روش انتخاب لپ تاپ بر اساس نوع کاربری


این که آیا قصد خرید یک لپ تاپ خانگی یا معمولی برای کارهای روزمره را دارید یا اینکه به دنبال محصولی با قدرت سخت افزاری بالا برای انجام فعالیت های حرفه ای مانند رندرینگ و بازی هستید، باید یک موضوع را در نظر گرفت و آن داشتن اطلاعات کافی در مورد سخت افزار است.

دانش درست در مورد سخت افزار منجر به خرید ایده آل می شود. شرکت های زیادی در زمینه تولید لپ تاپ فعالیت می کنند. برندهایی مانند ایسوس، ایسر، اچ پی، ام اس آی و لنوو از جمله شرکت هایی هستند که بازار خوبی در کشور ما دارند. برای خرید لپ تاپ بهتر است علاوه بر بودجه تعیین شده نوع کاربری را نیز مشخص کنید. آیا شما یک کاربر ساده و معمولی هستید و بیشتر وقت خود را به وبگردی و تماشای محتوای ویدیویی می گذرانید یا یک گیمر حرفه ای هستید که مشخصات سخت افزاری رده بالا را در اولویت قرار می دهید؟ در ادامه با نکات مهم هنگام خرید بیشتر آشنا می شود. با ما بمان.

نوع فعالیت را مشخص کنید

همانطور که قبلا ذکر شد، بهتر است نوع کاربری خود را مشخص کنید. زیرا تعیین نوع کار ارتباط مستقیمی با سخت افزار انتخابی و قیمت لپ تاپ خواهد داشت.

استفاده روزانه و سبک اداری

اگر فقط فیلم و سریال تماشا می کنید، با کمک مجموعه نرم افزار Microsoft Office به گشت و گذار در وب یا کارهای سبک مانند تایپ کردن می پردازید. به وضوح، اندازه صفحه نمایش و عمر باتری بیشتر توجه کنید. این نوع لپ تاپ ها با قیمتی مقرون به صرفه و ارزان در بازار موجود می باشند. سخت افزار این نوع لپ تاپ ها عموماً مدل های پایه هستند. این پردازنده بیشتر از سری های پایین رده اینتل یا AMD استفاده می شود. حافظه رم اغلب از 4 گیگابایت تا 8 گیگابایت استفاده می شود. در کل اگر برای کارهای سبک قصد خرید دارید. مدل های اولیه هر شرکت برای شما مناسب خواهد بود. همچنین لپ تاپ هایی با پردازنده های سری G اینتل مانند Intel Core i5-1135G7 نیز برای کارهای اداری مناسب هستند. به طور کلی، کار اداری فشار زیادی به لپ تاپ وارد نمی کند. به همین دلیل استفاده از پردازنده های سری G اینتل را توصیه می کنیم. این سری با بهینه بودن در مصرف برق (TDP) از مصرف بالای باتری جلوگیری می کند.

کاربر حرفه ای و بازی

این دسته از کاربران با توجه به نوع نیاز کاری خود به سمت قطعات قدرتمندتر و پیشرفته تر تمایل دارند. کاربرانی که فعالیت هایی مانند طراحی مدل های سه بعدی و رندر انجام می دهند و یا گیمرهای حرفه ای بهتر است به سراغ مدل های سری H و کارت های گرافیک گسسته انویدیا به خصوص سری RTX بروند. بدیهی است که قیمت این نوع لپ تاپ ها بسیار بالاست و برای یک تجربه کاری حرفه ای و لذت بخش باید هزینه زیادی را صرف کنند.

اما چه بخش هایی را باید در اولویت قرار دهیم؟

برای پاسخ به این سوال همانطور که می توانید حدس بزنید لازم است به سراغ استفاده و نیاز خود بروید. ابتدا باید نوع پردازنده را به انتخاب و ترجیح خود انتخاب کنید. اگر فعالیت شما فقط وبگردی و تماشای فیلم است، خرید پردازنده یا مدل سری G اینتل برای شما مناسب است. این پردازنده به دلیل مصرف بهینه و همچنین قیمت لپ تاپ گزینه ای ایده آل برای کارهای روزمره و اداری است. اما اگر می خواهید بازی های روزانه را با چیپ گرافیکی مجزا تجربه کنید، بهتر است سراغ مدل های سری H اینتل یا رایزن AMD بروید. کارایی بالا و فرکانس افزایش فوق العاده حرف اول را در این نوع پردازنده ها می زند. این نوع پردازنده ها اغلب در مدل های گران قیمت و گیمینگ دیده می شوند.

تراشه گرافیکی

در قسمت کارت گرافیک دو نوع تراشه باید در نظر گرفته شود، تراشه های گرافیکی یکپارچه در پردازنده (Integrated GPU) و تراشه های گرافیکی جداگانه (Dedicated GPU).

تراشه گرافیکی مجتمع GPU: همه پردازنده های مدرن از یک تراشه گرافیکی یکپارچه استفاده می کنند، این نوع پردازنده ها از حافظه رم و قدرت پردازشی خود برای نمایش تصاویر و محتوا استفاده می کنند. این نوع تراشه های گرافیکی که در قلب پردازنده (CPU) قرار می گیرند، برای کارهای اداری و سبک روزمره مناسب هستند و نباید انتظار زیادی از آنها داشت. بدون شک بازی ها را نباید با تراشه انجام داد. اگرچه AMD با پردازنده های سری Ryzen و تراشه های APU به نام VEGA در تلاش است تا قدرت بیشتری به این نوع گرافیک بدهد، اما به طور کلی از تراشه های مجتمع بیشتر برای کارهای سبک گرافیکی استفاده می شود.

تراشه گرافیکی جداگانه GPU اختصاصی: لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی و رده بالا علاوه بر تراشه‌های یکپارچه، از کارت گرافیک مجزا نیز استفاده می‌کنند. کارت هایی مانند GTX 1650 و RTX 3050 و بالاتر از انویدیا بیشترین سهم را از این بخش در لپ تاپ ها به خود اختصاص داده اند. این تراشه های گرافیکی بهترین گزینه برای کسانی است که به دنبال بازی یا کارهای طراحی حرفه ای هستند.

حافظه رم و سایر قطعات:

در مدل های میان رده و اقتصادی اغلب از حافظه رم 4 گیگابایتی و در نهایت 8 گیگابایتی استفاده می شود. با این حال امکان ارتقای حافظه رم در اکثر لپ تاپ های امروزی وجود دارد. حقیقت این است که بیش از این مقدار رم برای کارهای اداری و روزمره بیشتر جنبه تزئینی به خود می گیرد، زیرا برای کارهای سبک به بیش از 8 گیگابایت رم نیاز نیست، وبگردی و تماشای محتوای ویدیویی نیز با 4 گیگابایت رم امکان پذیر است. رم. اما از طرفی لپ تاپ های گیمینگ و همچنین مدل های حرفه ای پایه حافظه رم را روی 8 گیگابایت قرار داده اند، بازی های مدرن به حداقل 8 گیگابایت حافظه رم نیاز دارند، افزایش میزان رم در نرم افزار و طراحی سه بعدی تاثیر بسزایی دارد. می تواند داشته باشد. نکته مهم دیگر در خرید لپ تاپ حافظه ذخیره سازی است. بدون شک هنگام خرید لپ تاپ اداری یا هر دسته دیگری از حافظه پرسرعت NVMe SSD مطمئن شوید.

در مجموع، اگر به فکر خرید لپ‌تاپ برای کار خود هستید و در بین مدل‌های مختلف با برندهای مختلف سردرگم شده‌اید، نگران نباشید، فروشگاه پی‌سی کالا شما را پوشش می‌دهد. فروشگاه تخصصی PCKALA انواع مد در دسته بندی های مختلف را برای شما در نظر گرفته است تا بدون چالش خاصی مدل مورد نظر خود را انتخاب کرده و با نازلترین قیمت در بازار خریداری کنید. همچنین می توانید با تماس با کارشناسان ما از خدمات راهنمایی پیش خرید بهره مند شوید.

/ پایان گزارش

این مقاله تنها جنبه تبلیغاتی دارد و تیرازیس فایل هیچ گونه مسئولیتی در رابطه با آن نمی پذیرد.