اعضای شورای راهبری به صورت تصادفی انتخاب شدند تا ایده راه اندازی انجمن صنفی توسط هیئت حاکمه یک قدم به عملیاتی شدن نزدیکتر شود. اواخر سال گذشته که ساترا تصمیم به راه اندازی انجمن جهانی رسانه های صوتی و تصویری ایران (راستا) را اعلام کرد، اعتراض VOD ها که انجمن صنفی خاص خود را داشتند، مطرح شد.
با توجه به درگیری ها و ماجراجویی های مداوم رسانه های صوتی و تصویری آنلاین با سازمان جهانی تنظیم مقررات رسانه های صوتی و تصویری (ساترا) و همچنین وابستگی ساترا به سازمان صدا و سیما، مشخص شد که تشکیل چنین مجمعی که خواستار تعامل بیشتر بین فعالان صنعت و رگولاتورها برای کمک به محتوای سالم و پایداری صنعت، شاید مداخله هر چه بیشتر در روند کاری این پلتفرم ها مربوط به بخش خصوصی و افزایش تسلط این سازمان بر VOD ها خواهد بود.
اعضای این تریبون ها و فعالان این حوزه با وجود اینکه مخالفت خود را با این تصمیم اعلام کردند، بیانیه ای نوشتند و توضیح دادند که «معلوم نیست گروه ساترا بدون اختیار قانونی با چه نیتی به دنبال تشکیل گروه رستا و دخالت در آن هستند. امور صنفی و انجام وظایف تعیین شده برای بخش خصوصی است، اما این سازمان به تلاش خود برای تشکیل این مجموعه ادامه داد.
ششم اردیبهشت ماه در راستای تداوم تلاش ها برای تشکیل رستا، مراسم انتخاب اعضای شورای راهبری مجمع رسانه های صوتی و تصویری ایران با حضور رئیس و مدیران ساترا و نماینده این سازمان برگزار شد. سازمان بازرسی کل کشور و با مشارکت 165 سکوی دارای مجوز از ساترا به صورت آنلاین و با حضور فیزیکی تعدادی از سکوهای دارای مجوز برگزار شد.
روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه فراگیر صوتی و تصویری در فضای مجازی (ساترا) اعلام کرد که بر اساس آرای کسب شده، هشت کاندیدای قطعی و اعضای اصلی شورای راهبری مجمع رستا انتخاب شدند.
مهدی شاملو (مدیر رسانه آنتن)، لیلا امره (مدیر رسانه حبینا)، آرش دارابیان (مدیر رسانه اپیزود)، امیررضا خانیان (مدیر رسانه فیلم گپ)، محمدعلی طهرانچی (مدیر رسانه بادصبا)، فرزاد آذری پور (مدیر رسانه هاشور) ، سامان مراد حسینی (مدیر رسانه شبکه روستا) و امیرحسین حیدری (مدیر رسانه تماشاخونه) اعضای دائمی این گروه هستند و سید امین موسوی (مدیا آپرا) و مهران ده نمکی (رسانه آریو و اسپورت پلاس) به عنوان اعضای علی البدل انتخاب شدند. شورای راهبری مجمع رستا.
به گفته رئیس ساترا، قرار است این شورا دارای چندین شورا باشد که عبارتند از: شورای صدور پروانه تولید، شورای صدور پروانه نشر، شورای حمایت از محتوا مانند توزیع بسته های محتوای سازمانی، شورای حمایت دولت مانند تقسیم بودجه دولت مانند تبصره 6 و امثال آن. صندوق تسهیلات، شورای پشتیبانی انحصاری ساترا از جمله بهره مندی از تسهیلات گروه آومیک، شورای داوری و میانجی گری برای حل و فصل اختلافات احتمالی بین دارندگان مجوز یا عوامل تولید، شورای رسیدگی به تخلفات، شورای تدوین مقررات، شورای تنظیم مقررات داده محور و فناوری، شورای تعیین صلاحیت حرفه ای. ، شورای رقابت ساترا، شورای نمایشگاه و جشنواره «رستا»، شورای ارزیابی و رتبه بندی رسانه ها، شورای سواد رسانه ای، شورای حسابرسی.
این اقدامات در حالی از سوی ساترا در حال پیگیری است که این سازمان نه تنها در خصوص چرایی تشکیل چنین مجمعی توضیح داده و حتی به انتقادات نیز پاسخی نداده است. البته این نکته همچنان پابرجاست که بسیاری از فعالان و کارشناسان حوزه VOD ها ماهیت و وجود ساترا را مشکل ساز می دانند; زیرا ساترا وابسته به صداوسیما است و صداوسیما رقیب پلتفرم های نمایش آنلاین صوتی و تصویری محسوب می شود و قانون گذاری این نهاد حاکمیتی برای رسانه های رقیب مشکل ساز است.
اما ساترا نه تنها به نظارت و مداخله در امور این پلتفرم ها ادامه داده است، بلکه در آخرین اقدام خود، موسسه ای را راه اندازی کرده است که موازی با انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدئوی آنلاین خواهد بود که احتمال درگیری با آن ها وجود دارد. با یکدیگر، و نه تنها چالش های معمول بین ساترا و پلتفرم های صوتی و تصویری همهجانبه را برطرف نمی کند، بلکه به آنها دامن می زند.