یکی از قدیمی ترین بحث هایی که همیشه در بین مردم مطرح بوده این است که آیا پول می تواند خوشبختی بخرد یا خیر؟ به گزارش فوربس، بر اساس مطالعه ای که اخیراً در مجله اپیدمیولوژی و سلامت جامعه منتشر شده است، محققان دریافته اند که میزان درآمد قابل تصرف افراد در سن 30 سالگی می تواند با افزایش خطر ابتلا به یک اختلال روانی در اواخر عمر مرتبط باشد. مراحل زندگی و حتی تا 22 سال بعد.
درآمد مازاد که معیار مستقیم تری از منابع مادی موجود در سطح فردی و خانوار است، در مطالعات قبلی محققان کمتر مورد استفاده قرار گرفته است. زیرا اغلب به اندازه معیارهای وضعیت اجتماعی-اقتصادی برای محققان قابل دسترسی نیست. این نکته بسیار مهمی است که محققین در مقاله خود به آن اشاره کرده اند.
تیم تحقیقاتی از داده های ثبت مراقبت های بهداشتی فنلاند و ثبت نام غایب بیماری (SAR) موسسه بیمه اجتماعی این کشور در تحقیقات خود استفاده کرد. از داده های فوق برای بررسی رابطه بین وضعیت اجتماعی و اقتصادی افراد 30 ساله و خطر ابتلا به بیماری های روانی رایج مانند سوء مصرف مواد، طیف اسکیزوفرنی، اختلالات خلقی و اضطراب استفاده شد. این مطالعه شامل دادههای 1.2 میلیون نفری بود که بین سالهای 1966 تا 1986 متولد شدند و در 30 سالگی خود در فنلاند زندگی میکردند.
شرکت کنندگان در این مطالعه بین سال های 1996 تا 2017 توسط محققان مورد بررسی قرار گرفتند که در این بازه زمانی 26.1 درصد از این افراد مبتلا به انواع اختلالات روانی تشخیص داده شدند. حتی پس از در نظر گرفتن ویژگیهای خانوادگی هر شرکتکننده و بررسی سابقه بیماری روانی آنها، محققان همچنان به این نتیجه رسیدند که داشتن وضعیت اجتماعی-اقتصادی پایینتر در سن 30 سالگی با افزایش خطر ابتلا به اختلال روانی در آینده مرتبط است.