سالاریه از هدف گذاری برنامه فضایی در بازه های زمانی سه ساله خبر داد


به گفته حسن سالاریه، برنامه 10 ساله فضایی کشور در زمینه های طراحی و ساخت ماهواره های حسگر و مخابراتی، ناوبری و همچنین در زمینه طراحی و ساخت پرتابگرهای مختلف در اوزان مختلف و در ابعاد مختلف است. مدارها: هر یک از بخش‌های دولتی و خصوصی به گونه‌ای تقسیم شده‌اند که هر کدام بتوانند در زمینه‌های تخصصی خود فعال باشند.

رئیس سازمان فضایی کشور در گفت وگو با ایسنا، از پیش بینی اهداف این برنامه در دوره های سه ساله خبر داد و گفت: برای رسیدن به آن باید تمامی ادارات فضایی کشور فعال شوند.

وی با تاکید بر اینکه در 10 سال آینده کشور به قطب منطقه ای توسعه فناوری های فضایی و ارائه خدمات پرتاب فضایی تبدیل می شود، به جزئیات این سند اشاره کرد. بر این اساس ایجاد زیرساخت ها و خدمات آزمایشگاهی بر اساس داده های فضایی از دیگر سرفصل های این سند است و این برنامه نیز پیوست های مختلفی در زمینه تبلیغات، اطلاعات و اقتصاد فضا دارد.

به گفته سالاریه، تقسیم کار ملی در راستای تحقق این اهداف در حال توسعه است تا فعالان مختلف صنعت فضایی در بخش دولتی، دانشگاهی و بخش خصوصی در حوزه‌های تخصصی فعال باشند: «در حوزه پرتابگرها. همچنین تقسیم کار کشوری انجام شده است تا وزارتخانه سامانه‌های پدافندی و هوافضایی سپاه در حوزه‌های تخصصی خود فعال شوند.

در این تقسیم کار، نقشی به شرکت های دانش بنیان محول شده است که باید در گام اول در حوزه ریزماهواره ها و بهره برداری از خدمات مبتنی بر ماهواره های کوچک در «طبقه نانو» روی آن تمرکز کنند.

سالاریه هفته گذشته در مراسم رونمایی از ماهواره های ناهید 2 و طلوع 3 درباره اهداف برنامه فضایی کشور گفت.

در همین مراسم و به مناسبت روز فناوری فضایی، وزیر ارتباطات یکی از اهداف دولت را صادرکننده خدمات فضایی منطقه تا سال آینده یا حداکثر تا پایان سیزدهم ماه جاری اعلام کرد. دولت.