تقریبا یک سال و نیم پیش، امارات متحده عربی یک ماموریت جاه طلبانه به اعماق فضا برای کاوش کمربند سیارک ها را اعلام کرد. این کشور عربی قصد دارد به طور دقیق با هفت سیارک مختلف در این منطقه ملاقات کند.
به گفته Erez Technica، امارات قصد دارد این ماموریت مورد بحث را در سال 2028 با همکاری دانشگاه کلرادو بولدر راه اندازی کند. اماراتی ها ماموریت اکتشاف کمربند سیارکی را دنباله ای مناسب برای مریخ نورد موفق خود، امید می دانند. کاوشگری که در سال 2021 به مدار مریخ رسید و از آن زمان تاکنون مشغول مطالعه اتمسفر نازک سیاره سرخ و تغییرات آب و هوایی فصلی آن است.
سارا امیریرئیس سازمان فضایی امارات با اعلام دومین ماموریت بین سیارهای این کشور گفت: ماموریت جدیدی که برای کاوش مجدد کمربند سیارکی انجام میدهیم، ما را به سطح دیگری از پیچیدگی و رشد تواناییها میبرد و نشاندهنده یک جهش بزرگ به جلو است. توسعه بخش فضایی، امارات است.”
با این حال، آنچه در سال 2021 به تفصیل اعلام نشد، سیارک های خاصی بود که کاوشگر امارات از آنها بازدید خواهد کرد. اما اکنون به لطف پوستری که قرار است در کنفرانس سیارک ها، دنباله دارها و شهاب سنگ ها در ماه آینده ارائه شود، نام این سیارک ها را می دانیم.
فضاپیمای امارات پس از دریافت کمک گرانشی از زهره، زمین و مریخ با هفت سیارک اصلی کمربند سیارکی روبرو خواهد شد. از این میان، فضاپیما با سرعت بالا از شش سیارک بازدید می کند و در نهایت به سیارک 269 جوستیشا خواهد رسید. فهرست هفت سیارک هدف کاوشگر امارات به شرح زیر است:
- پرواز: سیارک 10253 وستروالد
- پرتاب: سیارک 623 Chimera
- Flyby: سیارک 13294 Rocax
- پرواز: سیارک 23871
- Flyby: سیارک 59980
- برخورد نزدیک: سیارک 269 جوستیشا
سیارک 269 جوستیشا نسبتا بزرگ است و قطر آن به حدود 53 کیلومتر می رسد. همانطور که ستاره شناسان مرکز تاسیسات تلسکوپ فروسرخ و رصدخانه نجومی دانشگاه ملی سئول چند سال پیش کشف کردند، نکته جالب در مورد این سنگ فضایی رنگ مایل به قرمز آن است.
رنگ قرمز جستیشا ۲۶۹ احتمالاً به دلیل وجود ترکیبات آلی به نام تولین در سطح آن است. تولان در پلوتون و دیگر اجرام یخی واقع در قسمت بیرونی منظومه شمسی فراوان هستند. در نتیجه، این احتمال وجود دارد که این سیارک به بخش داخلی منظومه شمسی در محدوده فراتر برسد نپتون تشکیل می شود.
اگر منشا جوستیشا واقعاً به دورترین نقاط منظومه شمسی بازگردد، مأموریت سیارکی امارات به دانشمندان یک صندلی در ردیف جلو میدهد تا با دقت بیشتری درباره ماهیت و ویژگیهای اجرام بزرگی که فراتر از نپتون هستند، بیاموزند.