برخی منابع خبری فناوری اعلام کرده اند که دل تصمیم گرفته است تا سال 2024 استفاده از تراشه های ساخت چین را در محصولات خود به دلیل نگرانی از تنش بین ایالات متحده و چین متوقف کند.
هنوز مشخص نیست که آیا Dell واقعاً تا سال آینده می تواند از تراشه های جدید برای جایگزینی تراشه های SMIC و Hua Hong در همه محصولات خود استفاده کند یا خیر و نمی دانیم که این تغییر چه تأثیری بر هزینه های تولید این شرکت خواهد داشت.
برنامه نهایی دل این است که تا سال 2024 استفاده از تراشه های ساخت چین را متوقف کند، اما بر اساس برخی گزارش ها، این شرکت اواخر سال گذشته به تامین کنندگان خود اعلام کرد که قصد دارد استفاده از تراشه های چینی را در محصولات خود کاهش دهد. به گفته برخی منابع، سومین سازنده بزرگ رایانه های شخصی در جهان می خواهد تراشه های چینی را به طور کامل از تمام محصولات خود حذف کند.
تصمیم دل برای حذف چیپ های چینی از محصولات این شرکت دلایل مختلفی دارد. ابتدا شرکت مذکور تنوع بیشتری را در زنجیره تامین خود اعمال خواهد کرد. مورد دیگر این است که قانونگذاران آمریکایی در اواخر سال 2021 به دلیل نگرانی های امنیت ملی استفاده از دستگاه های مجهز به تراشه های چینی را در سازمان های دولتی ایالات متحده متوقف کردند. دولت ایالات متحده این ایده را دنبال نکرد، اما دل مطمئناً میخواهد مطمئن شود که استفاده از محصولاتش توسط سازمانهای دولتی ممنوع نشده است.
شرکتهای چینی مانند SMIC و Hua Hong تراشههای نسبتاً سادهای مانند آیسیهای درایور نمایشگر (DDIC)، آیسیهای مدیریت انرژی (PMIC) و واحدهای میکروکنترلر مختلف (MCU) برای انواع رایانههای شخصی، مانیتور، صفحهکلید، ماوس و غیره تولید میکنند. لوازم جانبی در همین حال، شرکتهایی مانند سامسونگ و SK Hynix تراشههای NAND و DRAM سهبعدی را در تأسیسات چینی خود تولید میکنند و Micron یک مرکز آزمایش و بستهبندی در چین دارد. دل برنامه هایی برای جایگزینی تراشه های ساخت چین در محصولات خود تا سال 2024 را تایید نکرد، اما گفت که به طور مداوم به دنبال تنوع بخشیدن به زنجیره تامین خود در سراسر جهان است.
یکی از مدیران شرکت های تولید کننده تراشه های مورد نیاز دل و اچ پی در مصاحبه با Nikkei Asia گفت:
جایگزینی تمام تراشه های چینی برای همه رایانه های دل قطعاً کار دشواری است زیرا بسیاری از این قطعات در شرکت های شخص ثالث تولید می شوند و به راحتی نمی توان فهمید که هر تراشه دقیقاً از چه فرآیند تولیدی استفاده می کند.
در طول چند دهه گذشته، تمام تولیدکنندگان بزرگ رایانه های شخصی مستقر در ایالات متحده، تولید خود را به چین منتقل کرده اند و به ایجاد یک زنجیره تامین کامل در این کشور کمک کرده اند، اما افزایش هزینه های نیروی کار در چین و افزایش تنش ها بین این کشور و ایالات متحده، شرکت هایی مانند دل را به همراه داشته است. به فکر تنوع بخشیدن به زنجیره تامین خود بوده اند.
به گفته TomsHardware، اپل همچنین قصد دارد برخی از مک بوک های خود را در سال جاری در ویتنام تولید کند و بسیاری از تولیدکنندگان سرور در حال انتقال خطوط تولید خود به تایوان هستند. حتی Foxconn که بزرگترین تولید کننده قراردادی محصولات الکترونیکی در جهان است، مدتی پیش تأسیساتی را در هند و ویتنام راه اندازی کرده است، اگرچه این کار آسانی نیست زیرا استعداد مهندسی کافی در ویتنام وجود ندارد.
حال باید دید که آیا تنوع بخشیدن به زنجیره تامین تولیدکنندگان رایانه های شخصی مانند دل بر قیمت نهایی محصولات آنها تأثیر می گذارد یا خیر.