همانطور که گفته شد، قفسه های باز می توانند وزن کمتری را تحمل کنند. بنابراین می توان با تبدیل رک بسته به باز، تجهیزات سنگین تری را نصب کرد. از سوی دیگر، قفسه بسته علاوه بر ریل نصب عمودی تجهیزات، ریل های اضافی را نیز برای نصب تجهیزات جانبی از جمله پچ پنل برای مدیریت بهتر کابل ها و واحدهای توزیع برق (PDU) فراهم می کند.
قفسه دیواری: دسته دیگری از رک های شبکه ای طراحی شده اند که قابلیت نصب روی دیوار را دارند تا فضایی را روی زمین اشغال نکنند و در مکان هایی قرار می گیرند که امکان قرار دادن رک های دیگر وجود ندارد. این دسته از قفسه ها می توانند دارای کابینت هایی با قاب باز یا بسته نیز باشند.
نقطه مشترک قفسه دیواری با قفسه باز این است که هر دو برای استفاده سبک طراحی شده اند. البته در صورت نیاز می توان از قفسه دیواری با افزودن چرخ روی زمین نیز استفاده کرد.
راست ایستاده: دسته دیگری از قفسه ها را نیز می توان با توجه به ابعاد آن تعریف کرد که به آن قفسه ایستاده می گویند. این نوع قفسه ها در اصل به عنوان قفسه های بسته طبقه بندی می شوند. اندازه و اندازه قفسه ایستاده می تواند از نظر ارتفاع و عمق متفاوت باشد. از جمله مهم ترین ویژگی های رک ایستاده می توان به امکان نصب پاور ماژول ها با تعداد پورت های زیاد اشاره کرد. همچنین سایز بزرگ قفسه ایستاده امکان افزودن حداکثر 4 فن برای خنک سازی را فراهم می کند.
اندازه قفسه
عرض استاندارد قفسه ها 19 اینچ است زیرا اکثر تجهیزات فناوری اطلاعات قابل نصب روی قفسه از جمله قاب نصب 19 اینچ هستند. با این حال، موسسه استانداردهای مخابرات اروپا 23 اینچ استاندارد را ایجاد می کند. اگرچه ارتفاع و عمق قفسه ها می تواند متغیر باشد، در بیشتر موارد عمق قفسه ها قابل تنظیم است. اما ارتفاع قفسه قابل تنظیم یا تغییر نیست. قفسه ها از نظر ارتفاع به بخش های استاندارد دیگری تقسیم می شوند که به آنها واحد می گویند.