در پی شیوع گسترده ویروس کرونا در چین، کارشناسان زنجیره تامین محصولات اپل اعلام کردند که این اتفاق و سیاست های این کشور برای تداوم نیروی کار می تواند منجر به مشکلاتی در خطوط تولید آیفون شود. پس از شیوع ویروس کووید-19 در ماه اکتبر، اپل بیش از یک ماه است که با مشکلات ناشی از این حادثه در کارخانه مونتاژ اصلی خود، فاکسکان، دست و پنجه نرم می کند.
فاکسفان در شهر ژنگژو، معروف به شهر آیفون، قرار دارد و طبق تحقیقات بانک سوئیسی UBS، این کارخانه قبلاً بخشی از تولیدات خود را به کارخانههای دیگر در سراسر چین منتقل کرده است. اپل با هدف کاهش زمان انتظار طولانی مدت (23 روز) برای مشتریان آیفون، همکاری خود را با تامین کنندگان قطعات مختلف آغاز کرده است.
اکنون بر اساس گزارش فایننشال تایمز، با ظهور مجدد کرونا در چین و محدود نشدن فعالیت کارخانهها، خطر کمبود نیروی کار در کارخانههای قطعهسازی یا مونتاژ، ساکنان کوپرتینو را تهدید میکند. یکی از مدیران اپل در کالیفرنیا که مسئول ردیابی بیش از 3 میلیون دستگاه در زنجیره تامین است، گفت:
قبل از شروع تعطیلات کریسمس در 6 نوامبر، اپل نسبت به یک اختلال بزرگ در زنجیره تامین هشدار داد. این بیانیه کمتر از دو هفته پس از پیشبینی کاهش 8 درصدی فروش در دوره کریسمس منتشر شد.
بر اساس برآوردهای بانکی، تحلیلگران انتظار دارند که درآمد اپل در سه ماهه آینده به کمتر از 123.9 میلیارد دلار (معادل مشابه در سال گذشته) برسد و سود خالص این شرکت بیش از 8 درصد کاهش یابد. اگر این پیش بینی ها درست باشد، رشد درآمد اپل پس از 14 فصل متوالی متوقف خواهد شد و این شرکت با کمبود بین 5 تا 15 میلیون آیفون مواجه خواهد شد.
اگر سفارشات انجام نشده به جای لغو نشده “به تعویق افتاد” در نظر بگیرید، این پیش بینی ها ممکن است کمی دیرتر اتفاق بیفتد. اما مدل سازی نشان داده است که با ظهور مجدد ویروس کرونا در چین، یک میلیون چینی در معرض خطر مرگ ناشی از ویروس کووید-19 در سه ماهه زمستانی آینده قرار دارند.
شایان ذکر است که یک پنجم درآمد اپل از فروش محصولاتش در چین است و بیش از 90 درصد آیفون های این شرکت نیز در چین مونتاژ می شوند. سامسونگ در سال 2019 از چین خارج شد و شروع به مونتاژ محصولات خود در حداقل چهار کشور دیگر کرد.
تحلیلگر و مشاور نام برد هوراس ددیو او توضیح داد که خط تولید و مشکلات عملکرد اپل در ماههای اخیر میتواند با بحران تقاضا در چین مرتبط باشد. زیرا مصرف کنندگان محصولات این شرکت آن دسته از مصرف کنندگانی هستند که به محض معرفی محصولات خرید خود را در اولویت قرار می دهند. او افزود:
آلن دی، یکی از افرادی است که با سازمان ملل متحد در لندن برای استانداردهای شرکتی برای مقابله با کووید-19 همکاری می کند. وی همچنین افزود: