عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، آمار منتشر شده از تعداد کسب و کارها و افرادی که در اینستاگرام فعالیت داشتند و تحت تاثیر محدودیت های اینترنتی قرار گرفتند را نادرست خواند و اعلام کرد:
آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، زیرا پلتفرم (اینستاگرام) در اختیار ما نیست و همکاری نمی کند، نمی دانیم واقعاً چند تاجر وجود دارد، زیرا هیچ مکانیزمی برای انجام تجارت در این بستر وجود نداشت تا اینکه یکی دو ماه پیش، و اخیرا انجام شده است.
وی با اشاره به آیین نامه حمایتی دولت که در دهم آبان ماه منتشر شد، گفت: برای ما مهم است که یک کسب و کار هم متضرر شود. به گفته وی، این بسته حمایتی هم برای کسب و کارهای اینترنتی و هم برای پلتفرم ها در نظر گرفته شده است که به مرور زمان اجرایی می شود. برنامه ای که تعدادی از کارشناسان اقتصاد دیجیتال آن را طرح خوبی در زمان بد می دانند و معتقدند اگر چند سال پیش اجرا می شد اکنون می توانستیم اکوسیستم بزرگتر و بهتری در کشور داشته باشیم.
وزیر ارتباطات به تشریح اقدامات مختلف دولت برای اجرای این برنامه حمایتی پرداخت و گفت: اولین قدم این بود که ببینیم چه بسترهایی تحت پوشش این حمایت ها هستند، تماس گرفتیم تا این بسترها برای حمایت شناسایی شود که یک هفته فرصت داده شد و آنها به زودی مشخص خواهند شد.»
وی در ادامه به انواع حمایتهایی که وزارت حریم خصوصی و ارتباطات برای کسبوکارها و بسترهای داخلی انجام داده است اشاره کرد و معافیت مالیاتی را به شرح زیر توضیح داد:
بر اساس این آیین نامه حمایت هایی از جمله معافیت مالیاتی به مدت دو سال برای کسب و کارهای اینترنتی در بسترهای داخلی در نظر گرفته شده است. تا کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی نداشته اند، یعنی تا کنون مالیات پرداخت نکرده اند، بتوانند با خیال راحت کار خود را در این بسترها انجام دهند و نیازی به اخذ مجوز نباشد، در کنار این، بسته های تبلیغاتی نیز ارائه می شود.
با توجه به اینکه این آیین نامه برای تعدادی از مشاغل با ضوابط و ضوابطی که قبلاً مشخص شده اجرا می شود، لازم است دولت اعلام کند که چه بسترها و مشاغلی مشمول این طرح می شوند. زارع پور در این خصوص اظهار داشت:
به زودی اسامی پلتفرم های داخلی پشتیبانی شده برای فعالیت برخی مشاغل اینترنتی و اسامی آنها نیز اعلام می شود. همچنین یک نفر را برای پیگیری اجرای این آیین نامه به طور ویژه مامور کردم که در نهایت به نتیجه مطلوبی برای کسب و کارهای اینترنتی تبدیل خواهد شد.
وزیر ارتباطات با اشاره به محدودیت های اعمال شده در اینترنت از سوی نهادهای امنیتی، ایجاد فضا و امکانات برای کسب و کار مردم را وظیفه وزارت ارتباطات دانست و گفت:
ما سعی می کنیم با تلاش کمتری برای کسب و کارها گذر از بسترهای خارجی به داخلی را انجام دهیم، در شرایط فعلی که این محدودیت ناخواسته ایجاد شد و دوستان امنیتی به رسمیت شناخته شدند، وظیفه داریم فضا را برای کسب و کار مردم فراهم کنیم.
عیسی زارع پور همچنین به تلاش شبانه روزی وزارت ارتباطات برای ایجاد زیرساخت های پرسرعت و با کیفیت برای کسب و کارها و عموم مردم اشاره کرد و گفت: ظرفیت بسترهای داخلی برای توسعه کسب و کارها نیز وجود دارد و هیچ نگرانی در مورد مشاغل دیجیتال در فضای سایبری وجود ندارد.”