متخصصان مغز و اعصاب یک کلینیک حافظه در چین بیماری آلزایمر را در یک مرد جوان 19 ساله تشخیص دادند. همین موضوع باعث شده این پسر به عنوان جوان ترین فرد مبتلا به آلزایمر در جهان شناخته شود.
به گزارش ScienceAlert، این پسر جوان از 17 سالگی با مشکل از دست دادن حافظه مواجه شد و روند از دست دادن عملکرد شناختی خود طی چندین سال بدتر شد. تصویربرداری از مغز این بیمار کوچک شدن هیپوکامپ را نشان می دهد که در حافظه نقش دارد. مایع مغزی نخاعی او نیز نشان دهنده علائم این نوع رایج زوال عقل است.
آلزایمر اغلب به عنوان بیماری افراد مسن در نظر گرفته می شود. با این حال، 10 درصد از تشخیص ها توسط بیماران زیر 65 سال انجام می شود. علت تقریباً همه بیماران زیر 30 سال جهش های ژنی پاتولوژیک است که آنها را در گروه بیماران اولیه آلزایمر قرار می دهد. هر چه این بیماری در سنین پایینتر تشخیص داده شود، احتمال اینکه ناشی از یک ژن معیوب به ارث رسیده از والدین باشد، بیشتر میشود.
با این حال، محققان دانشگاه پزشکی پایتخت پکن در مطالعه ژنومی خود بر روی این بیمار جوان نتوانستند هیچ ژن مشکوک یا هیچ یک از جهشهای ژنی رایج را که مسئول از دست دادن حافظه زودرس هستند، بیابند.
قبل از تشخیص اخیر در چین، جوانترین بیمار آلزایمر یک جوان 21 ساله با جهش ژن PSEN1 بود. این جهش باعث تجمع پروتئین های غیر طبیعی در مغز و تشکیل توده های پلاک سمی می شود که یکی از ویژگی های مشترک آلزایمر است.
مواردی مانند این جوان 19 ساله در چین مانند یک معما است. هیچ یک از اعضای خانواده این جوان سابقه آلزایمر و زوال عقل نداشتند و به همین دلیل طبقه بندی این مورد در میان گروه بیماران اولیه آلزایمر دشوار است. از سوی دیگر، این جوان هیچ گونه سابقه بیماری، عفونت و ضربه ناگهانی به سر ندارد تا افت ناگهانی عملکرد شناختی خود را توجیه کند.
این بیمار 19 ساله دو سال قبل از ارجاع به کلینیک حافظه در کلاس مشکل تمرکز داشت. علاوه بر این، مشکل در خواندن و کاهش حافظه کوتاه مدت نیز از دیگر علائمی بود که در وی ظاهر شد. او اغلب نمیتوانست وقایع روز قبل را به خاطر بیاورد و همیشه وسایلش را در جای خود قرار میداد.