ماجرای درگیری ساترا با بسترهای پخش آنلاین صدا و تصویر جهانی و همچنین درخواست رئیس صدا و سیما برای فیلتر فیلمو در کنار تمام درگیری های قبلی در مورد VOD ها باعث شده تا شورای عالی امنیت ملی از مجلس درخواست کند. برای این حوزه قانون گذاری کند. .
مجتبی توانگر، رئیس کمیسیون دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: شورای عالی امنیت ملی در قالب یک طرح درخواست تدوین و تصویب قوانین لازم در حوزه صوتی و تصویری جهانی را داشته است. نامه فوری به مجلس».
وی در ادامه افزود: شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی، مجلس به ویژه کمیسیون اقتصادی، اصل 90 و کمیسیون فرهنگی مجلس خواستار این هستند که برای نظارت بر بسترهای ویدئویی از قاعده و قانون خاصی استفاده شود.
به گفته وی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس نیز بر ضرورت تعریف صدا و تصویر جهانی در فضای مجازی و همچنین شفاف سازی چارچوب و ضوابط نظارت بر تولید محتوای سینمای خانگی تاکید می کند: «آقای پژمان فر که اخیرا در این خصوص با نهادهای مختلف جلسه ای برگزار کرده اند که با این موضوع موافقت کرده اند و تدوین قانون فراگیر صوتی و تصویری و همچنین VOD را ضروری می دانند.
به این ترتیب، بر اساس اعلام توانگر، «به نظر میرسد در میان بزرگان نظام که تصمیمگیرندگان اصلی حوزه فضای مجازی هستند، در خصوص لزوم قانونگذاری برای حوزه فراگیر، اجماع کاملی ایجاد شده است. صوت و تصویر و تعریف آن.”
توانگر با تاکید بر اینکه سازمان صدا و سیما آمادگی ارائه قانون پیشنهادی خود را برای صدا و تصویر فراگیر ندارد، گفت: تعبیر دوستان در سازمان صدا و سیما در خصوص گستردگی فراگیر صدا و تصویر در فضای مجازی بسیار گسترده و در فضای مجازی است. یک حالت شل و عملاً به نظر مسئولان این سازمان، کلیه صوت و تصویری که در اینترنت منتشر می شود باید دارای مجوز سازمان صدا و سیما باشد و حتی پست های اینستاگرامی مربوط به فیلم نیز باید توسط تریبون ها تنظیم شود. “
وی این تفسیر سازمان صدا و سیما را در تضاد با وظایف سایر نهادها و سازمان های کشور دانست و گفت: بدیهی است که این تعبیر با مسئولیت ها و اختیارات نهادهای دیگر مانند مرکز ملی فضای مجازی در تضاد است. و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اگر چنین است، باید مرکز ملی فضای مجازی و وزارت فرهنگ، وزارت ارتباطات و سایر نهادهای ذیربط در حوزه خدمات محتوایی را منحل کنیم و اختیارات و اختیارات آنها را تعیین کنیم. ماموریت هایی به سازمان صدا و سیما که به وضوح غیرممکن و بیهوده است.
نماینده مردم تهران این گونه تفاسیر را غیرعملی دانست و تصریح کرد: با توسعه روزافزون فناوری، این تعبیر علاوه بر مشکلات نظری و حقوقی، حتی کاربردی هم نیست؛ مثلاً با گسترش فناوری متاورس یا بسترهای خارجی، چگونه آیا سازمان صدا و سیما می خواهد محتوای منتشر شده در آنها را رصد یا مجوز دهد، مگر اینکه طبق معمول نتوانیم به بازیگران خارجی دسترسی پیدا کنیم، عرصه را بر فعالان اقتصاد دیجیتال در داخل کشور تنگ می کنیم.
وی همچنین خطاب به مسئولان صدا و سیما گفت: دوران تنظیم بسترهای دانش بنیان، اینترنت و اقتصاد دیجیتال با دید بسته و نظارت بدون چارچوب به پایان رسیده است؛ باید با همفکری و گفتگو با همه اجزای این اکوسیستم در به منظور افزایش غنای محتوای تولید شده در فضای مجازی.