ناسا با استفاده از ابزار EMIT (Earth Surface Mineral Dust Instrument) که سال گذشته به ایستگاه فضایی بین المللی پرتاب شد، برخی از ابر ساطع کننده های متان را نیز شناسایی کرد. متان یکی از قوی ترین گازهای گلخانه ای است. بر اساس تحقیقات GISS ارائه شده در نشست سالانه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سال 2022، و بر اساس نتایج یک مطالعه جداگانه، منطقه قطب شمال همچنان قوی ترین روند گرمایش (نزدیک به چهار برابر میانگین جهانی) را تجربه می کند.
جوامع در سراسر جهان اثراتی را تجربه می کنند که دانشمندان آن را با گرم شدن هوا و اقیانوس ها مرتبط می دانند. تغییرات آب و هوایی باعث تشدید بارندگی و طوفان های استوایی، افزایش شدت خشکسالی و افزایش تاثیر سیل شده است. سال گذشته، بارانهای سیل آسای موسمی پاکستان را ویران کرد و خشکسالی طولانیمدت جنوب غربی ایالات متحده را ویران کرد. در ماه سپتامبر، طوفان یان به یکی از قوی ترین و مخرب ترین طوفان هایی تبدیل شد که قاره آمریکا را درنوردید.
ردیابی زمین در حال تغییر
تجزیه و تحلیل دمای جهانی ناسا نتیجه داده های جمع آوری شده توسط ایستگاه های هواشناسی و ایستگاه های تحقیقاتی قطب جنوب و ابزارهای نصب شده بر روی کشتی ها و کشتی های اقیانوسی است. دانشمندان ناسا این اندازهگیریها را تجزیه و تحلیل میکنند تا عدم قطعیت در دادهها را در نظر بگیرند و از روشهای ثابتی برای محاسبه تفاوت میانگین دمای سطح جهانی برای هر سال استفاده میکنند. اندازهگیریهای زمینی دمای سطح با دادههای ماهوارهای جمعآوریشده توسط ابزار عمق فروسرخ اتمسفر ناسا بر روی ماهواره Aqua از سال 2002 مطابقت دارد.
ناسا از دوره 1951 تا 1980 به عنوان مبنایی برای درک چگونگی تغییر دمای جهانی در طول زمان استفاده می کند. این خط پایه شامل الگوهای آب و هوایی مانند لا نینا و ال نینو و سال هایی است که به دلایل دیگر به طور غیرمعمول سرد یا گرم هستند. هدف از این کار بررسی تغییرات طبیعی دمای زمین است.
عوامل زیادی می توانند بر میانگین دمای سالانه تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، سال 2022 یکی از گرم ترین سال های ثبت شده بود، علیرغم اینکه سومین سال متوالی شرایط لانینا در اقیانوس آرام گرمسیری بود. دانشمندان ناسا تخمین می زنند که به دلیل اثر خنک کنندگی La Niña، دمای زمین ممکن است اندکی (0.06 درجه سانتیگراد) در مقایسه با میانگین در شرایط عادی اقیانوس کاهش یافته باشد.
یک تحلیل جداگانه توسط اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) به این نتیجه رسید که از سال 1880، دمای سطح زمین ششمین سال گرم ترین سال است. دانشمندان NOAA از همان دادههای خام در تحلیلهای خود مانند ناسا استفاده میکنند. اما دوره پایه (1901 تا 2000) و روش شناسی متفاوت است. اگرچه رتبه بندی می تواند برای چند سال کمی متفاوت باشد، تخمین های NOAA به طور کلی با ناسا سازگار است و هر دو گرم شدن طولانی مدت را نشان می دهند.
موسسه مطالعات فضایی گودارد ناسا داده های دمای جهانی تا سال 2022 و کد تجزیه و تحلیل آن را منتشر کرده است. موسسه فوق یکی از آزمایشگاه های ناسا است که توسط بخش علوم زمین مرکز پرواز فضایی گودارد در مریلند اداره می شود. نیازی به گفتن نیست که این آزمایشگاه وابسته به دانشکده مهندسی و علوم کاربردی و موسسه زمین دانشگاه کلمبیا در نیویورک است.