
البته کوالکام در روند خرید نوویا با مشکلاتی مواجه شد. ARM از کوالکام به دلیل نقض قرارداد مجوز شکایت کرده است. این شکایت ادعا میکند که کوالکام تلاش میکند از مجوز ARM استارتآپ Nuvia بدون دریافت مجوز استفاده کند. ARM استدلال کرده است که کوالکام نمی تواند از مجوزهای خود صرفاً با خرید Nuvia استفاده کند، اگرچه کوالکام استدلال کرده است که مجوزهای ARM دارد که به شرکت اجازه می دهد از آن برای ساخت پردازنده های سفارشی استفاده کند.