پس از صحبت های روح الله دهقانی فیروزآبادی درباره اینترنت کلاسی و درخواست استارت آپ ها، بسیاری از کارشناسان و فعالان این حوزه مخالفت خود را اعلام کردند.
رضا قربانی یکی از اعضای هیئت مدیره سازمان نصر تهران و رئیس کمیسیون فین تک در گفتگو با روابط عمومی سازمان نصر تهران می گوید: اینترنت اینترنت است و حرفه ای و حرفه ای ندارد. غیرحرفه ای، ملی یا غیر ملی، حفاظت شده یا محافظت نشده: «اینترنت طبقاتی»، «اینترنت ملی» و «شبکه ملی اطلاعات» ذکر شد. واقعیت این است که اینترنت اینترنت است و ما حرفه ای یا غیرحرفه ای، ملی یا غیر ملی، حفاظت شده یا غیرحرفه ای نداریم. برای اینترنت مواردی مانند سرعت دسترسی به شبکه یا برخی عوامل دیگر را داریم. چنین اصطلاحات اختراعی هیچ نمونه خارجی ندارند.
وی تاکید می کند که اینترنت حرفه ای یعنی فیلتر و محدود کردن اینترنت و سپس رفع محدودیت برای برخی مکان ها. در حالی که این موضوع به دلیل دستکاری های مستمر در معماری اینترنت امکان پذیر نیست: «واقعیت این است که مشکل اصلی اینترنت امروز ایران، اختلالات مداومی است که در شبکه وجود دارد و معتقدم با وجود این اختلالات مداوم، حتی اگر بخواهیم. به یا منطقه ای نمی توان تشخیص داد که این اختلالات در آنجا وجود ندارد چرا؟چون معماری و شبکه اینترنت کشور به دلیل دستکاری های مستمری که در آن صورت می گیرد به طور مداوم دچار اختلال می شود.
عضو هیئت مدیره نصر تهران با اشاره به قطعی اخیر پیام رسان های ایرانی گفت: چندی پیش سرورهای تمامی پیام رسان های ایرانی که تقریباً در یک مکان متمرکز شده اند به طور همزمان به دلیل قطعی برق از کار افتاد. آیا در دنیا اتفاق می افتد که همه پیام رسان ها را در یک مکان متمرکز کنند تا این اتفاق برای آنها بیفتد؟”
به گفته قربانی، ایده دادن اینترنت به برخی مکان ها امکان پذیر نیست: «چون همانطور که گفته شد اینترنت کشور مختل است و تا زمانی که رویکرد اصلی را تغییر ندهیم و دسترسی رایگان به اینترنت را فراهم نکنیم، این راهکارها تنها یک راه حل است. اتلاف وقت.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در روز 9 اردیبهشت در روز روابط عمومی، اینترنت صنفی را اینترنت حرفه ای خواند و گفت: این یک راه حل و راهبرد میانی است که امیدوارم بتوانم آن را انجام دهم. او همچنین کارخانه نوآوری آزادی را مثال زد و گفت حداقل باید بتوانیم اینترنت متفاوت و «درست» به آنها بدهیم.
دهقانی فیروزآبادی نیز در سخنانی گفت که این دغدغه و آرزوی استارت آپ هاست. در حالی که فعالان این حوزه نه تنها بارها مخالفت خود را با اینترنت طبقاتی اعلام کرده اند، بلکه بر رفع محدودیت ها و دسترسی عموم مردم به اینترنت رایگان تاکید دارند.