نشست جمعی از فعالان اقتصاد دیجیتال دیروز 28 اردیبهشت ماه با ابراهیم رئیسی برگزار شد تا فعالان این عرصه فرصتی برای طرح مشکلات، مطالبات و دغدغه های خود داشته باشند. روسای برخی اتحادیه های منطقه فاوا، مدیران برخی بسترهای داخلی و شرکت های فعال در حوزه فناوری از جمله حاضران در این جلسه بودند.
رئیسی در این جلسه اقتصاد دیجیتال را بخش قابل توجهی از اقتصاد کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دانست. رئیس جمهور همچنین به رشد روزافزون اقتصاد دیجیتال در برخی از کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: میراث در این حوزه آسیب زا و غیرقابل جبران است.
به گفته رئیسی، انگیزه و استعداد فوق العاده جوانان کشور در عرصه اقتصاد دیجیتال، برنامه ریزی برای حفظ و جذب استعدادهای کشور و برداشتن گام های بلند در زمینه هوش مصنوعی را ضروری دانست.
ابراهیم رئیسی بر ضرورت سرمایه گذاری داخلی و خارجی در حوزه اقتصاد دیجیتال تاکید کرد و گفت: در حوزه اقتصاد دیجیتال هم سرمایه گذاری داخلی می خواهیم و هم باید زمینه سرمایه گذاری خارجی را ایجاد کنیم و علاوه بر آن نیاز به ضمانت داریم. اصل سرمایه داخلی و خارجی و نیز سود این سرمایه.»
وی درباره نقش دولت در حوزه کسب و کارهای مبتنی بر فناوری توضیح داد: نقش دولت در حوزه کسب و کارهای دیجیتال حمایتی، هدایتی، نظارتی و نظارتی است. ابراهیم رئیسی در ادامه تاکید کرد: ایجاد زمینه برای حضور بیشتر بخش خصوصی در کسب و کارهای مجازی از وظایف دولت و اتحادیه های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به دستور قبلی خود به دستگاه های دولتی مبنی بر اینکه بدون نظر و مشورت فعالان بخش خصوصی در این زمینه تصمیم گیری نکنند. به گفته رئیسی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی موظفند موضوعات مربوط به اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای مجازی را فهرست کرده و با همکاری فعالان این حوزه مشکلات را حل کنند.
تسهیل فضای کسب و کار در اقتصاد دیجیتال؛ وظیفه دستگاه های دولتی
رئیسی با تاکید بر اینکه همه مسئولان و ادارات دولتی موظف به تسهیل فضای کسب و کار در اقتصاد دیجیتال و رفع موانع در این حوزه هستند، تعدد اختیارات و تاخیر در فرآیند صدور مجوز را یکی از مهمترین موانع در این زمینه عنوان کرد و گفت: : «دستگاه های نظارتی باید به گونه ای فعالیت خود را تنظیم کنند که خللی در کسب و کار ایجاد نشود».
لزوم توجه به آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد در حوزه اقتصاد دیجیتال از دیگر ضرورت های مورد تاکید رئیس جمهور بود زیرا به گفته وی اشتغال زایی در این حوزه مناسب نیست: خوشبختانه نیروی کار توانمندی داریم. در حوزه اقتصاد دیجیتال، اما میزان اشتغالزایی در این حوزه است که منطقه مناسبی برای این ظرفیت های موجود و قابل قبول نیست.
ابراهیم رئیسی همچنین بر لزوم ثبات در سیاست گذاری و تصمیمات دولتمردان تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاری در هر زمینه ای مستلزم ثبات است به گونه ای که بتوان شرایط باثبات و مسیر آینده را پیش بینی کرد تا تولیدکننده بتواند با اطمینان و با اطمینان فعالیت کند. یک محیط واقعی.”
“تسهیل و تضمین اصل و سود سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کسب و کارهای دیجیتال”، “تضمین خرید خدمات صاحبان مشاغل مجازی”، “تخصیص ارز مناسب برای توسعه اقتصاد دیجیتال”، “حمایت از صادرات فناوری”. و خدمات دیجیتال» و «فعال سازی ستاد ویژه اقتصاد ارزهای دیجیتال» از دیگر تاکیدات ابراهیم رئیسی در این جلسه بود.
در این جلسه مینا مهرنوش رئیس اتحادیه سراسری مشاغل مجازی؛ حسین اسلامی، رئیس سازمان نصر تهران؛ علی رسولی زاده، مدیرعامل شرکت دانشبانیان پات; عباس عسگری، مدیرعامل پیام رسان سروش پلاس؛ آسیاه حاتمی یزدی، مدیرعامل شرکت استعدادهای درخشان ایران؛ علیرضا عابدین نژاد، مدیرعامل شرکت دوران؛ مسعود شکرانی، مدیرعامل گروه داتورز جویان؛ محمدمهدی تقی پور، مدیرعامل شرکت بهدخت ملت؛ مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیامرسان گپ; محمدرضا آقایی مدیر عامل سایت باسلام; حمیدرضا فومنان، مدیرعامل شرکت آرمان رایان شریف؛ مهدی جعفری جوزانی نماینده جامعه بازی سازان کشور و امیرحسین راد مدیرعامل رمزارز نویتکس حضور داشتند و دغدغه های خود را مطرح کردند.