دستاورد محقق ایرانی در زمینه 6G، پیشرفته تر از پروژه های اپل و هوآوی


با گذشت زمان نیاز به انتقال داده ها با سرعت بالاتر احساس می شود. ما به سمت آینده ای حرکت می کنیم که در آن واقعیت مجازی و متاورس جایگاه برجسته ای دارند. داده های واقعیت مجازی بسیار حجیم هستند و این فناوری تنها زمانی فراگیر می شود که سیستم های جدیدی برای افزایش سرعت انتقال داده ها معرفی شوند.

برای افزایش سرعت انتقال داده ها، باید فرکانس های ارتباطی را سریعتر کرد. شبکه 5G مبتنی بر سیگنال هایی با سرعت چند ده گیگاهرتز است، اما شبکه 6G برای سیگنال هایی با سرعت یک تراهرتز (1000 گیگاهرتز) استفاده می کند. در دکل های مخابراتی از قطعاتی مانند ترانزیستور استفاده می شود. ترانزیستورها توسعه زیادی را تجربه کرده اند، اما قادر به دستیابی به سرعت تراهرتز نیستند.

به لطف «دستگاه فراالکترونیک» که پروژه مشترک محمد سمیع زاده نیکو و گروهی از محققان سوئیسی است، بسیاری از موانع توسعه فناوری 6G برطرف خواهد شد. نیکو در مقاله تحقیقاتی خود می گوید این دستگاه الکترونیکی در شرایط آزمایشگاهی توانسته سرعت انتقال داده ها به ترابیت را افزایش دهد.

نیکو می گوید که دستگاه الکترونیکی برخلاف ترانزیستور به حرکت الکترون ها وابسته نیست و برای رسیدن به سرعت بالاتر به سمت کنترل برهمکنش های الکترومغناطیسی می رود. به لطف این قطعه الکترونیکی می توان سیگنال های پرسرعت را کنترل کرد.

نیکو می‌گوید شرکت‌هایی مانند اپل، هوآوی و اریکسون به توسعه 6G با تمرکز بر اجزای نیمه‌رسانا ادامه می‌دهند، اما قطعات الکترونیکی یک قطعه کاملاً جدید است که از رویکرد پیشرفته‌تری استفاده می‌کند. این قطعه را می توان بر روی انواع قطعات نیمه هادی مانند سیلیکون قرار داد.