اگر با بازار ارزهای دیجیتال سروکار داشته باشید، قطعا متوجه شده اید که نوسانات زیادی در 12 ماه گذشته وجود داشته است. شاید سازندگان 9902 توکن جدید در این مدت به دنبال ثروتمند شدن و آسیب رساندن به سرمایه دیگران نبودند و ممکن است در برخی موارد این پروژه ها به دلایل دیگری از بین رفته باشند.
با این حال، باید اشاره کنیم که Chainalysis داده های خود را با ارزیابی های Token Sniffer مقایسه کرده است. سرویسی که برای شفاف سازی پروژه های رمزنگاری طراحی شده است. ظاهراً اکثر پروژههای جدیدی که از کار افتادهاند، امتیاز صفر برای قابلیت اطمینان دریافت کردهاند. علاوه بر این، بسیاری از این توکنها حاوی کدهای مخرب بسیار آشکاری بودند که از فروش مجدد آنها توسط خریداران جلوگیری میکردند و در نتیجه به طور موثر وجوه دیگران را به سرقت میبردند.
در مجموع، قربانیان پروژه های کلاهبرداری ارزهای دیجیتال حدود 4.6 میلیارد دلار ضرر کرده اند، در حالی که سازندگان توکن های مذکور ده ها میلیون دلار سود به جیب زده اند. کلاهبرداران بارها و بارها استراتژیهای خود را تکرار کردهاند و طبق گزارش Chainalysis، در مجموع 445 فرد یا گروه مسئول یک چهارم کلاهبرداریهای اخیر کریپتو بودهاند. علاوه بر این، 264 پروژه توکن جعلی و تقلبی در سال 2022 تنها توسط یک فرد یا گروه راه اندازی شد.
البته راه اندازی توکن های جعلی تنها روش کلاهبرداری در حوزه ارزهای دیجیتال نبوده است. به گزارش Chainalysis، موارد دیگری مانند پولشویی و سرقت ارزهای دیجیتال و … نیز رونق زیادی پیدا کرده است.
بر اساس گزارش GizmoChina، فعالیت های غیرقانونی در حوزه ارزهای رمزپایه در سال گذشته به بالاترین سطح خود یعنی 20.6 میلیارد دلار رسید که حدود 2 میلیارد دلار بیشتر از سال 2021 است. این رقم نسبت به سال 2020 حدود 12 میلیارد دلار افزایش یافته است.