اکثر شرکتهای صنعت فناوری تعداد زیادی کارگر جدید را در طول همهگیری کرونا استخدام کردند و تصمیم گرفتند زمانی که درآمد در نتیجه مشکلات اقتصادی کاهش یافت، بخشی از نیروی کار خود را اخراج کنند. اپل یکی از معدود برندهای بزرگ در جهان است که هنوز نیروی کار خود را تعدیل نکرده است.
بلومبرگ در گزارشی جدید به سیاست هایی اشاره می کند که به اپل در مقاومت در برابر اخراج های گسترده کمک کرد. یکی از تصمیمات مهم اپل نحوه استخدام کارمندان جدید در دوران کرونا بود. در حالی که شرکت هایی مانند آمازون، متا و سیلز فورس نیروی کار خود را بین سال های 2019 تا 2021 تقریباً دو برابر کردند، اپل تنها 20 درصد نیروی کار بیشتری استخدام کرد.
حتی آلفابت، شرکت مادر گوگل نیز به سراغ استخدام حدود 60 درصد از نیروی کار رفت و در نتیجه این سیاست، مجبور شد 12000 کارمند خود را به دلیل مشکلات اقتصادی اخراج کند. طبق گزارش بلومبرگ، آلفابت و آمازون حدود 30000 نفر را اخراج کردند. در همین حال، زوم، یک برنامه تماس ویدیویی محبوب، 15 درصد از کارمندان خود را اخراج کرد.
در پایان سال 2022، اپل سرعت استخدام کارمندان جدید را کاهش داد. اما هنوز در بخش های حیاتی شرکت نیروی جدیدی جذب کرد. با وجود کاهش سرعت استخدام، اپل همچنان در برابر اخراج ها مقاومت می کند.
دومین عاملی که به اپل کمک کرد تا از اخراج پرهیز کند، بهره وری نیروی کار این شرکت در مشاغل مختلف است. طبق داده های بلومبرگ، اپل در 6 سال گذشته درآمد هر نیروی کار اضافی را تقریبا دو برابر کرده است که یک دستاورد قابل توجه است.
در بازه زمانی 2017 تا 2019، اپل 1.17 میلیون دلار درآمد برای کارگران اضافی به جیب زد و این آمار با آلفابت و آمازون قابل مقایسه بود. بین سالهای 2020 تا 2022، این رقم بیش از دو برابر شده و به 2.51 میلیون دلار رسیده است. در همان دوره زمانی، درآمد سایر شرکت ها برای کارگران اضافی کاهش یا افزایش اندکی داشت.