افزایش قیمت کالاها در سال 1401 قدرت خرید مردم را کاهش داده بود. نوسان نرخ ارز کل بازار به ویژه بازار کالاهای دیجیتال را نیز تحت تاثیر قرار داد و قیمت تمامی گجت ها را افزایش داد. در برخی از مدل های گوشی های هوشمند افزایش قیمت سرسام آور بود. این شرایط باعث شد تا فروش در بازار موبایل کشور کاهش یابد.
سعید اشتیاقی نایب رئیس اتحادیه فروشندگان صوت و تصویر با اعلام این خبر گفت: سال گذشته فروش گوشی موبایل 30 درصد کاهش یافت. با توجه به اینکه پیشتر دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به تیرازیس فایل گفته بود گوشی های موبایل در بازار 30 تا 35 درصد گرانتر از قیمت واقعی به فروش می رسند، دور از ذهن نبود که افزایش قیمت موبایل باعث کاهش فروش این محصولات شود.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان صوت و تصویر در گفتگو با خبرنگار بازارنیوز با بیان اینکه وضعیت این روزهای بازار تلفن همراه کشور مطلوب نیست، گفت: بازار این محصول و لوازم جانبی آن در اولین ماه سال 1402 وضعیت خوبی نداشت.
وی در توضیح کاهش فروش در بازار افزود: اگر پیش از این روزانه پنج گوشی موبایل فروخته می شد، اکنون حجم فروش واحدهای صنفی به پنج گوشی در هفته رسیده است. وی افزایش نرخ ارز را مهم ترین دلیل کاهش فروش در بازار تلفن همراه می داند.
اگرچه افزایش قیمت تلفن همراه باعث کاهش تقاضا و در نتیجه فروش این محصول شده است، اما از سوی دیگر منجر به شکل گیری تقاضای بیشتر برای خرید گوشی های تقلبی از سوی خریداران شده است.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان صوت و تصویر با بیان اینکه افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه شرایط ویژه ای را برای عرضه گوشی های تقلبی و ارزان قیمت ایجاد کرده است، درباره این گوشی ها به شرح زیر توضیح داد:
وی افزود: این نوع گوشیهای بیکیفیت قاچاق هستند، زیرا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اجازه واردات این گوشیها را نمیدهد، بنابراین به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و سپس با درج سریالهای خام، آنها را روانه بازار میکنند.
استیاقی همچنین درباره نحوه عرضه این گوشی ها به بازار گفت: این کار عمدتا بر روی گوشی های چینی که پردازنده (cpu) بسیار پایینی دارند، با خرید سریال های خام و سپس آپلود آن ها در سیستم پردازنده ضعیف این نوع گوشی ها انجام می شود.